Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, mám sníženou funkci štítné žlázy již několik let. Nyní jsem 6. týden těhotná. Teď jsem byla na krvi a dneska mi doktorka řekla, že mám mírně navýšit euthyrox a přijít zase za 3 měsíce. Mě se ty 3 měsíce zdají jako docela dlouhá doba. Zvlášť, když jsem měla vždy hodnoty výborné a stabilní a najednou mi o trošičku navýšili prášky. Jak často chodíte na endokrinologii v těhotenství vy?
Zdravím,
já byla jednou na kontrole, pak na náběru, podle kterého mi upravili dávku léku - výsledky pouze telefonicky s tím, že se mám hlásit až po šestinedělí…
Taky se mi to zdálo málo, ale asi je to běžné.
ja byla jednou…pak me chteli az po sestinedeli abych dosla..ale me to teda zjistili az jako tehotny…a ted uz zas nic nemam.
Příspěvek upraven 11.11.11 v 15:53
asno na začátku se chod ted plácnu možná 14tý týden pak kolem 19 týdne a pak naposled jsem byla v 23týdnu pak řekla nemusím nebot já měla hodnoty v naprostým pořádku. Mně nali po prvním porodu v pul roce špatný hodnoty od té doby OK co to bylo nevm ale tím pádem mně donutily zhubnout a po porodu jsem tam ted šla po 6ti nedělí vše OK a pozvala mně za 1 rok a kdybych měla nepříjemný pocit na krku přijít ihned.
Pěkné těhotenství ![]()
Stačí jednou za trimestr.
Na začátku je to hodně důležitý, protože ty hodnoty můžou docela vylítnout a pak po třech měsících stačí. Já byla taky dlouhodobě stabilizovaná, v 6.tt mi to navýšili, v 19.tt už jsem byla pěkně v normě, ale pro jistotu ještě trošku přidali a teď mám jít až v nějakým 33.tt. A to beru dávky jak pro malýho koně. Důležitý je ty prášky brát opravdu poctivě, minimálně půl hodiny před snídaní a nevynechávat.
Chodila jsem co 3 měsíce v obou těhotenstvích, nic mi nikdy nenavyšovali. Teď jsem byla naposledy 3 měsíce před porodem a mám se hlásit 3 měsíce po porodu ![]()
Myslím, že je to standardní doba…
no měn nedaly žádné léky mně se to znormalizovalo po druhým odběru a od té doby tam už chodím až do smrti takto mně to řekla sestřička ![]()
aqua a dietní opatření mám stále napsaný co po mně bába chce
už vážím 66 kg ![]()
aha tak tys taky tam nepřišla jak já tenkrát s no víš kolik že
tak na mně koukla odborně tenkrát mně postavily na váhu a udělali ulz vzaly krev a od té doby bylo vše v pořádku včetně krve
ale nenápadně nazančovala že bych měla zhubnout a co bych to nezkusila dala mně papír co nejíst a jak jíst a za pul roku že si mně zkontroluje ![]()
Jo tak… No já tam chodím od 4 let, takže tohle mě fakt minulo
Ale vlastně ti pomohla, což je super…
A co máš a nemáš jíst? Klidně do SZ ![]()
tak upřímně už to nedodržuju znáš to brambůrky sladký limonády slazený a co na mně zírala když jsem ji řekla že piji granulkový čaj prý mně stačil za celý den ten čaj na ty kalorie aqua tys neměla žádnou nadváhu tenrkát ![]()
A ted mně malá vyjedla nebo nevím já jsm přibrala za celý těhu tak málo a víš jak jsem se snažila přibrat naopak a ted si držím váhu v klidku s tím co jím ale sladký fakt už vynechávám ne že se z toho tloustne ale celkově nějak není na to chut dala jsem přednost ovoce zeleniny a sladký 3× do týdne a to ještě potká mně muž a sebere mně to sní ![]()
Teda to je tma to není možný obě chrní to bude noční Nelinka ne ale co ta Nikolka tu bude zase vyvádět s takovou ale vstávaly v 6 to by pošla Nikča
Byla jsem na krvi v 10tt a pak az po sestinedeli.Ale ja ty hodnoty nemam tak hrozny,tak asi proto.Prasky jsem brala stejne jako pred tehu.
adusinka píše:
Ahoj, mám sníženou funkci štítné žlázy již několik let. Nyní jsem 6. týden těhotná. Teď jsem byla na krvi a dneska mi doktorka řekla, že mám mírně navýšit euthyrox a přijít zase za 3 měsíce. Mě se ty 3 měsíce zdají jako docela dlouhá doba. Zvlášť, když jsem měla vždy hodnoty výborné a stabilní a najednou mi o trošičku navýšili prášky. Jak často chodíte na endokrinologii v těhotenství vy?
Ahojky, já se léčím se sníženou funkcí šž něco přes 2 roky.Chodila jsem na kontroly každý půl rok a hladina byla vždycky zhoršená..
No, teď co jsem těhu-14+1tt tak chodím od začátku k endokrinoložce každý měsíc.Co jsem tam byla naposledy na krev kolem 20. října, tak mi vyšly trošku zhoršené výsledky-takže mi zvedla dávku na půlku prášku denně a druhý den celý prášek+ mám brát těhu vitamíny s jodem..
.Tento měsíc půjdu zase kolem toho 20-tého na krev, tak jsem zvědavá, co mi řekne.. ![]()
Já jsem chodila cca co dva měsíce. Dr, mi vždycky vypočítala podle krve dávky Letroxu a upravovala to podle výsledků. Po porodu už jsem zůstala na 75 mg a kontrolu mám co půl roku jako před tím.