Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminky.
Jsem tady s dalším problémem.
Synovi se nechcou pást koníčci. Vždy když ho polozim na bříško, okamžitě se začne vrtět a plakat. Jsou mu 2 měsíce. Kdy myslíte ze bude potřeba objednat na rehabilitaci? Pokud nezačne sám, což doufám že ano. Na bříško ho pokládám vždy tak hodinku - hodinku a půl po jídle. Zkoušela jsem i později, dokonce i těsně před kojením ale porad to samé. Hlavičku položí začne se vrtět a plakat. Prostě pořád dokola. Dekuji za případnou pomoc ![]()
Preventivni kontrolou na detske fyzio rozhodne nic nezkazis
navic ti muze ukazat jak mu tam treba pomoci. Byla jsem preventivne po 6n s prvnim a pujdu urco i s druhym, i pokud nebude zadny problem. Prvni syn mi na brisku prepadaval a diky fyzio jsme to vyresili vcas.
Já jsem velkým zastáncem toho, aby se s dětma chodilo od narození k fyzio preventivně. Takže určitě zajdi ![]()
Co to zkusit na sobě? Polož se na záda, miminko si dej čelem k sobě na bříško a dělej na něj opičky. Tak mu trochu zesílí svaly a půjde to lépe i na zemi. Na pevné podložce mu trochu pomož napolohováním ručiček tak, jak mají být (to si někde vygoogli, pokud nevíš) a lehkým přitlačením zadečku k podložce. Lehni si před něj, ať má potřebu na tebe koukat, ukazuj hračky, motivuj.
@Alex243 píše:
Zdravím maminky.
Jsem tady s dalším problémem.Synovi se nechcou pást koníčci. Vždy když ho polozim na bříško, okamžitě se začne vrtět a plakat. Jsou mu 2 měsíce. Kdy myslíte ze bude potřeba objednat na rehabilitaci? Pokud nezačne sám, což doufám že ano. Na bříško ho pokládám vždy tak hodinku - hodinku a půl po jídle. Zkoušela jsem i později, dokonce i těsně před kojením ale porad to samé. Hlavičku položí začne se vrtět a plakat. Prostě pořád dokola. Dekuji za případnou pomoc
Určitě zajdi. U nás je na dlouhý lokte se tam vůbec dostat, pokud jde o terapii na pojišťovnu.
Péče fyzio neznamená automaticky Vojtovka, někdy stačí ukázat správnou manipulaci a podstoupit koaktivační terapii.
Taky jsem poměrně nedávno četla názor nějakého pediatra, že kontrola kojence fyzioterapeutem by měla být dle jeho názoru zařazena do preventivní péče někdy po šestinedělí.
U nás pediatr nejprve posílá k dětskému neurologovi a v nemocnici si ještě dělají vlastní neurologické vyšetření. Takže doba od vypsání žádanky pediatrem než se miminko dostane k fyzioterapeutovi je i dva měsíce ![]()
Některé pojišťovny mají návštěvu fyzioterapeuta v rámci svých nadstandardních programů.
@unuděná píše:No právě že když leží na mně tak mu to jde krásně. Má ručičky v úrovni ramínek a krásně kouká. Jakmile ho polozim ať už na zem na podložku, na gauč nebo na postel, tak proste zaboří hlavičku a zase to samé dokola. Už nevím co s tím. Dr. To nějak neřeší. U ni se zvedl krásně i na podložce. A když jsem ji říkala ze tohle doma neudělá, tak se jen zasmála a nic neřekla
Co to zkusit na sobě? Polož se na záda, miminko si dej čelem k sobě na bříško a dělej na něj opičky. Tak mu trochu zesílí svaly a půjde to lépe i na zemi. Na pevné podložce mu trochu pomož napolohováním ručiček tak, jak mají být (to si někde vygoogli, pokud nevíš) a lehkým přitlačením zadečku k podložce. Lehni si před něj, ať má potřebu na tebe koukat, ukazuj hračky, motivuj.
@1Pears1 píše:Určitě pujdeme k fyzioterapeutovi. Zatím, než se tam dostaneme, tak budeme pořád zkoušet.
Určitě zajdi. U nás je na dlouhý lokte se tam vůbec dostat, pokud jde o terapii na pojišťovnu.
Péče fyzio neznamená automaticky Vojtovka, někdy stačí ukázat správnou manipulaci a podstoupit koaktivační terapii.Taky jsem poměrně nedávno četla názor nějakého pediatra, že kontrola kojence fyzioterapeutem by měla být dle jeho názoru zařazena do preventivní péče někdy po šestinedělí.
U nás pediatr nejprve posílá k dětskému neurologovi a v nemocnici si ještě dělají vlastní neurologické vyšetření. Takže doba od vypsání žádanky pediatrem než se miminko dostane k fyzioterapeutovi je i dva měsíce
Některé pojišťovny mají návštěvu fyzioterapeuta v rámci svých nadstandardních programů.
Naše taky nechtěla pást a rvala u toho. Prostě jsme ji po chvílích na to břicho dávali, nejdřív ne úplně na rovnou podložku, ale nakloněnou, aby to měla jednodušší. Rvala přitom až do doby, kdy tu hlavu udržela několik minut, pak ji to začalo bavit. Taky jsme ji nosili vždycky chvíli jakoby na tygra bez podepřené hlavy, nebo dělali letadlo. Ve třech měsících už to uměla s přehledem.