Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chodítko je hnůj, takže řekni tchýni, že ti doktor výslovně řekl, a to není kec, náš doktor to výslovně říká, že chodítko v žádném případě, protože ve skutečnosti jim to brání ve vývoji, koupila jsem drahou knihu o tom, jak stimulovat a učit dítě pohybu, naše malá se rozlrzla až začátkem 8.měsíce, jsem krapet depkařila, jen já ambiciózní nedočkavá matka, a tam je skvělá věta : Nejvíc pomůžete svým dětem, když jim vůbec nebudete pomáhat. Ke všem těm známým neduhům chodítka jedno takové mémě známé, chodítkové děti mají tendence poté chodit po špičkách, je to zvyk z toho odrážení, tím se jim ale zkracují šlachy vzadu na nohou.
Taky bych nedávala. A kde jste to chodítko vůbec vzali? To vám dala ona po svých dětech?
Řekni tchýni, že k maturitě určitě už půjde po svých, i když v tom chodítku nebude:-) a zatím, že to nutné není.
Určitě se děvčata domluvíte, jí nakonec stejně nezbude nic jiného, než tě respektovat, přece jenom jsi máma a máš hlavní slovo.
Nicméně příkrmy ve skleničkách bych taky pravidelně nekupovala, a i když jedem tak z 70% na bio, radši bych koupila nebio a vařila denně čerstvá jídla, kdybych to bio neměla v dosahu. Protože já sama bych asi hotové jídlo z konzervy nepozřela, kdybych samozřejmě netrpěla hladem např. za války, ekonomické krize a tak. Ale to je věc názoru ![]()
A skleničky, to je zase druhý exrém o kterém se dá diskutovat do alelůja, já zase dávám jedině skleničky a ztotožňuju se s názorem, že sehnat v tomhle období biozeleninu je nadlidský úkon a to, co se prodává u nás jako zelenina, na tom by snad měla být nálepka pozor jed, lepší kontrolovaný bio hipp.
Příspěvek upraven 02.12.12 v 17:30
@Cuarentena to se někdo má
, v tom případě neni co řešit, my domácí nemáme tak taky kupuju skleničky a pak na jaře budu kupovat z trhu ale ted? Doufam že je to kontrolované a malá má to nejlepší nebo alespon lepší než co bych sehnala v krámu a z toho teprve vařila ![]()
@Markéta80 píše:
@Cuarentena to se někdo má, v tom případě neni co řešit, my domácí nemáme tak taky kupuju skleničky a pak na jaře budu kupovat z trhu ale ted? Doufam že je to kontrolované a malá má to nejlepší nebo alespon lepší než co bych sehnala v krámu a z toho teprve vařila
Ahoj já nejsem zastáncem chodítek, jsem toho názoru že až se dítě bude chtít postavit tak to udělá samo i bez chodítka, no někteří ten názor moc neberou ale to už je mi jedno, je to moje dítě ![]()
@Anonymní píše:
@Markéta80 tak to je dobrý nápad říct ji ať se nato zeptá lékařeano chodítko mám doma a můžete hádat kdo ho koupil
A co kdyby se čirou náááhodou rozbilo nebo ztratilo?
![]()
Moja svokra nedávno povedala, že sa jej nepáči, ako vychovávame malú. Rozumej - ako to, že ju ešte nedávame na nočník (veď môj manžel bol v polroku bez plienok) a prečo jej dávame jesť tie miminkovské blafy (ona dávala svojim deťom ešte v mladšom veku než je naša trpaslíčka pikantný guláš)… Ono sa jej to hovorí, keď ku nám príde raz za mesiac a už je múdra ako rádio. Proste ona vychovala tri deti a nie je nik lepší (len pre zaujímavosť - moja babka vychovala deväť detí a nikdy sa našej mamke nepchala do výchovy a nikdy sa nad nikoho v tomto nenadraďovala)… To je len príklad, že veľa svokier si myslí, že len ich metódy sú tie najlepšie.
Proste jej povedz, že trváš na svojom a chodítko používať nebudeš…Veď je to Tvoje dieťa, nie? A nech sa nebojí, skôr či neskôr sa postaví a bude chodiť… Naša malá chodítko ani nepotrebovala…
Prostě řekni ne. Ta moje má taky skvělé nápady, říká mi je stále, stále říkám ne, vždy se urazí, její problém, její dítě to není.
Je to tvoje dítě, takže ty se rozhodni a udělej co chceš podle sebe. Já chodítko taky neměla ani u jednoho dítěte a rozhodně nám nechybělo. Dítě bych do něj nedala ani na minutu, nevidím v něm žádný přínos ![]()
Moje máma vychovala taky tři děti. Nejstaršímu z nás je 42 let. A už TEHDY věděla, že chodítko škodí. Nechápu, že se to pořád vyrábí a nikdo to nezakázal
![]()
Přeji hodně síly v tom, aby sis ustála svůj názor!
(A chodítko určitě koupila tchyně za šílené love někde v Chicco, ne? My jsme jedno takové za 3000 dostali ke křtinám
)
Musíš si uvědomit že je to tvoje dítě a tvoje zodpovědnost. Takže bych tchýni řekla že prostě ne a na žádný kompromis bych nešla.
ustoupíš jednou - budeš ustupovat už pořád
Do chodítka dítě nepatří pokud mu nechceš zničit záda, kyčle, klouby atd. Pro děti jsou absolutně nevhodná. Dej tchýni přečíst nějaký článek nebo ji pošli za pediatrem..