Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Paní učitelku bych asi hodně rychle usadila, případně bych její šílený přístup nabonzovala na zřizovateli. Ony děti se učí od rodičů i tím, jak vidí rodiče jednat s jinými lidmi a co si rodiče od lidí nechají líbit.
Pokud dítě nějak netrpí (to znamená echt hysteráky, celé probrečené dopoledne, totální ignorace školkových činností), tak bych zkusila jinu školku. Třeba jen na tři dopoledne týdně.
Osobně si myslím, že málokteré matka může posktou doma dítěti s mladším sourozencem takovou pestrost aktivit a sociálních interkcí, jako školka. Ale mluvím z pozice matky dvou velmi společenských dětí, která je s místní školkou a přístpem v ní spokojená.
Děti, co nastoupili k synovi až do předškoláků se moc do již zajetého kolektivu nezačlenili.
Zkusila bych mensi skolku par dni dopoledne, on ten kolektiv 25 deti kazdemu nesedne. Ale jinak je rijnova, do skoly pujde za 3 roky, kdyz ji nechas rok doma, nic se nestane. Ale i pak bych volila jinou skolku, s reditelkou bych vybehla.
@Anonymní píše:
Hezký den všem. Zajímal by mě Váš názor a Vaše zkušenosti. Dceři budou za měsíc 4 roky a v pondělí nastopila poprvé do školky (do té doby nikam nechodila, ani na kroužky). Chodí jen na dopoledne. Ve školce byla v létě na “táboře” (také pouze dopoledne), aby si zvykla na prostředí. První den nastopila na tábor s radostí a úsměvem. Od té doby tam nechce. Celý tábor i nyní. Prý se jí stýská a je tam moc velký rozruch, ale jinak prý s nikým a ničím problém nemá. Je zvyklá trávit čas s mladší sestrou a pár kamarády, nebo na hřišti, ale ne v takovém množství. Každopádně si myslím, že je čas na zvykání a chtěla jsem jím tam vydržet dávat (s pláčem) alespoň 14 dní, jestli se to srovná. Jenže další problém je můj vztah k paní ředitelce. Ponižuje mě před dcerou, je drsná, ve všem musí mít pravdu a se začleněním dcery do školky mi vážně vůbec nepomáhá. Takže co teď, vydržet, dát do jiné školky, nebo nechat doma s mladší dcerou?
Skolku jo. At se mala socializuje a zvyka si. Do obeda staci. Ale hledala bych jinou skolku.
Tohle je zvlastni pristup a nevhodne chovani reditelky.
Ve skolkach behem podzimu par deti odpada, kdyz to nezvladaji, tak zkus kontaktovat jine skolky.
Zkus školku kde to bude vyhovovat vám oběma, pokud tu možnost máte. Jestli jsou v okolí nějaká volná místa. Jinak doma bych ji už nenechávala. Měla by si zvyknout na větší kolektiv a rozmanitost dětí. Když by šla až jako předškolák, bude tam rok a zase si bude zvykat na školu. Z osobní zkušenosti vím, že děti, které nemají nějakou diagnosu a jsou to „normální“ děti, tak si zvyknout a začlení se. Někdo dřív, někdo později.
Držím palce
Můj názor je nenechávat, vyslechnout ji, viz. můj příspěvek a rady u stejného dotazu zde: https://www.emimino.cz/…olce-364144/ ![]()
@Zuzizajda díky moc za zkušenost. Doufám, že u nás to bude mít taky šťastný konec. Jste skvělá maminka.