Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Usnula tedy normálně při kojení, kdy byla ona na mě, pak jsem ji prendala a 3× se vrátila, pomohlo ji tam dat moje triko a já se stihla aspoň osprchovat. Pak se v noci zacla opět budit, dala jsem si ji k prsu v leze, jak jste mi radily a zprvu super, zabraly jsem a spaly asi půl hodiny, pak už jen rvala a jak měla ručičky a nozicky u mě, tak mě kopala a bouchala, už ani pak to prso nechtěla. No zřejmě když jsou síly koliky, tak proste nic nezabere. Espumisan ji dávám i probiotika.
Mě tady asi sežerou, ale znám přesně co píšeš a za mě se to 3 měsíce vydržet neda, nedá se tak dlouho nespat. Já zhubla proti váze pred porodem 15 kg a pak zkolabovala. S dítětem na prsu jsem nedokazala spat a později už vubec ne protoze se mi z te polohy jak na me porad lezelo cele hodiny ve dne i v noci zablokovalo zebro, bolelo me i dychat, léky jsem žádné nemohla, k doktorovi taky ne protoze by dite mezitim rvalo, pokazde kdyz jsem si ho na sebe polozila tak utrpeni a na boku jsem lezet nemohla. Pak jsme zavedli to, že si dítě v 8 vecer bral manžel a nosil mi ho v 11, abych měla aspoň ty 3 h spánku. Dělal všechno proto aby nebrecelo, někdy uspesne, někdy min, hlavně skákal na míči, to pomáhalo kromě nosítka u nás akorát já v tom stavu třeba 10 hodin denně nezvládla. To mě zachránilo, ale ano, byla jsem smirena s tím že možná brečí. Ale už jsem prostě nemohla. Po 3 měsících se to fakt zlepšilo hrozně moc, už spíme spolu normálně v noci, míč je prý a nositko používá jen manžel venku když má dítě plně zuby kočáru.
@Lily Evans píše:
@Lujza031 když ti dítě nespí - a tím myslím jako opravdu nespí, ne že párkrát za noc plákne - tak všechny tyhle poučky vyhodíš z okna, stejně jako jáV kočáře spí ještě teď, v 21 měsících, ale nijak se tím netrápím, hlavně že spí
povozím na dvorku, zaparkuju, odcházím, otevřu si okno abych ji slyšela a je klid.
Napadlo mě to stejné
hlavně, že dítě spí ![]()
@Janadzus co zavinutí? Rektální rourka? Co rehabilitace? No případně prostě dietu jestli to není alergie. Ono moc možností není. Můžeš zkusit vysadit espumussan a probiotika. Třeba to bude lepší. Co piješ za kojící čaje. Doporučuji se vyhnout fenyklu. To třeba mým dětem vadilo.
Nebudu ti dávat nevyžádané rady, takže jen odpovím, ne, nezvládla bych to, nespala bych a jen úzkostlivě myslela na plačící miminko. Posílám sílu
![]()
@Janadzus píše:
Usnula tedy normálně při kojení, kdy byla ona na mě, pak jsem ji prendala a 3× se vrátila, pomohlo ji tam dat moje triko a já se stihla aspoň osprchovat. Pak se v noci zacla opět budit, dala jsem si ji k prsu v leze, jak jste mi radily a zprvu super, zabraly jsem a spaly asi půl hodiny, pak už jen rvala a jak měla ručičky a nozicky u mě, tak mě kopala a bouchala, už ani pak to prso nechtěla. No zřejmě když jsou síly koliky, tak proste nic nezabere. Espumisan ji dávám i probiotika.
Nám hodně pomohla kombinace kapek Baby Calm a probiotika Biogaia (Espumisan nám moc nepomáhal).
A vím, že jak se dává vitamín D Vigantol, tak z toho některé děti bolí bříško. My dávali a dáváme Jamieson Baby D.
Jinak moc nemusím rady spaní miminek spolu v posteli. V první řadě, může miminko přestat dýchat, v druhé si může zvyknout a bude těžké ho pak přesunout do postýlky.
Jo chápu, že být nevyspaná je těžké. Já moc nespala cca 6 m, protože byl o 3 měsíce dříve a první tři měsíce jsem i odsávala co 3 hodiny, pak přišlo to bolení bříška, když mi docházelo moje mateřské, navíc měl tu kýlu, tak myslím, že o tom vím celkem dost. ![]()
Jenže, když jsem to dělala systematicky stále stejně, tak si na to zvykl a začal pak fakt moc pěkně spát. Když byl větší spal mi přes den 2×, teď má 4 roky a spí přes den 1×.
Jinak se stále o něho starám, krmím atd…a to, že rád spal a spí mi hodně pomáhá.
Ale nechci úplně všechno zavrhovat, stále je tu to, že každé dítě je jiné.
Třeba to může být i místem, teplotou, vzduchem v místnosti? Švagrová měla se spaním dlouho problém, malý byl hodně fixovaný. Sem ji řekla, že možná to je místem? Nebo dítě může být i citlivější na zvuky, světlo.
Každopádně ho z ložnice dala do pokojíku až ve 2 letech (teprve dodělávali domek) a najednou jim začal krásně spát i přes noc, ale to je už větší dítě. Je to jen příklad, že to může být i pokojem. ![]()