Nechápu MK

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
27.12.14 21:44

Nechápu, co lidi vede k tomu mít dva profily… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
27.12.14 21:47

Mimochodem jen málo serverů umožňuje mít pro jednoho člověka víc profilů… ;) To, že někde to nezaregistrujou, nevšimnou si toho, neřeší to, neznamená, že to je pravidlama povolený… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
27.12.14 22:05

@Jura007 mě to vzhledem k tomu, co je korpusová analýza za monstrum a jaké částky ročně to žere a kolik naprosto zásadních textů českých autorů čeká na zpracování by mne opravdu překvapilo, kdyby tím někdo řešil to, že si na nějakém pipilinu někdo založí dva účty. :nevim: Já do toho opravdu nijak extra nevidím, už jsem to psala, ale ta četnost výskytu slov se zkoumá na obrovských dávkách dat a určitě to není jen tak nějaký algoritmus :nevim: zvlášť ve flektivních jazycích, jako je čeština.

protože když bys to nasypal do nějakého jednoduchého algoritmu, tak to samozřejmně vysype, že nejčastějším slovem je spojka „a“ a dál to půjde hodně podobně, nějaké libůstky jazyka konkrétního autora se poznají, když tam vložíš dvacet jeho románů nebo básnických sbírek a musíš si nějak poradit právě s ohýbáním slov. :nevim:

naopak pokud si všimneš, že nějaká autorka používá nářečí, nebo se třeba často překlepává a místo který píše ketry, nepotřebuješ žádné logaritmy, stačí google.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
27.12.14 22:07
@kate02 píše:
Nechápu, co lidi vede k tomu mít dva profily… :think:

myslím že když někdo má profil a normálně diskutuje tak nechce pod tím samým profilem řešit třeba věc která je nepříjemná, nebo se za ni stydí :think: v tomhle případě to chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31395
27.12.14 22:12
@Blackova.K píše:
myslím že když někdo má profil a normálně diskutuje tak nechce pod tím samým profilem řešit třeba věc která je nepříjemná, nebo se za ni stydí :think: v tomhle případě to chápu.

přesně tak, bohužel zrovna MK si o to říká sám tím, že tak umanutě trvá na tom, že nepovolí vkládat příspěvky anonymně tak, jako je to na EM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
27.12.14 22:16
@elanaa píše:
přesně tak, bohužel zrovna MK si o to říká sám tím, že tak umanutě trvá na tom, že nepovolí vkládat příspěvky anonymně tak, jako je to na EM.

když jsi tady anonym, zas to vidí admin. Což je taky nepříjemný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
27.12.14 22:17

@Jura007 ještě pro představu o náročnosti toho „jednoduchého algoritmu a troše statistiky“ - jen v korpusu českých publicistických textů z let 2005-2009 je 935 milionů slov (jako slovo se bere jednotlivý tvar v určitém čase, čísle, osobě, pádu atd.), ve spojeném českém korpusu z díllčích korpusů více než dvě a čtvrt miliardy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31395
27.12.14 22:22

@Blackova.K to jo…ale tak když nepíšu o něčem, co je nějaký trestný čin (napomáhání k němu, zamlčení) atd., tak mi to neva. Na tom MK je to nepříjemný i kvůli prostě „blbostem“, typu že někdo nechce třeba zveřejňovat, že má dítě po IVF, milence, dělá mluvčí tomu a tomu ministrovi atd., zkrátka tyhle běžný věci, který jsou buď soukromý nebo by díky nim mohl být inentifikovaný…ale přitom by rád napsal někdy svou zkušenost s tímto. Tady se to prostě snadno hodí anonymně, na Koni smolík, takže buď dvojí nick nebo nepsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.14 23:16

Na MK jsou nesnesitelný buzerující admini a pro mně osobně je třeba sportem je „prudit“ (ale teda téměř to nedělám, protože tam chodím pouze na jednu diskuzi, jinam ne).

A osobně je pro mně záhadou, jak dokážou odhalit, že si někdo změnil profilovku a ta je nevhodná (na MK může být profilovka pouze vlastní tvář a musí být dostatečně velká, jinak to admini mažou), ale asi na to taky existují taky nějaké programy a vyhledávače…

• Citovat
  • Upravit
26093
28.12.14 00:56
@Blackova.K píše:
myslím že když někdo má profil a normálně diskutuje tak nechce pod tím samým profilem řešit třeba věc která je nepříjemná, nebo se za ni stydí :think: v tomhle případě to chápu.

Já se teda přiznám, že takovou věc bych na netu neřešila pod jakoukoliv jinou přezdívkou, protože kdo chce, vždycky se dopátrá… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1232
28.12.14 01:27
@kouřící králík píše:
@Krasavicaaahoj krásko :*
jo pipilend je lepší než gógl

pipilend :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
28.12.14 06:37
@madlicka píše:
@Jura007 mě to vzhledem k tomu, co je korpusová analýza za monstrum a jaké částky ročně to žere a kolik naprosto zásadních textů českých autorů čeká na zpracování by mne opravdu překvapilo, kdyby tím někdo řešil to, že si na nějakém pipilinu někdo založí dva účty. :nevim: Já do toho opravdu nijak extra nevidím, už jsem to psala, ale ta četnost výskytu slov se zkoumá na obrovských dávkách dat a určitě to není jen tak nějaký algoritmus :nevim: zvlášť ve flektivních jazycích, jako je čeština.

protože když bys to nasypal do nějakého jednoduchého algoritmu, tak to samozřejmně vysype, že nejčastějším slovem je spojka „a“ a dál to půjde hodně podobně, nějaké libůstky jazyka konkrétního autora se poznají, když tam vložíš dvacet jeho románů nebo básnických sbírek a musíš si nějak poradit právě s ohýbáním slov. :nevim:

naopak pokud si všimneš, že nějaká autorka používá nářečí, nebo se třeba často překlepává a místo který píše ketry, nepotřebuješ žádné logaritmy, stačí google.

No, on i ten Google používá nějaké algoritmy… Mně třeba pro vytvoření úsudku o Googlu stačí, když v jednom mém koníčku mi vytrvale nabízí dokola stejné penzum soukromých webovek, zatímco jiné, co jsem prohlížel pomocí Exploreru, ale nepoužil jsem na ně Google Chrome, ignoruje. Přitom všechny stránky jsou zhruba stejně frekventované. Takže se přiznám, jako správný sobecký uživatel netu tímto zneužívám cizí algoritmy na cizích počítačích, abych dosáhl svého cíle :oops:. Není důvod předpokládat, že by kterýkoli admin byl hloupější než já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31395
28.12.14 08:36
@Anonymní píše:
Na MK jsou nesnesitelný buzerující admini a pro mně osobně je třeba sportem je „prudit“ (ale teda téměř to nedělám, protože tam chodím pouze na jednu diskuzi, jinam ne).A osobně je pro mně záhadou, jak dokážou odhalit, že si někdo změnil profilovku a ta je nevhodná (na MK může být profilovka pouze vlastní tvář a musí být dostatečně velká, jinak to admini mažou), ale asi na to taky existují taky nějaké programy a vyhledávače…

myslím že ne (teda možná existujou, ale žeby to až tak řešili…), spíš existujou práskači, co napráší a taky dílem náhody. Už jsem si mockrát všimla v takových méně exponovaných diskuzích, že je plno velmi „nesprávných“ ikonek a jsou tam měsíce, rok. Hodně se to promazává v nových diskuzích, i to mě vede k tomu, že to spíš admini sjedou hned a kdyžtak vyřadí.

jako ta ikonka-to je taky dobrá pecka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101720
28.12.14 11:23

Jo pravidla pro profilovku jsou na MK fakt „úžasná“, zas na druhou stranu, nelíbí se mi pravidla = nemám profilovku a tečka. I když pravda, já ji nemám ani ale to bude leností :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10862
30.12.14 20:41
@Jura007 píše:
@Luciferda No já to taky vidím na kombinaci „časosběrné metody“ u příspěvků a vyhledávání opakujících se slovních obratů… Sám to neumím, ale jsou lidi, co se tím zabývají. Radši jsem se neptal, kdo je platí. :lol:

To musí být slušnej job :-) vymyslet program, prodat ho několika institucím… o tom si běžný smrtelník může nechat zdát :-)
Vždycky jsem snila o tom, stát se profi hráčem, to musí být taky slušně placená práce. Nebo testovací hráč beta verzí (nebo jak se tomu nadává). Hledat chyby v hrách apod. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová