Chce, abych dávala mimi do chodítka

Anonymní
2.12.12 16:28

tchýně chce abych dávala mimi do chodítka

Moje tchýně je opravdu skvělá ženská, ale tohle je vážně moc! je na mně naštvaná, že moje dítě nechci dát do chodítka( má 7 měsícu a ještě nesedí, pouze se snaží lézt a to pozpátku, takže ještě neleze). Kdybych ho tam dávala tak by už dávno seděl a začínal chodit! když ji říkam, že mudra(to jsem si vymyslela, ani by mně nenapadlo se nato ptát mudry) řekla, že je to nevhodné a že i všude na internetu se píše, že chodítko není dobrá věc, že můžu mít skoliózu páteře a že se nemá uměle tlačit dítě co ještě sám neumí to znamená že ho nebudu posazovat a přidržovat polštářmi a dávat do chodítka aby se naučil chodit - tak je na mně naštvaná, jako bych vlastnímu mimi ubližovala, že ona vychovala 3 děti a v 7 měsíci už dávno seděli a byli v chodítku… tak abych zmírnila její hněv, tak pokaždé ji řeknu, že až jak se sám posadí, tak ho do chodítka dám (dala bych ho tam pouze na chvilku, aby byla ona spokojena, ale jinak bych ho tam vůbec nedávala)… já už opravdu nevím jak ji to mám říct, to snad není normální, mimi ještě nesedí, neleze a mám ho dát do chodítka, chápete to??? :zed: tchýně sem občas nakoukne tak proto anonym :oops: omlouvám se za chyby, píšu rychle, v zlosti a nemám čas to po sobě přečíst..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.12.12 16:30

Omylem jsem to vložila 2× tady nepište ale v tom druhém tématu

• Citovat
  • Upravit
47759
2.12.12 16:30

Na tchyni bych se z vysoká vykaslala, je to tvoje dítě, ne její. Uražená může být jak chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
2.12.12 16:33

A ty máš chodítko doma, prostě si stůj za svym názorem a nedávej tam dítě ani na chvilku. aqby byl klid tak co uděláš příště? je to tvoje dítě a dělej co ty chceš a jestliona děti dávala tak je to její věc ale ty si to uděláš jak budeš chtít ty. já bych ani chodítko neměla doma a řekla bych jestli se jí něco nezdá at se zeptá jakéhokoliv lékaře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
2.12.12 16:33

Je to tvoje dítě a tchýně ať se třeba na hlavu staví, když se jí to nelíbí. Chodítka se vůbec nedoporučují, já mám 3 děti a chodítko jsme v životě neměli a taky jsme to bez něj zvládli. Naše mamka s tím taky začla, dřív, když my jsme byly malé, se to dělávalo, tak asi proto, ale jasně jsem jí ve slušnosti řekla, že chodítko prostě nechci a děti tam dávat nebudu a bylo. Musí tě respektovat, ona by si do výchovy asi taky nenechala kecat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
2.12.12 16:35
@Anonymní píše:
Omylem jsem to vložila 2× tady nepište ale v tom druhém tématu

Napiš adminům oni to smáznou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4208
2.12.12 16:35

Je to tvoje vec. Miluji ty reci at od moji mamky ci nekoho jineho ze oni to delali takhle a takhle. Je to tvoje dite. Tak by meli tve nazory na vychovu respektovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.12 16:36

@Markéta80 tak to je dobrý nápad říct ji ať se nato zeptá lékaře :) ano chodítko mám doma a můžete hádat kdo ho koupil :zed:

• Citovat
  • Upravit
1183
2.12.12 16:37

Už jsem reagovala v první diskuzi. :lol: Chodítko je dle mého úplná zbytečnost a dítě bych násilně určitě do ničeho nenutila, co ještě samo nezvládá. Každé má své tempo a že tchýně děti seděly a byly v chodítku už v 7 měsících, nic neznamená. U nás třeba dcera seděla už v 6 a syn až skoro v 9, takže asi tak. Pokud ty nechceš, prostě to tchýni řekni a musí to respektovat, je to tvé dítě a tvá výchova a onaa, jestli se cítí dotčená, tak je to jen její problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
2.12.12 16:38

Ahoj, nic vic nedelej, proste nedavej, delej, jak sama uznas za vhodny.Nase mati zase nemohla prenest pres srdce, ze jsem nasi maly v roce ani v roce a pul nechtela davat cokoladu, pry co jsem to za matku, ze ji sama jim a maly nedavam :lol:
a tchyne zase, ted kdyz nasi maly jsou 3,se se mnou hada, proc nechci dat cokoladu pred obedem, ze jeji deti ji pak jedly vsechno, jenze nase princezna neji pak nic :lol: ja uz jsem si na to zvykla, a zjistila, ze me chteji jen vytocit. A je stejne uplne jedno v kolika mesicich zacnou chodit a delat jine veci ne? Chozeni se neda naucit, na to dite musi dozrat. Nevim, proc vsichni spechaji na deti, aby umely to a ono..bydlim v zahranici, a obcas jsem se bala jet do Cech, kvuli tomu, ze mala neumi jeste smrkat, nebo ze mela pleny ve dvou letech, protoze nechtela nocnik ani videt atd…ted uz na to kaslu.At se stara kazdy o svoje.

• Citovat
  • Upravit
24798
2.12.12 16:39

Typická situace pro využití asertivní metody „gramofonová deska“ :lol:
Vymysli si nějakou větu, jednoduchou…
„Ale já ho do chodítka dávat nebudu.“ by mohlo stačit. A opakuj jen tohle, žádné vysvětlování, žádné hádky, žádný hysterický hlásek :twisted:
Nemusíš nikomu vysvětlovat… Ale musíš pak nést následky, což v tomto případě bude mít za následek prckova zdravější záda - to se dá unést=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
2.12.12 16:40

Nenech se zviklat, chodítko vůbec nepoužívej, je to dobré akorát tak na křivá záda, křivé nohy a úrazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
2.12.12 16:43

Já tchyni chápu, je zvyklá na jiný styl výchovy. Pokud na ni vysvětlování neplatí, já bych neříkala nic. Dělala bych hluchou, němou a blbou. Ona tchyně časem sklapne… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
2.12.12 16:46
@Anonymní píše:
@Markéta80 tak to je dobrý nápad říct ji ať se nato zeptá lékaře :) ano chodítko mám doma a můžete hádat kdo ho koupil :zed:

to je taky super, koupí něco a ani se nezeptá. škoda peněz :?, všude je psáno hlavně nedávat do chodítek. Viděla jsme manžela foceného u stromečku, jeho rpvní Vánoce obklopen polštáři, no to by nevadilo až na to že je narozen v srpnu, valinka je květnová a rozhodně u stromečku sedět nebude :jazyk:. Já tohle nechápu, proč posazovat když to to dítě neumí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.12 16:46

@Lenka76 hm tak s tou čoko bude to samé, také nebudu chtít dávat.. no tak podle tchýně je i špatné, že přikrmy nevařím ale kupuji, že zbytečně vyhazuji peníze.. když jsem ji řekla, že zelenina teď v obchodech není dobrá kvůli dusičnanům pesticidům atd a jelikož tady nejsou obchody s bio(což ona neuznává vůbec) tak vařit nebudu - až jak bude větší - nehledě nato, že pořád plně kojím(a ona nekojila).. pro ni byl zbytečný i přebalovák :zed: že ona takový věci nepotřebovala… člověk si po přečtení řekne, že je trochu pozadu nemoderní, ale opak je pravdou, o sebe pečuje nadstandartně, vlasy, nechty, oblečení, solárko :D má leší hadry než já, přitom je o 30let starší :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová