Dnešní liberální výchova

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3767
17.6.15 13:03

@Eliezer Já bych právě byla vděčná za učitelku, která by si ty případné konflikty ohlídala. Máš pravdu, že děti se postupně otrkají, ale některé jsou prostě citlivější a bojácnější a potom musí zasáhnout ta učitelka. Já jsem ve školce celé dva roky brečela, teprve než jsem nastoupila do školy, tak se mi tam začlo líbit. Ale kdyby to tenkrát učitelky řešily, tak by to asi bylo o něčem jiném. Mně byly třeba úplně v klidu schopné říct, že když budu brečet, maminka mě tam nechá a už se pro mě nikdy nevrátí. Strašně se divily, že jsem brečela ještě víc. :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1815
17.6.15 13:58

@Adrasteia já jsem děti v MŠ plakat nenechala. Ani ty nejstarší. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.15 14:31

To není liberální výchova, to je ignorace. Bohužel mám pocit, že takových matek je většina (nebo mám možná smůlu a narážím na to častěji)
Proto se těmhle místům vyhýbám. Pokud jdeme kolem hřiště a dcera tam chce jít, tak tam s ní samozřejmě jdu, ale ten čas si vážně protrpím.
Nejsem pro to řešit konflikty za větší děti (u tohohle jsem taky byla, matka - „Která holka Tě strčila? Ukaž mi ji! Půjdeme jí to oplatit!“, ale dcera je hodně malinká a tak jsem se párkrát musela vložit.
Nejvíc mě dostala situace, když asi pětiletej kluk několikrát shodil na zem moji tenkrát ještě nechodící dceru, matka vedle mě stála a vykládala mi, jak je nadaný, úžasný, geniální a v čem všem od malinka vyniká (a samozřejmě na to koukala a usmívala se)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.15 14:37
@veronika6913 píše:
@kapuletka nas je teda jeste malej, ale i tak uz mame par nemilych zkusenosti. Je to hrozny. Nejvic me nastavlo, kdyz jsme nedavno byli v Lidlu. Nas malej (2 roky) je takovej desne kamaradskej, ma rad vsechny deti a hned se na ne smeje a tak. No sli jsme, on vedle me a u regalu stal sam malej chlapecek (nevim kolik mu mohlo byt ale rekla bych ze malinko vic nez nasemu, tak 2,5-3 roky) no a nas samozrejme se na nej hned zacal smat a sel pomalicku za nim. Ja sla s nim samozrejme, chtěl chlapecka pozdravit. Jenze ten kluk najednou do toho naseho tak strcil, ze kdybych za malym nestala, tak skoncil na zemi. A matka toho malyho kluka nikde. Tak se ho ptam, kde ma maminku, ze toto se nedela. Matka vylezla z druhe ulicky a tak ji rikam, ze celkem hnusne strcil do našeho tonia. A ona jen cumela a sla dal nakupovat. ani mu nic nemela v planu rict!! tak ji rikam jako jestli tomu svymu aspon treba rekne, ze se to nedela. Tak mu pak teda rekla, ze se to nedela a sli pryc. Jako ja mela dost. Ze ona by mu na to jako ani nic nerekla? Jeste ted jsem vytocena, kdyz na to myslim!

Jo, to je hrozný. Já mám za sebou takovejch situací tunu, ale myslím, že říkat něco těm matkám je kontraproduktivní. Děcku asi neřekneš, že je spratek (navíc to nemá smysl, je to jako mlátit psa za to, že neumí „sedni“, když ho to nikdy nikdo neučil), matka na Tebe kouká a pravděpodobně si myslí něco o p.deli. Možná před Tebou zahraje nějákej výchovnej moment, ale od základů se asi nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
17.6.15 15:52
@jennachvili píše:
Jo, to je hrozný. Já mám za sebou takovejch situací tunu, ale myslím, že říkat něco těm matkám je kontraproduktivní. Děcku asi neřekneš, že je spratek (navíc to nemá smysl, je to jako mlátit psa za to, že neumí „sedni“, když ho to nikdy nikdo neučil), matka na Tebe kouká a pravděpodobně si myslí něco o p.deli. Možná před Tebou zahraje nějákej výchovnej moment, ale od základů se asi nezmění.

Jj to je jasný..ale me to v te situaci proste neda, se neozvat a delat jako asi ze nic :nevim: ale je to vazne hrozny :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10885
17.6.15 19:10

No jo, taky mě tyto věci překvapily, když jsme začali chodit na hřiště, do heren apod., dneska už jsem tak nějak imunní. Nemám ambice vychovávat cizí děti (a dospělé), akorát se snažím svoje dítě naučit se s těmito situacemi pokud možno asertivně vypořádat, případně si některé věci tolik nebrat (on je děsnej cíťa a nechápe, že všichni nejsou jen hodní a mírumilovní).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
17.6.15 20:17
@verusak.berusak píše:
No jo, taky mě tyto věci překvapily, když jsme začali chodit na hřiště, do heren apod., dneska už jsem tak nějak imunní. Nemám ambice vychovávat cizí děti (a dospělé), akorát se snažím svoje dítě naučit se s těmito situacemi pokud možno asertivně vypořádat, případně si některé věci tolik nebrat (on je děsnej cíťa a nechápe, že všichni nejsou jen hodní a mírumilovní).

Presne! Nas je taky desnej cita a nechape, proc jsou na nej jini zli..no..taky se ho budu snazit naucit, se s temito vecmi vyporadat…mozna bys mi mohla pomoct, co treba rict v takove situaci, kdyz on jde pozdravit nejakeho jineho chlapecka a on ho najednou z nicehonic majzne necim po hlave nebo strci…ja tak nejak poradne nevim, jak mu toto vysvetlovat :-( je fakt, ze nejsme takto s jinymi dětmi v kontaku extra casto, proto jsem jeste mozna neprisla na to, jak ho po takove situaci uklidnit..co mu na to rict…Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
17.6.15 22:27

Ach jo, teď jsem si přečetla další díl z deníčku moderního fotra a jejich hierarchii kdy malý Čeněk drží krtečka mlátí ho a křičí seleš, sežežu (od tatínka odposlouchané sereš mě, seřežu tě) :roll: Já vím, že to píše s nadsázkou, ale z tohohle se mi chce brečet :poblion: :zed: A ty komentáře pod tím, většinou je to strašná sranda. Hahaha teda… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí