Nechápu, proč už nám otec nedá pokoj

11370
4.12.12 12:41

Nechápu proč už nám nedá pokoj

Ahoj holky. Potřebuji se vypsat a ulehčit tomu co mě trápí.
Můj otec s námi dloooouho nežije, naši se půlku života soudí a já a můj bratr k našemu sploditeli nemáme žádný vztah. Včera bráchovi (kterej do května tohoto roku studoval) přišel dopis se zeleným pruhem. Tak nám bylo jasné, že od soudu to může být jen od našeho otce, kterej tím bráchovi vyhrožoval. Při otevření jsme zjistili, že soud rozhodl, že můj brácha má otci navrátit 13 000 na alimentech + 9 000 soudní náklady. Soud rozhodl o něm bez něj. Můj otec kdysi na placení kašlal, tak na něm mamka vysoudila peníze a ještě mu soud výživné zvýšil. Měl exekučně strhávané částky z výplaty a omylem mu strhli o 3 měsíce víc. Mamka pak šla za právníkem a ptala se ho, jestli mu to má vrátit aby neměli problémy. Právník jí řekl, že přeplatky na alimentech se nevrací a ať si ty peníze nechá a neřeší to. Hmm jasně. Toho samého pravníka můj otec podmázl a co se nestalo. Můj brácha mu kdysi podepsal plnou moc a on to zneužil proti němu. Takže když na něho máma podala žalobu, že bez našeho vědomí prodal barák a přišli jsme o trvalé bydliště a chce náhradu na bydlení (já jsem se toho neúčasnila, ale brácha to podával za sebe s tím, že právník řekl, že to s tou plnou mocí za něj vyřídí a nebude se muset o nic starat). Přišlo pak od soudu, že to brácha projel, finanční ani jinou náhradu nedostane a musí zaplatit soudní poplatky. Advokát byl mámin klient a pořád se angažoval, jak to z otce vytříská. Od toho dne ho máma neviděla a když jsem ho jednou potkala ve měste, tak málem oběsil psa na vodítku jak přede mnou zdrhal. Proč to ale píšu… O mém otci jsem psala z jedněch mých deníčků. Otec milionář (který nevydělal, ale zdědil) si s novou rodinkou užívá peníze a na nás celej život s prominutím sere. A teď jen aby bráchu zprudil, tak si nechá vyplatit 13 000, aby bráchovi a mamce ukázal, jakou má moc a že za ty soudy jim to jentak nedaruje. Mluvila jsem s babičkou a když jsem slyšela, ty obhajoby a důvody. Otvírala se mi kudla v ruce. Pro něho je 13 000 nic, nedělá to kvůli penězům, že by je potřeboval. Prostě tohle je poslední tečka za společným životem s nim, tak to chtěl mámě ještě natřít. Ví, že pro bráchu je 22 000 (i se soudníma poplatkama) hromada peněz a že si mamka bude muset někde půjčit, aby to zaplatili. Tohle je poslední kapka.
Ono nestačí, že bráchu tak psychicky zdeptal a že ho brácha natolik nesnáší, že si nechal změnit celé jméno (jmenoval se úplně stejně jako otec), že jsme se jako děti trápily, že nás nemá rád. Že to, že máme dalšího sourozence, se musíme dovídat od známých, že díky němu se chtěl brácha v 8mi letech zabít, protože si vybral tu paní a s námi se nechtěl vídat, že nám ty dětský dušičky podupal tak, že jsem kvůli němu neměla do 23 let pořádnej vztah, protože jsem chlapi nesnášela. Ne, on si na mým nemocným bráchovi musí ještě masírovat ego a dupat dál. Dobře na ty peníze má nárok dejme tomu, ale on je rozhodně nepotřebuje a mamka se zas zadluží, jen aby byl klid. Bereme to jako poslední tečku za vším a bude to ukončené. Teď už nemůže ani na jednoho z nás. Jsme dospělí a nemůže nám nic. Tohle byla jen jeho poslední akce, jak nám ukázat, že on prachy má a že s nima může všechno.
V deníčku píšu, že bych ho chtěla pochopit. Jak hloupá jsem byla! Nechci. Tohle nechápu. A už vůbec ne potom, co jsem před měsícem porodila syna a rozkrájela bych se pro něho, tak strašně ho miluju. Nechápu, jak mu můžeme být tak úplně ukradení. Do mě furt kéroval, že jsem jako matka (ano jsem silnější a on nemá rád tlustý lidi) a když se narodil nemocnej brácha, tak jí vpálil do xichtu, že mu nedokázala dát zdravýho syna a porodila krypla (zas byl ožralej, jako většinu času v našem dětství). Teď má s novou ženou (která byla mámina nejlepší kamarádka) svýho vysněnýho, zdravýho a dokonalýho syna. Doufám, že se synek ještě v pubertě projeví a ukáže mu.
Dřív jsem si přála, aby umřel a byl od něho už klid. Teď po tom všem bych mu přála, aby skončil starej, nemocnej a sám. Tak sám jako jsme byli my s bráchou.
Holky proč existují takový parchanti co si na dětech tím, že jsou na dně masírujou ego a dělá jim to dobře? On ví, že brácha na tom nebyl zdravotně dobře a ještě dělá tohle. Kvůli němu i koktal, teď když ten dopis přišel, tak se rozklepal a nebyl chopnej zas říct souvislou větu (a to už mluví dobře). Brácha je sice dospělej (je mu 21), ale když jsem ho viděla, zase to bylo to rozklepaný malý dítě, co trpělo každým jeho činem. Tak strašně mě to ničí ho takhle vidět… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
becky87
4.12.12 12:52

To je hajzl :poblion: :poblion: :poblion: nejde to rozhodnuti jeste nejak napadnout??Boze je mi zle z takovych lidi, jako je tvuj otec :poblion:

• Citovat
  • Upravit
4200
4.12.12 12:57

Hele já přesně chápu, jak ti je. Můj otec je taky takový debil. Dobrá, jsou děti, co to mají horší v podobě násilných otců, zneužívání atd., ale ono když se dítě všemožně snaží, aby o něj otec stál a on se mu směje místo toho, aby projevil trochu lásky, tak si to člověk nese do dospělosti. Já mám díky tomu psychické problémy od mala a víš co? Takový člověk nestojí za to, aby ses trápila, nebo tvůj brácha. Já jsem byla taky ve fázi, kdy jsem ho fakt nenáviděla a říkala si, jak může být někdo tak bezcitný vůl, kterému záleží jen na penězích a na tom, aby před ostatníma vypadal dobře, ale to ti ten život akorát otráví víc. Nejlepší, co můžeš udělat, je úplně ho vyšachovat ze svého života, ať on si žije jak chce a ty měla svůj život. Samozřejmě, že se musí zaplatit ten dluh na alimentech, ale upřímně já bych možná zvažovala odvolání. Ale na druhou stranu chápu, že za klid stojí to zaplatit. A jen tak na konec - já dodneška jen když otce slyším, tak se rozklepu jak ratlík a nejsem schopna komunikovat, takže moc dobře znám ten pocit, jak se člověku všechno stáhne a vím, že na to není příjemný pohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
4.12.12 13:07

Určitě se tady najde nějaká právnička, která ti poradí, protože tohle nechat jen tak??? :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
4.12.12 13:08

Já bych se proti tomu rozsudku zkusila odvolat, tím nic neztratíte, akorát se to ještě teda protáhne, ale už jen z principu asi. :nevim: Jinak je to prevít, a jak píše Oter, nestojí vám ani za špetku nervů. Totálně vytěsnit z vašich životů jednou provždy. A věřím, že jednou se mu to i s úroky vrátí. Otázkou je, zda člověk s takovým charakterem si to dokáže uvědomit a připustit. :nevim: Hodně sil přeju tobě zakladatelko i tvé rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
4.12.12 13:09

Holky mamka s bráchou to odvolání nejdřív zvažovali, ale on má fakt dobrou právničku a s tou plnou mocí co brácha podepsal, si vlastně podřízl pod sebou větev. Oni od soudu poslali jako přilohu nějaký kopie úplně nesmyslných papírů, jak táta několikrát kontaktoval bráchu kvůli vrácení těch alimentů, ale že nikdy na to nereagoval. Holky, v životě nic nepřišlo a nikdy ho kvůli tomu nekontaktoval. Prostě mamka a brácha usoudili, že bude lepší mu ty peníze dat a uzavřít to tim. Ať se snima zadáví. Brácha má změněné jméno a může začít nový život a už o něm nepadne ani slovo. Doufám. Já mám přítele a svou rodinu a začala jsem po svým. Co ale můžu garantovat, mýho syna nikdy neuvidí. No upřímně, on ani nechce… Jen mi bylo úplně zle, když jsem zas viděla bráchu do jakýho se dostal stavu, když držel ten dopis v ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eevcca
4.12.12 13:12

Boží mlýny melou pomalu, ale jistě!!! Takže být tebou, tak bych se na něj snažila co nejvíc zapomenou a udělala za vším tlustou čáru a pomohla mamce a bráchovi vše zvládnout. ONO TAKY NA NĚJ DOJDE, TO SE NEBOJ! Ale už se přestaňte stresovat, jinak nemocní s toho budete pak akurát vy!

• Citovat
  • Upravit
4200
4.12.12 13:14

@mejdylko - chápu, mě když se narodil syn, tak jediné, co bylo ze strany otce, že přestal platit alimenty (pořád studuju) a když jsem ho pozvala, ať malýho aspoň vidí, tak začal řvát, že jsem k ničemu, když nemám udělanou školu atd. No, prostě je nejlepší ho úplně vyřadit, jak sama říkáš. A takovým chlapům jenom přeju, aby nikdy nepotřebavali od dětí pomoct, protože pak by zůstali sami. A peníze fakt nejsou všechno - může o ně přijít a kdo ví, jak mu boží mlýny ukážou, jaký je prevít. Každopádně ti přeju, ať si zařídíš spokojený život v klidu a zbytek tvé rodiny taky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
4.12.12 13:26

@Oter můj otec, když zjistil, že jsem těhotná mi řekl ať jdu na potrat, že žádnou kukačku v rodině něchce. :-O můj přítel je Rumun a on ho prostě nesnáší, ale v životě ho neviděl. Přítel se o nás stará, pracuje, miluje nás… A zrovna on ho bude soudit. Když mě viděl s bříškem, nikdy se nezeptal jestli jsme v pořádku. Prostě ignorace a pak ještě babičce řekne, jak jsem ho zklamala. Já jeho??? Je k vážně k smíchu. :) já už ho tolik neřešila, dávno jsem se smířila s tím, že je prostě debil. Spíš trápí bráchu, já už to snim mám vcelku dořešené. Jinak děkuju moc, teď mi je s přítelem a synem moc dobře. Přeju to samé tobě. Taky sis užila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
4.12.12 13:46

A jaktože soud rozhodl bez přítomnosti tvýho bráchy? To se obvykle dělává v případě, že si člověk nevyzvedne platební rozkaz, že se rozhoduje bez něj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
4.12.12 14:02

@bjetuschka já nevim. Jak v jednom příspěvku píšu nikdy bráchovi žádný dopis nepřišel a jako důkaz poslali nějaký kopie pírů, který jsme nikdy v životě neviděli. Prostě to podmázl. Brácha to před mámou ututlat nemohl, protože mu veškerá pošta chodí na máminu adresu (ale bydlí jinde) a ta by to hnedka podchytla. Prostě si to otecko zařídil. Klidně i na tý poště kam to chodilo (máme trv. bydliště na úřadě a bydleli jsme na vesnici a poštu si necháváme přeposlat jinam), on tam má hodně známých. Je prostě schopnej udělat všechno, jen aby mámu nasral. Ono totiž tohle celý je mířený spíš jako na mámu, protože jí nesnáší a ví, že jí tim naštve. No ne, už do takové míry jako před lety. Teď už ho řešit nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
4.12.12 14:08

Hrozný, takový lidi by neměli mít vůbec děti. I slza ukápla při pomyšlení na Vaše dětství. O to víc dbej, aby tvoje děti byly šťastné!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
4.12.12 14:28

@jenika1 věř mi, že mýmu synovi byl včera měsíc, ale nikdy bych mu nedokázala ublížit. Když se směje, tak u toho bulim dojetím a to jsem vždycky byla frajerka a drsná holka. Tak strašně ho miluji. Nechci aby zažil to co já, to nedovolím. Jinak děkuji účast. Vím, že na tom jsou lidi hůř, ale mě to vcelku stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
4.12.12 15:05

@mejdylko To je už pomalu jak nějaká mafie, ne?
Nechcete zkusit ještě jednou toho právníka? Zaplatit si prostě nějakýho dobrýho, který se nenechá zastrašit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
4.12.12 15:08

@bjetuschka pozdě. Brácha mi před chvílí volal. Prej mu máma ty peníze dovezla a poslali je. Půjčila si od kamarádky a bude jí je splácet. Prachy na lepšího právníka stejně nejsou. Tak už snad bude klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová