Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych to udělala jak radí Pipet, prostě dokola v klidu opakovat, že ho do chodítka prostě dávat nebudeš a basta ![]()
Rozhodně bych nedělala žádné ústupky a stála bych si za svým ![]()
A chodítko bych prostě prodala ![]()
Ahoj,
chodítko je blbost, na tom se tu zjevně shodujeme.
Tvůj problém je v tom, jak si prosadit svoje a nenaštvat tchýni, ale od toho by měl být manžel, aby si s maminkou promluvil. Já jsem teda svoji bývalku vždy před svou rodinou podpořil, i když jsem ji pak třeba řekl, že s tím ne až tak souhlasím. Vysvětlit tohle mojí matičce by nebyl problém. Takže podle mně, popros manžela ať ti s tím píchne ![]()
Pavel
Podle výzkumů děti v chodítku naopak začínají chodit později. Víc než skolióza pak hrozí různé špatné návyky při chůzi. Chodítko je taky zdroj celé řady úrazů (dítě dosáhne na věci, se kterými nepočítáš, může se převrátit…). To máš pro babičku jako argumenty, pokud se chceš hádat. A pokud je to navíc staré chodítko, tak by letělo jako extra nebezpečná věc.
Osobně bych pronesla, že dítko je holt v pohybu celá maminka a sedne si později, takže má na chodítko času fůru (ideálně nikdy).
Pokud chceš vařit z ověřené testované zeleniny, doporučuji mraženou. Je hlídanější než BIO. Co se týká škodlivin, může na tom klidně být BIO zelenina hůř než papriky ze Španělska.
Bez přebalováku se skutečně dá žít
.
@Gina108 píše:…koupí nový, to je nesystémové řešení
A co kdyby se čirou náááhodou rozbilo nebo ztratilo?![]()
![]()
To je otřesné, proč se ty babky furt musí plést do výchovy, no a, že 7měs. nesedí, sedne si až bude chtít sama, dyť má spoustu času, kam furt spěchat
.
Bych tu tchyni vystřelila na Mars
a přidám k ní tu moji Rebeku
.
Ta mě dneska taky vytočila doběla. Domluvili jsme se, že koupí dcerám na Vánoce noční košili každé, o víkendu si vzali starší, koupili jí a menší ne a navíc jí to neměli dávat teď až na Vánoce
. Rašpla jedna jedovatá. Dělá rozdíly mezi vnučkama a vůbec jí to kr. vě staré nevadí
.
Ahoj!
Tchýni bych slušně poslala do háje…
Ono je to vysvětlování obvykle stejně k ničemu. Dej jasně najevo, že je to tvoje dítě, tudíž tvoje zodpovědnost. Ona si své děti vychovala a teď je na tobě (a manželovi), aby jste se postarali sami jak uznáte za vhodné.
To, že někdo vychoval více dětí, není přece zárukou kvality! Jsou i tací, co mají třeba deset dětí, ale to neznamená, že musí vědět všechno nejlíp.
Jasně řekni, že to a to dělat nechceš a nebudeš. Není tvoje povinnost jí vysvětlovat proč.
Já bych jí asi chodítko vrátila s tím, že je hodná, ale stejně ho nevyužijete, tak ho může třeba prodat. Pokud jí je líto, že nemá využití… ![]()
Vůbec bych ji neřešila, je to tvoje dítě
Mně kdyby tohle tchýně řekla, tak ji odpovím, že já s chodítkem nesouhlasím, protože ničí záda, máme prahy a nevidím důvod, proč tam malýho dávat, když nejspokojenější je na zemi. Tím by to pro mě skončilo a už bych to s ní dál neřešila
Do chodítka bych ho nikdy nedala, na to ho mám moc ráda ![]()
Řekni rezolutní ne a že už se o tom dál nehodláš bavit.
Je to tvé dítě a tvé pravidla. Chodítka a podobné výtvory bych zakázala vyrábět.
Já bych nedávala dítě do chodítka. Ať se tchýně staví na hlavu jak chce, ať je naštvaná, prostě řeknu ne. Já jsem matka a basta.
@Lenka76 píše:
Ahoj, nic vic nedelej, proste nedavej, delej, jak sama uznas za vhodny.Nase mati zase nemohla prenest pres srdce, ze jsem nasi maly v roce ani v roce a pul nechtela davat cokoladu, pry co jsem to za matku, ze ji sama jim a maly nedavam
a tchyne zase, ted kdyz nasi maly jsou 3,se se mnou hada, proc nechci dat cokoladu pred obedem, ze jeji deti ji pak jedly vsechno, jenze nase princezna neji pak nicja uz jsem si na to zvykla, a zjistila, ze me chteji jen vytocit. A je stejne uplne jedno v kolika mesicich zacnou chodit a delat jine veci ne? Chozeni se neda naucit, na to dite musi dozrat. Nevim, proc vsichni spechaji na deti, aby umely to a ono..bydlim v zahranici, a obcas jsem se bala jet do Cech, kvuli tomu, ze mala neumi jeste smrkat, nebo ze mela pleny ve dvou letech, protoze nechtela nocnik ani videt atd…ted uz na to kaslu.At se stara kazdy o svoje.
To s tou čokoládou před obědem je u nás taky. Nejen tedy s čokoládou, ale sladkostmi. Běžná věc pro babču (tchýni) nahrazovat oběd nebo věčeři sladkostmi jako je např. špička - je tam přeci piškot
. Nebo různé ty mléčné řezy - je to přece s mlékem a piškot, tak tím můžu nahradit večeři. ![]()
@Anonymní píše:
Moje tchýně je opravdu skvělá ženská, ale tohle je vážně moc! je na mně naštvaná, že moje dítě nechci dát do chodítka( má 7 měsícu a ještě nesedí, pouze se snaží lézt a to pozpátku, takže ještě neleze). že ona vychovala 3 děti a v 7 měsíci už dávno seděli a byli v chodítku…
přesně jak píšeš je to tvé dítě a ne jeji takže ho budeš vychovavat podle sebe a ne podle toho jak chce ona…a že ona vychovala 3dětí, které seděli v 7měsicích..každé dítě je originál a každé dítě si sedne dřév nebo pozdějí…a právě ona má své vychované takže teď si budeš vychovavat ty a ona at se ty neplete do vychovy.. ![]()
@terinka4444 Tak je to mimo téma, ale dneska se to s tím bio děsně přehání. Nevím nevím, jestli v bio zelenině nejsou větší svinstva jak v běžné. Já jsem začala přikrmovat v dubnu, takže kupovaná zelenina bohužel česká nebyla, ale skleničku bych nekoupila ani za nic. Měla jsem štěstí, že něco jsem měla domácí zamražené, ale něco jsem holt koupila… Skleničku jsem koupila jednu a poprvé a naposled.
@avm3 Tak mě osobně přijde úplně stejně ujeté přehánět to s biozeleninou jako tvrdit, že bych skleničku nekoupila ani za nic ![]()
Podle toho, co píšeš, mi přijde, že tchýni vadí dost i to, že ho pořídila - investovala. Pak taky to, že ti „dobře“ radí a ty neposloucháš.
Já bych jí to pořád dokola neopakovala, řekla bych jednou důrazně, že v chodítku moje dítě nikdy sedět nebude a že bych byla ráda, aby příště takovou nákladnou věc konzultovala dopředu, jinak se může opět stát, že to budou vyhozené peníze. Pokud se na to necítíš, ať jí to vysvětlí manžel, ten jí to může říct úplně narovinu.
Varianta č., 2 pokud je s ní rozumná řeč, navrhla bych prodat chodítko, za utržené peníze koupit mimču něco rozumného a domluvit se, že pro příště bude nákup konzultovat předem.
Něco podobnýho znám… náš malej ještě není na světě a ona už plánuje kam a kdy bude jezdit na prázdniny, snažila se nás dotlačit aby jsme mu dali jméno jaké chce ona… já to řeším tak že to neřeším, nekomentuju nebudu se s ní dohadovat, je to na mě a na maželovi ![]()