Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Verca1989 píše:
A co se týče přebalováku, já ho prvně nechtěla, chtěla jsem přebalovat na pračce ale teď děkuju bohu, že jsme ho pořídili. V šuplících mám po ruce naprosto vše co potřebuji, pleny, ubrousky, kosmetiku, oblečení, odsávačku a milion dalších věcí, pro mě je to výborná věc ale prostě je to o názoru, tchýně ať si myslí co chce. Proč si to nezjednodušit, když máme možnost.
taky jsem strašně chtěla přebalovák u první u druhé jsme ho ani jednou nepoužili
sedí na něm plyšáci a manžel v něm má naskládané nepotřebné věci a jí povlečení, přebalovali jsme všude možně po koupání na pračce, na sedačce, na posteli, na podlaze (když je zaplá podlahovka) a přebalovák jako takový už se asi nikdy nepoužije, teda jo až ho sestře daruju pro její děti ![]()
@Verca1989 píše:
Já bych asi normálně požádala nějakého ochotného pediatra, aby přímo tvé tchýni napsal dopis, o škodlivosti chodítka
taky řešení
![]()
@Anonymní píše:
No hned bych to udělalaale nemám známeho, takže asi těžko…teď přemýšlím, že bych si dala na facebook nějaký odborný článek o nevhodnosti chodítku - ona tam je pořád.. ale jen ten článek najít
Nevím jestli to pomůže ale našla jsem docela dobrý článek http://rodina-deti.doktorka.cz/…jsou-pro/můžeš tam i napsat
Když bylo synovi 6 měsíců zeptala se nás tchýně s tchánem jaký chodítko mají koupit. Když jsem řekla, že je doktoři nedoporučují tchán se naštval. Řekl, že chodítka jsou super věc a jeho děti v nich byli neustále. O tom, že manžel musel v 7 letech do lázní se zádama a švagrová má doteď problémy, neřek ani ň. Doktoři si teď prý vymýšlí samý hovadiny. Tchýně byla naštěstí dobrá a řekla, aby se uklidnil a když ho nechcem tak ho nekoupí. Pak mi potajmu řekla, že děti do chodítka dávala, aby měla volný ruce a je jí jasný, že to nic dobrého nebylo.Pak měl tchán řekl, že před 30 lety byly super výchovný metody. Nechceš na nočník, seřezat a budeš sedět. Později jsem se dozvěděla, že mýho syna posazovali na nočník násilým. To jsem se ozvala.Pak ho na nočník neposazovali, ale tchán neustále říkal, že díky moderním metodám máme 2 letý prase s plenama.Syn se pak zbavil plen za týden a bez násilí. Teď ve 3,5 letech se občas (1× měsíčně v noci počurá. Když se počurá utchýně vynadaji mu za to.
@pavlijna já musela včera na rodinné oslavě okřiknout mamku od tety. Když jsem chtěla malého přebalit (23m), jelikož furt pil a měl počuranou plenku. A to bylo zděšení, že takový inteligentní chlapeček (syn je velice výřečný, už mluví obstojně ve větách) jako dělá do plen. A normálně se mu ta ježibaba začala vysmívat. Že je to pochcánek, velká ostuda a pod. Ohradila jsem se, aby mu tohle neříkala. Prej jako proč? No proč, protože se mu posmíváte a já nechci, aby se mu někdo vysmíval. Tak teda zmlkla.
Následně se rozvinula debata, kdy ona, moje babička a teta měli děti bez plen. Do té jsem se odmítala zapojit.
Takže taky nás postihlo to klasické srovnávání a fantazírování, odkdy jako má být správně dítě bez plen. Jenom jsem odvětila, že když mi naříká, tak co s ním asi mám dělat. To mi tak akorát může jet od rána do večera pračka, že.
A k chodítku. To jsem po rodině řekla, že žádné chodítko se kupovat nebude, že to ničí dětem záda. A byl klid, nikdo mi ho nevnucoval.
@omites Odbočím. Jsem do slova vysazená na kecy a hecování typu, jo za nás to bylo a vy teď… Nejhůř to snáším, když je takových víc po hromadě a mě se nikdo nezastane a nemá cenu jim nic vysvětlovat, protože se utvrzují jedna přes druhou. Je mi na nic, chci zmizet, ale nejde to, manžel sedí jako přikovanej a mlčí. Chtěla bych, aby mi někdo v tý chvíli změřil tlak. (Omlouvám se za odbočku.)