Nechat miminko brecet?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
308
27.5.23 08:05

Spaní v leze u prsa jsem dnes zkusila

Usnula tedy normálně při kojení, kdy byla ona na mě, pak jsem ji prendala a 3× se vrátila, pomohlo ji tam dat moje triko a já se stihla aspoň osprchovat. Pak se v noci zacla opět budit, dala jsem si ji k prsu v leze, jak jste mi radily a zprvu super, zabraly jsem a spaly asi půl hodiny, pak už jen rvala a jak měla ručičky a nozicky u mě, tak mě kopala a bouchala, už ani pak to prso nechtěla. No zřejmě když jsou síly koliky, tak proste nic nezabere. Espumisan ji dávám i probiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.23 08:05

Mě tady asi sežerou, ale znám přesně co píšeš a za mě se to 3 měsíce vydržet neda, nedá se tak dlouho nespat. Já zhubla proti váze pred porodem 15 kg a pak zkolabovala. S dítětem na prsu jsem nedokazala spat a později už vubec ne protoze se mi z te polohy jak na me porad lezelo cele hodiny ve dne i v noci zablokovalo zebro, bolelo me i dychat, léky jsem žádné nemohla, k doktorovi taky ne protoze by dite mezitim rvalo, pokazde kdyz jsem si ho na sebe polozila tak utrpeni a na boku jsem lezet nemohla. Pak jsme zavedli to, že si dítě v 8 vecer bral manžel a nosil mi ho v 11, abych měla aspoň ty 3 h spánku. Dělal všechno proto aby nebrecelo, někdy uspesne, někdy min, hlavně skákal na míči, to pomáhalo kromě nosítka u nás akorát já v tom stavu třeba 10 hodin denně nezvládla. To mě zachránilo, ale ano, byla jsem smirena s tím že možná brečí. Ale už jsem prostě nemohla. Po 3 měsících se to fakt zlepšilo hrozně moc, už spíme spolu normálně v noci, míč je prý a nositko používá jen manžel venku když má dítě plně zuby kočáru.

• Citovat
  • Upravit
24787
27.5.23 08:34
@Lily Evans píše:
@Lujza031 když ti dítě nespí - a tím myslím jako opravdu nespí, ne že párkrát za noc plákne - tak všechny tyhle poučky vyhodíš z okna, stejně jako já :mrgreen: V kočáře spí ještě teď, v 21 měsících, ale nijak se tím netrápím, hlavně že spí :mrgreen: povozím na dvorku, zaparkuju, odcházím, otevřu si okno abych ji slyšela a je klid.

Napadlo mě to stejné :D hlavně, že dítě spí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24787
27.5.23 08:40

@Janadzus co zavinutí? Rektální rourka? Co rehabilitace? No případně prostě dietu jestli to není alergie. Ono moc možností není. Můžeš zkusit vysadit espumussan a probiotika. Třeba to bude lepší. Co piješ za kojící čaje. Doporučuji se vyhnout fenyklu. To třeba mým dětem vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
27.5.23 08:45

Nebudu ti dávat nevyžádané rady, takže jen odpovím, ne, nezvládla bych to, nespala bych a jen úzkostlivě myslela na plačící miminko. Posílám sílu :srdce: :hug:

• Citovat
  • Upravit
917
31.5.23 00:26
@Janadzus píše:
Usnula tedy normálně při kojení, kdy byla ona na mě, pak jsem ji prendala a 3× se vrátila, pomohlo ji tam dat moje triko a já se stihla aspoň osprchovat. Pak se v noci zacla opět budit, dala jsem si ji k prsu v leze, jak jste mi radily a zprvu super, zabraly jsem a spaly asi půl hodiny, pak už jen rvala a jak měla ručičky a nozicky u mě, tak mě kopala a bouchala, už ani pak to prso nechtěla. No zřejmě když jsou síly koliky, tak proste nic nezabere. Espumisan ji dávám i probiotika.

Nám hodně pomohla kombinace kapek Baby Calm a probiotika Biogaia (Espumisan nám moc nepomáhal).
A vím, že jak se dává vitamín D Vigantol, tak z toho některé děti bolí bříško. My dávali a dáváme Jamieson Baby D.
Jinak moc nemusím rady spaní miminek spolu v posteli. V první řadě, může miminko přestat dýchat, v druhé si může zvyknout a bude těžké ho pak přesunout do postýlky.
Jo chápu, že být nevyspaná je těžké. Já moc nespala cca 6 m, protože byl o 3 měsíce dříve a první tři měsíce jsem i odsávala co 3 hodiny, pak přišlo to bolení bříška, když mi docházelo moje mateřské, navíc měl tu kýlu, tak myslím, že o tom vím celkem dost. :?
Jenže, když jsem to dělala systematicky stále stejně, tak si na to zvykl a začal pak fakt moc pěkně spát. Když byl větší spal mi přes den 2×, teď má 4 roky a spí přes den 1×.
Jinak se stále o něho starám, krmím atd…a to, že rád spal a spí mi hodně pomáhá.
Ale nechci úplně všechno zavrhovat, stále je tu to, že každé dítě je jiné.
Třeba to může být i místem, teplotou, vzduchem v místnosti? Švagrová měla se spaním dlouho problém, malý byl hodně fixovaný. Sem ji řekla, že možná to je místem? Nebo dítě může být i citlivější na zvuky, světlo.
Každopádně ho z ložnice dala do pokojíku až ve 2 letech (teprve dodělávali domek) a najednou jim začal krásně spát i přes noc, ale to je už větší dítě. Je to jen příklad, že to může být i pokojem. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí