Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nevím jak začít, ale musím se vyzpovídat. 20 Května se mi narodila dcera.
27 Května jsem šla na operaci, protože ve mě nechali kus placenty a málem jsem vykrvácela. Jde o to, že jsem úplně zapoměla jít na kontrolu po šestinedělí. Myslíte, že je to veliký problém? Hned příští týden tam půjdu, protože zítra u nás gyndař neordinuje, ale mám i strach z toho, že mě seřve. Děkuji za odpovědi ![]()
Ty jsi nebyla pres pul roku od porodu na kontrole..? No co, tak ti asi nic neni, no, a hadam te po operaci videli v nemocnici. Co by te servaval, byla jsi v nemocnicni peci.
Vy jste od kvetna nebyla na kontrole? To je dost dlouha doba. Nic se nestane, max bude mit kecy.
Ted uz s tim nic nenadelas… servat te nemuze, maximalne se zepta proc si neprisla, bude si myslet svoje, ale to je tak vsechno ![]()
To jo, v nemocnici mě viděli, problémy žádné nemám… Jelikož nemůžu brát antikoncepci, tak na kontroly chodím jen jednou ročně, takže jsem vážně zapoměla ![]()
3/4 roku od porodu bez kontroly? Maximálně si pomyslí své o zodpovědnosti, kor když jsi po operaci, ale víc s tím neudělá..
@Veronika146 Je to tvoje zdraví, tvůj problém a tvoje zodpovědnost…proč by se měl rozčilovat?
Já vím, jsem blbá. Zapoměla jsem, hned v pondělí tam jdu… Snad bude vše v pořádku…
Já rodila v lednu před rokem, a kontrolu po 6 nedělí jsem taky jaksi ještě nestihla
ale já to měla nekomplikovaný, bez šití, všechno v pohodě. každopádně kdyby ti něco bylo, asi by tě to bolelo. myslím že tě neseřve ![]()
@slavuska1 Já jsem šitá, mám 3 stehy.
Nic mě nebolí. ms mám normální a dokonce méně bolestivou než před otěhotněním. Akorát mám strach z případného druhého těhotenství, ale to plánujeme až tak za 2 roky a to jdu v pondělí konečně na kontrolu, takže do tech dvou let by se problém dýštak spravil ( tedy doufám, že se žádný nenajde)
Tak predpokladam, ze jsi mela nejakou pooperacni kontrolu v nemocnici, takze te nekdo po porodu videl. po te operaci jsi na kontrolu ke svemu lekari jit nemela?
jinak se tim netrap ono tech lidi, co „zapomenou“ je hodne, akorat o tom vetsinou mlci ![]()
No hlavne tam chod, nic lepsiho s tim uz neudelas…a ja jsem teda na tohle citliva, kdyby mi doktor serval, tak se vidime naposledy, od toho, aby me vychovaval, fakt neni ![]()
@Veronika146 já též nebyla na kontrole po šestinedělí, šla jsem na gyndu až po víc jak roce. Neměla jsem žádné potíže, šla jsem tam vlastně jen proto, abych si nechala na půl roku napsat HA, abych mohla dodělat školu bez komplikací s případným otěhotněním a porodem. Vše bylo v pořádku, dr. mě ani nesprdla, ale už ve dveřích jsem se jí omluvila, že jsem si nenašla čas tam zajít (ani k jiným doktorům). Ale určitě tento postup nedoporučuju, rakovina děložního čípku je poměrně častá. Já jsem vsadila na mou i partnerovu sexuální hygienu (ani jeden z nás neměl náhodný sex, nestřídali jsme partnery jak ponožky atd), ale i tak. Teď už zase chodím pravidelně (navíc jsem zase v tom). Takže se neboj, není to žádné drama, že jsi nebyla na kontrole po šestinedělí. Je to tvé zdraví, tvoje zodpovědnost
Segra po prvnim porodu taky nesla na kontrolu po sestinedeli a jelikoz nebere antikoncepci, tak tam nebyla nekolik let, nez opet otehotnela
teda kluky ma od sebe 7 let, zadne problemy nemela, tak tam nesla, i kdyz sem ji rikala, at si skoci aspon na cytologii
@slavuska1 ono nejde jen o to, že kdyby ji něco bylo tak by ji to bolelo, ale především o stery no
nicméně já jsem také trošku lajdak
@Veronika146 myslím, že mu do toho nic není. Nějaké poznámky utrousit může, ale to jestli a kdy tam pujdes je jen Tvoje věc
moje kamarádka byla na kontrole po šestinedělí až po 4rocich od porodu. Je to nezodpovědné ale ve tvém případě těch 10mesicu není žádná katastrofa ![]()