Nechat dítě ve školce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ou
24138
4.9.19 10:00

JEstli máš možnost nějaké jiné, menší školky, tak bych volila tuhle možnost.

A jo - příjemnější prostředí plynoucí z příjemných učitelek pomůže s adaptací i introvertnímu dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
4.9.19 10:14

Všem moc děkuju za komentáře! Ještě bych se chtěla zeptat na vaše zkušenosti pokud jste dávali dítě do školky jeste pozdeji. Zajímalo by mě, jestli pokud ted nechám malou ještě rok doma, zda se situace bude za rok opakovat, jestli ji nebudou chybet nejake socialni dovednosti z kolektivu. Je opravdu introvert a hodne precitlivela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.19 10:16

@VilaAnalka noo tak nevím - syn je socializovany dost, pravidelně jsme chodili do herny a mezi lidi.. A dneska taky brečel, hold věděl že vsude jinde jsem nekde tam i já, kdežto tady prostě nejsem. Takže na sociizaci bych to nesvadela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
4.9.19 10:21

@DelCampo prostě pro některé děti je školka zlo. Moc s tím nadělat nejde. Pro naši starší taky byla školka zlo a mladší dvouletá je dokonce už v jeslích.

Velmi by mi vadilo chování ředitelky. Nevím jaké jsou ostatní učitelky. Ale obyčejně vrana k vrane sedá. Nicméně osobně mám proti takovým averzi a už při první takové debatě bych ji sejmula. Nálada dcery může být odrazem tvé nálady. Takže buď sebevědomá a tohle si určitě líbit nenechej.

Zjisti si chování ostatních učitelek. Malé děti bohužel ironii nerozumí. Ironii má straší dcera rozuměla tedy už v 5 letech, v 8 ji vnímá velmi dobře a dost jí štve.

Ovšem dobře si rozmysli co říkáš a jak to podáváš. Protože o změně školky jsi napsala, jakoby to byla jednoduchá, jasná věc a možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
4.9.19 10:28

@DelCampo
Moje dcera je hodně introvertní, plačka, přecitlivělá…šla až jako předškolačka. Poprvé jsem zkoušela ve třech letech školku, ale bylo to něco jako u vás…nechala jsem si ji tedy doma, byla jsem těhotná. Na to období co jsme byli doma, vzpomínám s největší láskou :srdce: měli jsme permici do zoo, fakt jsem si ten čas společný užívala a teď mi to chybí. Nicméně dcera nastoupila do školky když měla 5 let a něco a úplně bez problémů. Nikoho tam neznala, ale prostě už to měla v hlavince srovnané, že se jde do školky. Byly tam s ní děti, které třeba ještě vůbec neuměly barvy atd. to už ona uměla z domů. Nikdo to neřešil a někteří se to učili až opravdu v těch předškolácích. Následovala pak první třída a taky bez problémů. Na hřišti si ale stále raději hraje sama, když si může vybrat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
4.9.19 10:30
@DelCampo píše:
Všem moc děkuju za komentáře! Ještě bych se chtěla zeptat na vaše zkušenosti pokud jste dávali dítě do školky jeste pozdeji. Zajímalo by mě, jestli pokud ted nechám malou ještě rok doma, zda se situace bude za rok opakovat, jestli ji nebudou chybet nejake socialni dovednosti z kolektivu. Je opravdu introvert a hodne precitlivela.

Myslím, že to nelze nějak všeobecně posuzovat. Ale ty podvědomě pořád víš, že tam dcera nemusí. Tyhle všechny své pocity na ni přenášíš. Víš mě dost vadí situace, kdy jsou maminky s mladším dítětem doma, obsadí místo ve školce a pak z toho cuknou. Berou místo dětem a rodičům, pro které by školka byla přínos. Pokud jsi takto nejistá, tak to místo alespoň pusť někomu dalšímu. Zkoušela bych třeba do Vánoc, ale pak bych místo uvolnila. Dle toho co píšeš, nebude dcera v pohodě ani v jiné školce. Své pocity nevole na ni přenášíš hlavně ty a souhra s její povahou to dílo špatné adaptace jen dokoná.

Nechtěla bych tě naštvat, ale takhle to obyčejně je. A pak jsi i výborným terčem pro ředitelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
4.9.19 10:32

@DelCampo
Hlavně povaha je prostě daná. A introvert introvertem zůstane, i kdybys ji denně nechávala u cizích lidí, nebo denně na kroužcích a kdesi cosi. Ona to třeba vydrží, přetrpí, vezme to jako nutnost a naučí se ten režim, ale nebude se cítit ve své kůži. Povahu nepředěláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
4.9.19 11:07
@DelCampo píše:

Vliv kolektivu se precenuje, já sama to považuji za pozůstatek komunistické minulosti. Moje deti chodí do skolky po 4.narozeninach, dva roky ve skolce a v 6 letech šup do školy. Žádné dovednosti nikomu nechyběly, naopak, zatím vsechny čtyři byly velmi chvaleny. Silně inntrovertni je jedna dcera, už je ve skole, to je povaha, s dovednostmi to nemá nic společného. Ale i u ní se vse obeslo bez pláče. Má ale rada svuj klid, jednu nebo dve kamarádky, nemusí být stredem vseho dění.
Obecně platí, ze organismus dozrává, i psychicky, a později se lépe přizpůsobuje. Jak to ale přesně bude, nikdo neřekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
4.9.19 11:16
@DelCampo píše:
Ohledne toho ponizovani, na kazdy druhy dotaz mi odpovi, ze jsem si mela poradne precist informacni email a proste mi neodpovi (ta informace tam skutecne nebyla), kdyz dceři (unavene, nestastne) pomaham do backurek, smeje se mi s poznamkou “no to cumim jak ji obstaravate, ona to umi prece sama”.. Proste takove ustepacne jakoze vtipne poznaky. Obcas vulgarni vyrazy. Kdyz jsem dceru vyzvedavala, rekla malemu chlapeckovi “vyfic nahoru, tady uz nemas co dela”. Nebo kdyz dceri rekla mas tu maminku a dcera nereagovala, rekla “no, ty, kdo jinej, jsi hlucha”. Deti ji berou, nerozumi jejimu humoru, ironii atd. Dcera s ni vazne problem nema. Jen ja. Proc ji okamzite nedam jinam? Z financnich duvodu, logistickych atd. I kdyz vsechno by slo nejak prekonat. Problem ale je, ze kdyz ji dam jinam, nevyresi to jeji problem, ktery se skolkou ma (styskani a hodne deti), na to by naopak bylo lepsi vydrzet.

No to je strasny, tohle by na me zkusila jednou a bylo by zle. Fuj hnusna baba, nevim proc takova pracuje mezi detma. Dej dceru pryc, tohle nikam dobre nevede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
4.9.19 11:22
@DelCampo píše:

Ja myslim, ze ma dcera o nic neprisla, kdyz sla az ted v 5 letech. Jak pisu, chodily jsme odmalinka na ruzne cviceni, krouzky. Pozdeji chodila sama, chodila jsme s ni hodne do heren, zoo, vylety mezi deti. Nijak nebyla ochuzena o kolektiv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
4.9.19 11:25

No neco jineho je, kdyz dite do skolky „musi“, protoze maminka jde do prace a kdyz to zkouší, co to udela - v zasade nevim, proc ji nemas doma, kdyz to je mozne. Deti umi strasne zapusobit v roli chudaku. Jak je pochybnost, dite do odhodlani vrazi klin a uz jedes :lol:. Muj syn je ve druhe tride a taaaak plakal, ze tam nechce, srdce se mi malem roztrhlo. Ted jsme obalili sesity, 2 dny byl s detma a pohoda, ale verim, ze kdyby se nasla skulinka, tak je rev a nejde. Chapu, ze holka je nestastna, ale verim, ze ji tam neublizi. Takze zalezi na mamince a jejich nervech. Drzim palce, at to dopadne jakkoliv.

• Citovat
  • Upravit
19388
4.9.19 11:28

@DelCampo no, ta komunikace je zvláštní. Já bych ještě možná chvíli zkusila. Moje děti si zvykal dlouho. A byly zvyklé ne kolektiv. Školka je holt školka. Hele, ty kecy že je hlucha… To he fakt u ubohý od pedagoga

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
4.9.19 11:31

Souhlasím s tím, že se vliv kolektivu u malých dětí precenuje.
Děti mladší tři let podle mě nepatří do kolektivu vůbec, to je ale mimo diskuzi. Chápu, že někdo musí do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
4.9.19 11:44

Taky souhlas. Muj sel ve dvou (prace) a kdybych mohla, tak nunika necham doma. Z hlediska socialniho vyvoje to bylo naprosto zbytečné

• Citovat
  • Upravit
2813
4.9.19 12:01
@DelCampo píše:

Sociální dovednosti z kolektivu bych neřešila. Jediné, co se ve školce mé děti naučily je, že se před každým jídlem myjí ruce. :oops: Hned ve škole to opět zapomněly. :lol: Zbytek už spíš záleží na osobnosti dítěte. Pokud je dítě družné a průbojné, zůstane mu to, stejně jako pokud je přecitlivělý introvert. To školka nezmění.
Pokud se dcera ve školce trápí a není vyloženě nutné, aby tam chodila, nenutila bych ji.
Určitě by ji se začleněním a zvyknutím si mohla pomoci nějaká alternativněji laděná školka (ideálně asi lesní nebo montessori), s docházkou třeba jen na 2-3 dopoledne v týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí