Chce, abych dávala mimi do chodítka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25243
2.12.12 20:47

@j.a.n.i1 Tak dobře, řeknu to jinak. Neměla jsem hlavně potřebu ji kupovat. Jen jednou na dovolené a to mě jen utvdrilo v tom, že vařené je vařené. Nejsem nějak zásadně proti skleničkám, jeto super právě třeba na dovolené. Ale prostě mě to nějak nenadchlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.12.12 20:53

Tchýně není špatná, když bydlí minimálně v jiném státě :)
Cpát dítko které samo nesedí do chodítka není úplně štastné a cokoliv vysvětlit tchýni není vůůůůbec jednoduché. Je mi tě líto, ale bud statečná a stůj si za svým… Já moji tchýni říkám „to je moje dítě, pořiď si svoje a s ním si dělej co chceš“ :) a funguje to, obě se tomu zasmějeme a ona pochopí, že tady tudy cesta nevede a dá pokoj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
2.12.12 21:34

Věci si dělej po svém. Myslím, že normální dospělý člověk by měl pochopit, že když řeknu, že chodítko ne, tak prostě ne. Já bych jí řekla, nezkoušej to na mě, to téma už jsme probraly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.12 21:47

@kotyk mražená zelenina? dobrá rada, děkuji… jinak přebalovák jsem dostala novej, ale jak ho viděla tak to okomentovala, že je to zbytečnost… podle ní i kýblík na koupání je zbytečnost(mám i vaničku, ale tam brečel, kýblík je skvělá věc a děkuji člověku, který to vymyslel :D )

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.12.12 22:00

Děkuji za podporu, už jsem si začala myslet, že to přeháním..fakt chodítko ne, jsem si toho vědomá, několikrát jsem si jasně řekla, že ho tam nedám a nebudu dávat, že ještě nesedí a neleze..ona furt svoje a dnes mi ještě řekla, že doktoři každý měsíc říkají něco jiného, že to co je dobrý dnes za měsíc už to nebude platit atd atd atd, manžel samozřejmě stojí zamnou a taky mi řekl, že si z toho nemám dělat hlavu, že ho tam nedáme a že právě proto, že jeho máma ho tam dávala, tak má křivý záda a má bolesti… ji to prostě nedochází… ale ona se k tomu chodítku pořád vracíííííííííí :cert:
co se týče bio - nejsem pouze za bio zeleninu - vždyť nebude celý život na bio, ale kupovat zeleninu z tesca - tak o je o život, fakt „kvalita“.. ale i kdybych mu kupovala skleničky a bio - tak za prvé - jsou to moje peníze a za druhé furt lepší než knedlík a omáčky z mouky a polévky z bujonu nebo s vegetou :zed: jestli mi zase něco řekne tak už to vážně nevydržím a řeknu ji to natvrdo, ale nechci se s ní rozhádat, já rodiče nemám, jsem tady sama, příbuzné mám daleko, nenavštěvvujeme se a jsem ráda, že moje dítě bude mít aspoň jednu babičku - a ona to ví…

• Citovat
  • Upravit
2752
2.12.12 22:12

Ahoj :mavam: mám taky super tchýni - spíš kamarádku než tchýni. Bohužel se mi taky občas míchá do výchovy :cert:, chtěla malýmu vařit odvary, dávat dudlíka s medem aby líp spal, přislazovat sunar,,, tak jsem ji slušně řekla, ať mě nechá na pokoji, že si svoje dítě vychovám sama a sama s ním budu dělat co uznám za vhodné, že ona už si svoje už vychovala :? zrovna včera byl takový incidet znova a tak jsem ji to znovu zopakovala,,že si svoje dítě vychovám sama a sama s ním budu dělat co uznám za vhodné, že ona už si svoje vychovala :? " chvilku je naštvaná ale pak řekne že mám pravdu a je klid. Dneska přijela na kafe a je zase vše OK :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.12.12 22:18
@Anonymní píše:
co se týče bio - nejsem pouze za bio zeleninu - vždyť nebude celý život na bio, ale kupovat zeleninu z tesca - tak o je o život, fakt „kvalita“.. ale i kdybych mu kupovala skleničky a bio - tak za prvé - jsou to moje peníze a za druhé furt lepší než knedlík a omáčky z mouky a polévky z bujonu nebo s vegetou :zed: jestli mi zase něco řekne tak už to vážně nevydržím a řeknu ji to natvrdo, ale nechci se s ní rozhádat, já rodiče nemám, jsem tady sama, příbuzné mám daleko, nenavštěvvujeme se a jsem ráda, že moje dítě bude mít aspoň jednu babičku - a ona to ví…

Tak to se ohradím, co se týká vývaru tak ten jsem dělala dcerám od 7měs. a dá se uvařit výborný bez vegety a masoxu :pankac: a jak milují vývary.
Nemyslím si, že by omáčka dítěti ublížila, ona se dá uvařit tak, aby nebyla tučná, moc nebo vůbec moučná (když se zahustí mixovanou zeleninou) jen to chce trošku normálně poživatelně přizpůsobit miminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
2.12.12 22:26

Zakladatelko stůj si za svým, je to tvé dítě. A rozhodně bych dítě nedala do chodítka ani potom, co by už samo sedělo, jen proto, abych měla od tchýně klid. Mě dávali do chodítka, sice jsem už sama seděla ale díky chodítku jsem se naučila chodit akorát po špičkách a pak se mnou lítali po rehabilitacích, abych chodila normálně, měla jsem díky tomu zkrácené achilovky, i teď mě občas trápí. Tchýni bych chodítko vrátila, ať ho třeba prodá, aby ji tolik nemrzely „vyhozené“ peníze a hotovo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
2.12.12 22:26
@Anonymní píše: … jinak přebalovák jsem dostala novej, ale jak ho viděla tak to okomentovala, že je to zbytečnost… podle ní i kýblík na koupání je zbytečnost(mám i vaničku, ale tam brečel, kýblík je skvělá věc a děkuji člověku, který to vymyslel :D )

Ty to tak necítíš a to je hlavní. Někdo rád přebaluje na dece, jinej raději přebalovák. A u koupání je nejdůležitější, co preferují příšerky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.12 22:27

Ale já samozřejmě taky vařím a právě bez glutamátu a vegety - narozdíl od ní.. a omáčky nezahuštěji moukou a omáčky zahuštuji zeleninou, nevím proč si myslíš, že jsem proti domáci stravě.. moje dítě je plně kojené a teprve začíname s príkrmem, tak zkouším různe zeleniny a ovoce, tak mu přece nebudu hned cpát koprovku a polívku…

@IvkaH píše:
Tak to se ohradím, co se týká vývaru tak ten jsem dělala dcerám od 7měs. a dá se uvařit výborný bez vegety a masoxu :pankac: a jak milují vývary.
Nemyslím si, že by omáčka dítěti ublížila, ona se dá uvařit tak, aby nebyla tučná, moc nebo vůbec moučná (když se zahustí mixovanou zeleninou) jen to chce trošku normálně poživatelně přizpůsobit miminu.
  • Citovat
  • Upravit
74217
2.12.12 22:30
@Anonymní píše:
Ale já samozřejmě taky vařím a právě bez glutamátu a vegety - narozdíl od ní.. a omáčky nezahuštěji moukou a omáčky zahuštuji zeleninou, nevím proč si myslíš, že jsem proti domáci stravě.. moje dítě je plně kojené a teprve začíname s príkrmem, tak zkouším různe zeleniny a ovoce, tak mu přece nebudu hned cpát koprovku a polívku…

no budeš s tchyni mít asi neustálý boj :roll: ve všem :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.12 22:30
No hlavně že ona má tak sto páru bot - to je zbytečný nepříjde a každou chvilku si kupuje hadry - to je taky v pořádku… ale to je už jiná… všechno toleruji, ale to chodítko mně teda už fakt štve jak mi to pořád připomína a ještě stylem, že jsem špatná matka :twisted:
@kotyk píše:
Ty to tak necítíš a to je hlavní. Někdo rád přebaluje na dece, jinej raději přebalovák. A u koupání je nejdůležitější, co preferují příšerky ;)
  • Citovat
  • Upravit
9090
2.12.12 22:31

A co se týče přebalováku, já ho prvně nechtěla, chtěla jsem přebalovat na pračce ale teď děkuju bohu, že jsme ho pořídili. V šuplících mám po ruce naprosto vše co potřebuji, pleny, ubrousky, kosmetiku, oblečení, odsávačku a milion dalších věcí, pro mě je to výborná věc ale prostě je to o názoru, tchýně ať si myslí co chce. Proč si to nezjednodušit, když máme možnost. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
2.12.12 22:32

Já bych asi normálně požádala nějakého ochotného pediatra, aby přímo tvé tchýni napsal dopis, o škodlivosti chodítka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.12 22:34

@IvkaH tak teď nevím, budu se muset obrnit a ukázat ji kam až může.. ale jsem tak naštvaná, že k ní nechci ani na vánoce..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová