Snížená funkce štítné žlázy v těhu - jak často na kontroly?

565
11.11.11 15:43

Snížená fce štítné žlázy v těhu-jak čato na kontroly?

Ahoj, mám sníženou funkci štítné žlázy již několik let. Nyní jsem 6. týden těhotná. Teď jsem byla na krvi a dneska mi doktorka řekla, že mám mírně navýšit euthyrox a přijít zase za 3 měsíce. Mě se ty 3 měsíce zdají jako docela dlouhá doba. Zvlášť, když jsem měla vždy hodnoty výborné a stabilní a najednou mi o trošičku navýšili prášky. Jak často chodíte na endokrinologii v těhotenství vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
558
11.11.11 15:46

Zdravím,
já byla jednou na kontrole, pak na náběru, podle kterého mi upravili dávku léku - výsledky pouze telefonicky s tím, že se mám hlásit až po šestinedělí…
Taky se mi to zdálo málo, ale asi je to běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
11.11.11 15:49

ja byla jednou…pak me chteli az po sestinedeli abych dosla..ale me to teda zjistili az jako tehotny…a ted uz zas nic nemam.

Příspěvek upraven 11.11.11 v 15:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
11.11.11 15:52

asno na začátku se chod ted plácnu možná 14tý týden pak kolem 19 týdne a pak naposled jsem byla v 23týdnu pak řekla nemusím nebot já měla hodnoty v naprostým pořádku. Mně nali po prvním porodu v pul roce špatný hodnoty od té doby OK co to bylo nevm ale tím pádem mně donutily zhubnout a po porodu jsem tam ted šla po 6ti nedělí vše OK a pozvala mně za 1 rok a kdybych měla nepříjemný pocit na krku přijít ihned.

Pěkné těhotenství :wink:

• Citovat
  • Upravit
69118
11.11.11 16:00

Stačí jednou za trimestr.
Na začátku je to hodně důležitý, protože ty hodnoty můžou docela vylítnout a pak po třech měsících stačí. Já byla taky dlouhodobě stabilizovaná, v 6.tt mi to navýšili, v 19.tt už jsem byla pěkně v normě, ale pro jistotu ještě trošku přidali a teď mám jít až v nějakým 33.tt. A to beru dávky jak pro malýho koně. Důležitý je ty prášky brát opravdu poctivě, minimálně půl hodiny před snídaní a nevynechávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.11.11 16:03

Chodila jsem co 3 měsíce v obou těhotenstvích, nic mi nikdy nenavyšovali. Teď jsem byla naposledy 3 měsíce před porodem a mám se hlásit 3 měsíce po porodu :mrgreen:

Myslím, že je to standardní doba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
11.11.11 16:11

no měn nedaly žádné léky mně se to znormalizovalo po druhým odběru a od té doby tam už chodím až do smrti takto mně to řekla sestřička :lol:

aqua a dietní opatření mám stále napsaný co po mně bába chce :lol: už vážím 66 kg :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
50725
11.11.11 16:13

Marry, tak to je supr :palec: Já teda žádnou dietu nemám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
11.11.11 16:19

aha tak tys taky tam nepřišla jak já tenkrát s no víš kolik že :mrgreen: tak na mně koukla odborně tenkrát mně postavily na váhu a udělali ulz vzaly krev a od té doby bylo vše v pořádku včetně krve :mrgreen: ale nenápadně nazančovala že bych měla zhubnout a co bych to nezkusila dala mně papír co nejíst a jak jíst a za pul roku že si mně zkontroluje :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
50725
11.11.11 16:25

Jo tak… No já tam chodím od 4 let, takže tohle mě fakt minulo :lol: Ale vlastně ti pomohla, což je super…

A co máš a nemáš jíst? Klidně do SZ :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
11.11.11 16:33

tak upřímně už to nedodržuju znáš to brambůrky sladký limonády slazený a co na mně zírala když jsem ji řekla že piji granulkový čaj prý mně stačil za celý den ten čaj na ty kalorie aqua tys neměla žádnou nadváhu tenrkát :mrgreen:

A ted mně malá vyjedla nebo nevím já jsm přibrala za celý těhu tak málo a víš jak jsem se snažila přibrat naopak a ted si držím váhu v klidku s tím co jím ale sladký fakt už vynechávám ne že se z toho tloustne ale celkově nějak není na to chut dala jsem přednost ovoce zeleniny a sladký 3× do týdne a to ještě potká mně muž a sebere mně to sní :mrgreen:

Teda to je tma to není možný obě chrní to bude noční Nelinka ne ale co ta Nikolka tu bude zase vyvádět s takovou ale vstávaly v 6 to by pošla Nikča

• Citovat
  • Upravit
9044
11.11.11 16:38

Byla jsem na krvi v 10tt a pak az po sestinedeli.Ale ja ty hodnoty nemam tak hrozny,tak asi proto.Prasky jsem brala stejne jako pred tehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
11.11.11 17:00
adusinka píše:
Ahoj, mám sníženou funkci štítné žlázy již několik let. Nyní jsem 6. týden těhotná. Teď jsem byla na krvi a dneska mi doktorka řekla, že mám mírně navýšit euthyrox a přijít zase za 3 měsíce. Mě se ty 3 měsíce zdají jako docela dlouhá doba. Zvlášť, když jsem měla vždy hodnoty výborné a stabilní a najednou mi o trošičku navýšili prášky. Jak často chodíte na endokrinologii v těhotenství vy?

Ahojky, já se léčím se sníženou funkcí šž něco přes 2 roky.Chodila jsem na kontroly každý půl rok a hladina byla vždycky zhoršená.. :roll: No, teď co jsem těhu-14+1tt tak chodím od začátku k endokrinoložce každý měsíc.Co jsem tam byla naposledy na krev kolem 20. října, tak mi vyšly trošku zhoršené výsledky-takže mi zvedla dávku na půlku prášku denně a druhý den celý prášek+ mám brát těhu vitamíny s jodem.. :palec: .Tento měsíc půjdu zase kolem toho 20-tého na krev, tak jsem zvědavá, co mi řekne.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
11.11.11 17:57

Já jsem chodila cca co dva měsíce. Dr, mi vždycky vypočítala podle krve dávky Letroxu a upravovala to podle výsledků. Po porodu už jsem zůstala na 75 mg a kontrolu mám co půl roku jako před tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12421
11.11.11 18:03

Ahojky tak já chodím každých 6 týdnů.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí