Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prostě bych se na to šla zeptat a možná si to nechat i vysvětlit
.
No já bych řekla, stejně jak Janina, už když jsem četala ten tvůj základní příspěvek tak mě to trklo. přece jen interupce je docela mastná. A taky se divím, že ti to dělali tak brzo, když ještě nebylo srdíčko, protože mě odkládali, dokud nebyla akce srdeční.
nikita066 píše:
No já bych řekla, stejně jak Janina, už když jsem četala ten tvůj základní příspěvek tak mě to trklo. přece jen interupce je docela mastná. A taky se divím, že ti to dělali tak brzo, když ještě nebylo srdíčko, protože mě odkládali, dokud nebyla akce srdeční.
jenže ona chtěla jít na potrat o své vlastní vůli, v jejím případě nečekali na potvrzení těhotenství nebo na to jestli zamlklo.
ynax píše:nikita066 píše:jenže ona chtěla jít na potrat o své vlastní vůli, v jejím případě nečekali na potvrzení těhotenství nebo na to jestli zamlklo.
já jsem taky šla ze své vůle a řekli, že se to dělá, až se ukáže akce srdeční, že jinak jsou komplikace a bla bla bla …
jaaaanina píše:
Holky já si myslím, že si pan doktor nechal zaplatit interupci, ale pro zdravotní pojišťovnu celý zákrok uvedl jako zamlklé těhotenství a tudíž ho pojišťovna proplatí ještě jednou. Možná se pletu, ale bojím se že ne. Je to smutné, že se vydělává i na tak citlivých a těžkých situacích.
Ale tohle všechno je jen můj názor
Tak přesně toto je můj názor také.Nechali si zaplatit od tebe a další peníze od pojišťovny-stylem nějak nemocnice musí finančně přežít.Oni pojišťovny nemocnicím škrtají peníze za opravdu provedené výkony,tak na druhou stranu nemocnice hledají způsoby,jak část peněz získat zpět,i když nelegálním způsobem.
Pokud ti jde jen o to,zda to byla či nebyla interupce-tak každopádně to bylo ukončení těhotenství miniinterupcí.Ale pokud máš pocit,že spravedlnost musí být,tak se zeptej na pojišťovně,co za tebe platila či neplatila.
Maslím, že to by si nikdo neriskl, přece jen je záznam jak u obvodního gynekologa - o sepsání žádosti k UPT a pak v nemocnici.Bylo by to moc snadno dohledatelné na soudní při a to by si neriskli. Jinak čekat na srdeční akci je také zbytečné, pokud se ukáže gest.váček se žloutkovým - kolem cca 5týdne na UZ je vidět, tak proč by se čekalo, až naroste větší zárodek a ten pak zabít? naopak čím dřív, tím líp..
Napadlo me okamzite to stejne co jaaaanina a lasicka a verim tomu. Sla bych to resit.
Anonymní píše:
Maslím, že to by si nikdo neriskl, přece jen je záznam jak u obvodního gynekologa - o sepsání žádosti k UPT a pak v nemocnici.Bylo by to moc snadno dohledatelné na soudní při a to by si neriskli. Jinak čekat na srdeční akci je také zbytečné, pokud se ukáže gest.váček se žloutkovým - kolem cca 5týdne na UZ je vidět, tak proč by se čekalo, až naroste větší zárodek a ten pak zabít? naopak čím dřív, tím líp..
Ono když nemocnicím chybí peníze,potřebují přežít,tak někdy dělají i to,co by neměly.A bohužel toto byla veliká chyba,že se druhá,fiktivní,zpráva dostala do rukou zakladatelky.Myslím,že to kdyby se dozvěděl někdo z nemocnice,nebo primář,byl by veliký průšvih.Kdyby pojišťovny proplácely všechny uskutečněné výkony,nestrhávaly peníze,tak by se takové věci nepodnikaly.Vidím to spíše jako boj o přežití nemocnice,než že by se někdo vyloženě obohatil.
Veerunka píše:
Napadlo me okamzite to stejne co jaaaanina a lasicka a verim tomu. Sla bych to resit.
Já bych to neřešíla.Za prvé to tobě nepomůže.Jiná situace by byla,kdyby chtěli zaplatit něco,co si měla mít zdarma.To bych řešila.Ale ty jsi vlastně „vypomohla“ nemocnici.Zaplatila jsi výkon,který je placený a oni využili situace a trochu si přilepšili.
jaaaanina píše:
Holky já si myslím, že si pan doktor nechal zaplatit interupci, ale pro zdravotní pojišťovnu celý zákrok uvedl jako zamlklé těhotenství a tudíž ho pojišťovna proplatí ještě jednou. Možná se pletu, ale bojím se že ne. Je to smutné, že se vydělává i na tak citlivých a těžkých situacích.
Ale tohle všechno je jen můj názor
Nejen tvůj, já si to myslím taky a napadlo mě to hned. Jinak miniinterupce a revize to je stejný výkon.
Bude to tak, jak píší holky, kvůli penězům od pojišťovny. Proto ten „falšovaný“ podpis. Je jen na tobě, jak se k tomu postavíš, lae mě by se to nelíbilo. Neřeknu, kdyby to řekli na rovinu, že chtějí to a to, ale dělat to bez vědomí pacineta a falšovat podpis se mi nelíbí, zvlášť v tak citlivé situaci.
tyynka píše:
Bude to tak, jak píší holky, kvůli penězům od pojišťovny. Proto ten „falšovaný“ podpis. Je jen na tobě, jak se k tomu postavíš, lae mě by se to nelíbilo. Neřeknu, kdyby to řekli na rovinu, že chtějí to a to, ale dělat to bez vědomí pacineta a falšovat podpis se mi nelíbí, zvlášť v tak citlivé situaci.
Po lidské stránce by bylo vhodné o tom pacientky informovat-jistě to není jediný případ.Jenže umíte si představit,že to řeknete narovinu každé takové pacientce,tak zachvíli mají kontrolu a veliký průšvih na krku.Co lidí se tváří,že nic neřeknou a první cesta vede k někomu,komu se „svěří“?A spousta pacientek by to ani nepochopila-a už jen zeptat se,zda to oni mohou na ní vykázat-to by měli brzy min. televizní štáb za zadkem a museli by vysvětlovat,proč dělají nezákonné věci.Prostě je to zavedený tak,že je to tajný a vše udělané tak,aby se na to nepřišlo.Toto byl veliký omyl personálu.
Pokud jsi byla s péčí spokojená,tak bych to nechala tak jak to je.Zbytečně bych nevyvolávala poprask a nikoho bych nepotopila.
To jo, ty věci tam můžou být. Prostě existuje program, do kterýho se zapíšou veškerý věci mimo a pak ať doktor potřebuje cokoliv (žádanku na vyš., žádanku na krev, štítky, zprávu, …), tak na to klikne, automaticky se vyplní veškerý info o pacientovi a on začne psát. Jenže protože to jsou většinou stejný výkony, udělají si vzor dopředu a někdy ho jen přepíšou dle aktuálního stavu nebo ho píšou celej a holt zapomenou vymazat. Jde mi spíš o tvůjpodpis, ten by tam být neměl.