Školka - dcera je roztěkaná

Anonymní
2.9.19 14:27

Školka, dcera je roztekana

Uz jsem tu zakládala diskuzi o dcere a bylo mi řečeno, že ji nemám tak pozorovat atd.
Jde o to, že opravdu je jiná než ostatní děti. Bude ji v listopadu 3a půl a neumí barvy, malovat ji nebaví, je manuálně nevzrucna, a nejde ji pořádně rozumnet a nejde s ní moc vést dialog, vše se ji musí připomínat… ale miluje společnost děti, ale neví jak na ně. Je mazliva, jsme na sebe hodně fixovane, já v ní vidim celý svět a dlouho jsem si nepřipouštěla, že je jiná.. Pořád jen doufám, že je prostě jen déle dětská a vyroste z toho…
Dnes byla poprvé v nové školce a paní učitelka řekla, že nezvládá samoobsluhu, že si nepustila kohoutek, že si na polévku vzala vidličku misto lžičky(je pravda, že já polevky skoro nedělám, nikdo je nejí),že se neumí oblékat a že je roztekana…u ničeho nevydrží a jede si to svoje…
Když je doma, tak si pořád umyva ruce, obléct a vyslect se taky umí, jen si někdy dá něco na ruby, nebo lísteček nahoru, a jidlo nezvládá nejlíp ale naji se.
Tak teď nevím co dál… :( jsem z toho rozhozena, babičky říkají jak ji školka prospěje, že odkouka spostu věcí od děti, ale já se bojím, že se ještě víc uzavře do toho svého světa :,(
Mám nastupovat do práce a mám chuť se na to vykašlat a nechat si ji doma u sebe, i kdyz to není finančně moc možné.. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
2.9.19 14:36

Tak po prvním dni ve školce bych nedělala žádné závěry. Jako mimoni se tam bude chovat většina tříletých, zvlášť pokud jsou tam prvně a navíc rovnou do oběda. Dialog nelze vést i s daleko staršími dětmi.
Předpokládám, že se ji přiměřeně doma věnuješ. Barvy neumí, protože nechce/není to pro ni postatné, nebo je nerozezná nebo si nepamatuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138

Školka ji prospěje a chytne se, jen by se teda hodila nějaká menší, kde se jí pedagogové bude snažit pomoci.

Oběma vám pomůže se od sebe trošku separovat.

Jako možný kompromis by mohlo být zkusit to protáhnout rodičák do 4 let (pokud to jde) a mezi tím chodit na logopedii a trénovat samostatnost a nechávat ji hlídat i několik dní třeba babičkami.

Příspěvek upraven 02.09.19 v 14:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008

Po prvnim skolkovem dni nedelej zadne zavery a nemej nervy, ono si to sedne a kazde dite dozrava jinym tempem. Bez za ucitelkou, popovidejte si, ze chces, aby vse bylo v pohode, ze doma se dcera chova nejak a co mas udelat pro to, aby ony to s ni ve skolce meli snazsi. Ze ji budes vice vest k samoobsluze, aby ucitelky videly snahu i z tve strany. Zeptej se ma nazor, zda nemas navstivit logopedii a celkove, jak mas postupovat pro snazsi aklimatizaci dcery ve skolce. Soudit po prvnim dnu je opravdu predcasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.19 14:38

Je malá. A jestli je jiná, to se teprve ukáže. Mám syna, který je také jiný. A jediné, jak s tím fungovat, je přijmout jej takového, jaký je, netlačit, nesrovnávat s dalšími dětmi, prostě jen milovat a být trpělivá.
Kdybys mohla zůstat s dcerou doma, bylo by to pro ni i pro tebe nejlepší. Ale pokud to ekonomická situace nedovolí, pak určitě oběhej poradny, nech malou otestovat, zda má vývojovou vadu či něco jiného a podle toho se pak zařiď. Možná bude mít asistenci ve školce, ale aspoň budeš vědět, že tam není tak ztracená.

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
2.9.19 14:39

Miluju prechytraly ucitelky. Nechapu, jak muzou z jednoho dne (jeste navic prvniho) posoudit dítě :roll: notabene takove, ktere se zjevne vymyká. Ty jsi mozna uzkostna, bylo to na tobe videt a nejaka kravka presne zautocila.

Dcerku jsi konzultovala s pediatrem? Tady to nikdo neposoudi. Blbych kecu od ucitelek/reditelky v MS jsem slysela tunu a to mam hodne standardni dite. Zatim bych nepanikarila, projdi to tam s ni, at ti uca ukaze, co a kde delaj a zkus si to tam s ni vklidu. Bude to dobre, hlavně ji věř!

• Citovat
  • Upravit
7228
2.9.19 14:57

Myslím, že jsem tvoji diskuzi četla, i ti psala, počkej tak týden až 14 dní, pak teprve uvidíš, jestli je to dobré nebo spatne, syna i v 4,5 letech musim upozornovat neustále kam ktera bota patří :lol: minulý rok byl s nejmenšími dětmi a učitelky naznacovali, že první měsíc je většina dětí neschopná… Syn učil někoho zapínat zip, od jidla byli špinavý všichni a 1. Pololetí jim dávali na jídlo jen lžíci :mrgreen:

S tou vidličkou by mě to pobavilo, fakt bych to nebrala až tak vážně ;) podporuj jí a pozitivně motivuj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85397
2.9.19 14:59

U nas se teda s ucitelkami o detech bavime az po par mesicich a ne prvnim dnu. Asi bych si poklepala na celo, co hned resi. Jedine ty barvy me zaujaly - ty si nepamatuje nebo nerozezna?

Příspěvek upraven 02.09.19 v 15:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.19 14:59

Holky já, se vcucnu, abych nezaklsfala nové téma. Syn 3.5 let, se už cele prázdniny těšil do skolky. Vběhl tam jak nic, hned si hrál. Došla jsem pro něj a nestačila, se divit. Cely červený, opuchly, uplakany. Prý plakal od první svačiny do konce (i u oběda) plakal, že tam už nechce. Vím, že je to první den, ale řve mi to srdce. Jsem doma jeďte a mladším, takže do skolky úplně nemusí. Co myslíte? Vytrvat? Učitelky jsou moc milé a prý dal ho vodit a třeba pátky si ho nechat doma. Já nevím :,( nikdo tam neplakal u toho oběda, jen on. A přitom věděl, že po obědě přijdu, mesice jsem mu to říkala, připravovali jsme ho takovou knížkou, že se fakt moc těšil. :,( :?

• Citovat
  • Upravit
10425
2.9.19 15:02

@Kačus82 ale tak ucitelky nemusi byt automaticky prechytraly spasitelky. Dneska jsem vyzvedavala sve dite ze skolky. Bylo tam prvni den. A rodice stali fronth na ucitelku a hlavne:a co ten nas/co ta nasem jak mu to slo, co si o nem myslite? Tak ta ucitelka treba proste jen odpovi, co odpozorovala. Proc je nutny hned na ucotelky nasazovat, jak jsou sileny a maj blby kecy… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.19 15:08

Ach jo, po prvním dni taková soda :roll:
Jsem také učitelka ve školce a fakt nechápu… Spousta 3,5 l. dětí nezvládá samoobsluhu, neumí jíst příborem a neumí se oblékat. Ale velice rychle se to naučí, nebojte. Nám dnes několik dětí proplakalo celé dopoledne a budou plakat i zítra. Nezvládly si hrát déle, než 5 minut, ale věřím, že to brzy bude lepší, ale nenapadlo by mě to vše hned říkat rodičům 8o
Manuálně nezručné tříleté dítě :lol: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.9.19 15:13
@Svistice píše:
Tak po prvním dni ve školce bych nedělala žádné závěry. Jako mimoni se tam bude chovat většina tříletých, zvlášť pokud jsou tam prvně a navíc rovnou do oběda. Dialog nelze vést i s daleko staršími dětmi.
Předpokládám, že se ji přiměřeně doma věnuješ. Barvy neumí, protože nechce/není to pro ni postatné, nebo je nerozezná nebo si nepamatuje?

Barvy neumí asi že se jí nechce..má ráda od malička auta a rozezna vsechny značky, umí dny v týdnu, počítat do 20..tak mě napadlo jestli neni barvoslepa? Na oční chodíme, nosí okluzorek, tak na příští kontrole se zkusim zeptat jestli by to poznali.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.9.19 15:17
@Ou
@Anonymní píše:
Je malá. A jestli je jiná, to se teprve ukáže. Mám syna, který je také jiný. A jediné, jak s tím fungovat, je přijmout jej takového, jaký je, netlačit, nesrovnávat s dalšími dětmi, prostě jen milovat a být trpělivá.
Kdybys mohla zůstat s dcerou doma, bylo by to pro ni i pro tebe nejlepší. Ale pokud to ekonomická situace nedovolí, pak určitě oběhej poradny, nech malou otestovat, zda má vývojovou vadu či něco jiného a podle toho se pak zařiď. Možná bude mít asistenci ve školce, ale aspoň budeš vědět, že tam není tak ztracená.

Právě že rodicak už mám dávno vyčerpán:/ taky mě napadla nějaká psy. poradna ale babička mě od toho pořád odrazuje. A napřed bych musela mít doporučení od pediatricky, že ano? Ta mi řekla, když se ptala jestli umí barvy, že dávno už je měla znát a když jsem se jí svěřila, ze se mi dcera nezdá v některých věcech, tak řekla, že počkáme, co ve školce a kdyžtak nás pošle na pediatrii.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.9.19 15:19
@Anonymní píše:

Přesně takhle se to snažím brát, beru ji takovou jaká je a snažím se jí davat hodně lásky, aby ve mě měla tu jistotu, že ji miluju ať je jakákoliv :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.9.19 15:23
@Anonymní píše:
Ach jo, po prvním dni taková soda :roll:
Jsem také učitelka ve školce a fakt nechápu… Spousta 3,5 l. dětí nezvládá samoobsluhu, neumí jíst příborem a neumí se oblékat. Ale velice rychle se to naučí, nebojte. Nám dnes několik dětí proplakalo celé dopoledne a budou plakat i zítra. Nezvládly si hrát déle, než 5 minut, ale věřím, že to brzy bude lepší, ale nenapadlo by mě to vše hned říkat rodičům 8o
Manuálně nezručné tříleté dítě :lol: :zed:

Jé to mě těší, že jako paní učitelka to berete takhle, :kytka: uklidnila jste mě, zase mám ze sebe pocit že je to vše moje vina..
A můžu se zeptat, když se setkáte opravdu s takovým dítětem co má svůj malej svět a je jiné než ostatní, tak jak se to řeší? Je možné, že mi řeknou že malá se neumí přizpůsobit a zdržuje a,,vrátí mi ji domů"?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML