Nechat miminko brecet?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24280
25.5.23 15:18

@Janadzus jak máš dlouho vysazené mléčné? Máš vysazené opravdu vše? Je nutné číst i pečivo. K tomu mít vysazenou sóju, hovězí. Pak je druhý častý alergen vejce, kuřecí maso. Jinak už tu psali asi vše holky. Určitě pomaličku dělat večerní režim. To se nám vždy osvědčilo. Koupat v teplejší vodě chvíli každý den, masírovat břicho. Pak zkusit dát spát. Uspávání myslím v měsíci bylo po 45 min bdělosti. To mi dost pomohlo, aby dítko hezky usnulo. Jinak normálně bych měla miminko v posteli. Do kočárku bych zatím nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
25.5.23 15:20
@Lujza031 píše:
Nechat vyřvat určitě ne, ty první 3 měsíce jsou prostě hodně těžké. Některá miminka spí, jiná propláčou celou noc. Každý je jiný i maminka. Jedna to s dítětem umí a jiná vůbec, ale není to její chyba.
Uspávat v kočárku, šátku to bych asi nedělala, ale co já vím, když je člověk už zoufalý. Každopádně, jestli ji hodně trápí bříško, tak nevím jestli houpání v kočárku pomůže?
Uklidní dudlík, masáž bříška…někdy maminky plačící dítě neustále kojí, to asi taky není řešení, podle mě je pak překrmené a bříško bolí dvakrát tolik. :nevim:

Uspavani v šátku je mé částečné vysvobození. Zprvu neusnula jinak než po kojení (teď už max par minut) často se probudila po 10 minutách, tak zase prso. Teď ji tedy taky uspavam u prsu v šátku, ale tam ho jen cuca, nepije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
25.5.23 15:20
@Janadzus píše:
Ano, nespí, kolikrát ji ale dam do šátku třeba ve 4,5 ráno a tam vytuhne, jenze já musím chodit a chodit. Usina kolem 10 i když si jdeme lehnout v půl osmé.. pak usne do cca 12 a pak už do 4-5 nespí, kroutí se, narika, tak si ji vezmu do náruče nebo k prsu, kde se uklidni, tak ji dam zpět do hnizdecka vedle sebe a za 10 minut znova a tak stále dokola.

Nedavej ji do hnizdecka, jak vytuhne, nech ji spat a spi taky. Potrebuje citit tebe, ne kus bavlny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24280
25.5.23 15:22
@VitaminC píše:
Nedavej ji do hnizdecka, jak vytuhne, nech ji spat a spi taky. Potrebuje citit tebe, ne kus bavlny.

Taky bych nechala spát prostě u prsa. Někdy děti potřebují opravdu kontakt. Ono si zvykneš, že spíte spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
25.5.23 15:26
@Janadzus píše:
Uspavani v šátku je mé částečné vysvobození. Zprvu neusnula jinak než po kojení (teď už max par minut) často se probudila po 10 minutách, tak zase prso. Teď ji tedy taky uspavam u prsu v šátku, ale tam ho jen cuca, nepije.

Jestli nepije, můžete už zkusit dudlíček? Nevím, jestli ho máte nebo ne. Ty malé, kulaté, se prý už mohou zkoušet od 1 m (kvůli kojení). Když už pěkně saje z prsu, bych to už vyzkoušela. Za měsíc mě to taky čeká :oops: budu vzpomínat jak to bylo u malého?
Ten byl hodny dokud jsem měla aspoň trochu svého mléka, když jsem vyschla a měl už jen umělé, začaly koliky. On ale měl navíc oboustrannou tříselnou kýlu, takže to bylo ještě náročnější :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
25.5.23 15:30

Někdy myslím není dobré neustále vyndávat a dávat zpět miminko. Třeba já vím, že malý musel spát tvrdě, aby se mi neprobudil, když jsem ho dala do postýlky. Prý se to pozná, že když zvednete ručičku, pustíte, musí sama spadnout, když zůstane v pulce cesty, nespí ještě tvrdě.
Ona možná u maminky krásně usíná a pak najednou je pryč a probudí ji ta manipulace?
Já bych taky byla rozčílená, že konečně usínám a něco mě budí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7929
25.5.23 15:39
@Masina píše:
Cíleně vyplakat bych nenechala, ale když se něco zkusí na 10, 15 minut, jestli to nezafunguje, tak bych to brala jako pokus, který se může povést a třeba také ne. Pokud je jí dobře v šátku (vím, že ji u toho kojíš), tak bych ji zkusila uvázat manželovi a aby vyrazil na těch 10 minut ven. S sebou dudlíka. Pokud by řvala pořád strašně, tak ať se za těch 10 minut vrátí, ale třeba se to za 5, 7 minut zklidní. Rytmická chůze, dudlík…může ji to udolat a uvidíte. Třeba se spolu vrátí až za hodinu, manžel vyběhaný a holčička vyspaná. Třeba najde rytmus chůze, co jí bude vyhovovat. Tisíckrát může dítě patřit k matce, ale pokud ta se z toho sesype a nedejbože třeba při tom nošení a kojení upadne i s dítětem, tak pak budou všichni říkat, že jsi měla někoho poprosit o pomoc. Jo, a u nás hrozně moc pomohl hojdavak. Díky němu jsem přežila, třeba by vám také pomohl.

A tohle bych taky zkusila. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
25.5.23 15:48
@Lujza031 píše:
Někdy myslím není dobré neustále vyndávat a dávat zpět miminko. Třeba já vím, že malý musel spát tvrdě, aby se mi neprobudil, když jsem ho dala do postýlky. Prý se to pozná, že když zvednete ručičku, pustíte, musí sama spadnout, když zůstane v pulce cesty, nespí ještě tvrdě.
Ona možná u maminky krásně usíná a pak najednou je pryč a probudí ji ta manipulace?
Já bych taky byla rozčílená, že konečně usínám a něco mě budí ;)

Jenze jak jsem hotova, tak se bojím, že usnu tvrde a něco muže stát. Už jsem ji takhle měla, probudila se a chvíli ji i hledala. Byla v pohode, ale vyděsilo mě to tak, ze už ji raději dam do hnizdecka, který je hned vedle mě v posteli :nevim: … ale tu rucicku zkusím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
25.5.23 16:07

Ne nenechat brecet, spi s ni a nech ji u toho prsa, nikam ji neprendavej, nedělej s ni žádná alotria, vykašli se na ten satek i kočárek, lehni si vedle ni do postele, nech ji prso v puse a spete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
25.5.23 16:21
@Janadzus píše:
Jenze jak jsem hotova, tak se bojím, že usnu tvrde a něco muže stát. Už jsem ji takhle měla, probudila se a chvíli ji i hledala. Byla v pohode, ale vyděsilo mě to tak, ze už ji raději dam do hnizdecka, který je hned vedle mě v posteli :nevim: … ale tu rucicku zkusím

Přikrývej se jen do půl těla (zkus kojící top s dlouhým rukávem), měj dítě uprostřed manželské postele a nemůžeš ji pak nikde hledat, měsíční špunt tolik neputuje. Usněte u toho kojení obě dvě a bude lépe :palec: Klidně takhle uspávej i přes den, po obědě atp., obě se musíte pořádně dospat. Pod svou hlavu si dej normálně polštář a dítě nech ležet na rovném vedle sebe. A jinak určitě zkus, co radila Masina. Pokusy uklidnit miminko se nepočítají jako vyplakávání. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
25.5.23 16:32

Pokud budeš zkoušet spát a přitom kojit, vždycky jsem měla dítě ohraničené z vnější strany dekou a z druhé strany jsem ležela já. Když jsem se chtěla odpojit a dítě spalo, překryla jsem ho cípem té deky a nacpala tu deku mezi sebe a něj, takže když jsem se odtáhla, tak se s dítětem ani nehlo. Hlavně všechno pomaloučku a nenápadně… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3021
25.5.23 16:33

Syn jako uplně malý potřeboval pár minut, aby se nechal přesvědcit, že „je to pro jeho dobro“.
Ať po zavinutí, kdy řval třeba 7-10 min jak tur a pak usnul.
Nebo břichem na mojem břichu v polosedu, kdy jsem ho musela pevně objímat a celá se „natřásat“, taky třeba i 15 minut, aby pak dvě hodiny blaženě spal.
S dcerou mi to třeba nefungovalo, ale za pokus by to stálo, zkusit něco jiného. @Janadzus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4612
25.5.23 16:35

@Janadzus jeste bych doplnila, ze u nas prichazelo v uvahu prcka presunout do postylky az po pul hodine, co usnul u kojeni, jakmile jsem to zkusila driv, tak se mi vzdy vybudil. Takze pokud nekam potrebujes presunout, je treba take najit vhodny cas, kdy je mimco opravdu tuhe, treba tou rucickou ci zkousenim ruznych casovych odstupu od usnuti na prsu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
25.5.23 16:41

Moje děti nesnáší rovné a tvrdé podklady a prázdný prostor, takže v postýlce i v kočárku máme péřové zavinovačky, to nám pomohlo. Hodně spí v hojdavaku. A zkoušela bych dudlík a nošení tatínkem. Náš syn teď vzal dudlík na milost až ve čtyřech týdnech. Na bolení břicha nám pomáhá nahřívací polštářek.

• Citovat
  • Upravit
14624
25.5.23 16:54

Já bych ti taky především poradila, ať ji od prsu neodpojuješ. Lehni si s ní, já jsem okolo nás vždycky obtočila kojící polštář, podepřelo mi to záda a kojila jsem vleže na boku do uspání a nechala tak. Občas se miminko odpojí, občas ne, z mých zkušeností ze začátku opravdu klidně může to prso v puse potřebovat po většinu doby, co spí, ale zlepší se to. Ona už taky může být nedospaná a paradoxně tím horší spánek má, točíte se obě v kruhu. Zkus to takto a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí