Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Stejně mu budeš ale muset ostříhat ofinu, aby mu nepadala do očí, ne?
Prostříháváním se podle mě hustota vlasů nezvýší.
Hustotu vlasů neovlivníš stříháním. Prostříhání ty vlasy provzdušní, ale nic nevyřeší. Pořád se mu bude potit hlava. Pořád mu to poleze do očí.
Takže sponkám, čelenkám a tak se nevyhneš.
Vem ho ke kadeřnici, co to umí s dětmi. Případně mu na stříhání vraz telefon, aby držel. Většina dětí u cizích drží, ani neví jak.
K čemu to prostříhání má být? Čemu vadí ta hustota?
Ne, prostříháním, ostříháním, holením, ani ničim jiným nezhoustnou.
Kašlala bych na to, je to jen zbytečná manipulace, která mu bude vadit uplně stejně jako normální nůžky.
Ma je fakt strašně hustý má to jako hrnec tak hustý vlasy se jen tak vážně nevidí. Koupím je a uvdiime. Jasně do očí a tak to je mi jasný ale jde i o to že on je má silný a kolikrát mu to úplně stojí všude tak aby se mu ulevilo a to horko mu v tom musí být taky strašný ![]()
A musí mít delší vlasy? Já bych ho vzala strojkem (s nastavcem), třeba na 1-2 Cm a konec, na léto ideální a můžeš to udělat v klidu doma, nehrozí nějaké zranění jako nuzkama a dětem se to většinou líbí, jak to vrní
a je to rychle. Jinak prostrihavat nemá smysl, u hlavy to stejně zůstane husté a pokud s tím neumis zacházet, bude mít vlasy akorat sami zub nebo u hlavy huste a ve zbytku takové řídké cancoury.
Normálně ho vem na léto strojkem
nůžkami ho můžeš skubat a nenechá se ti nakonec strihat vůbec, na to pozor.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nás malej 22 měsíců má strašně huste vlasy, samozřejmě jako každé batole bojkotuje stříhání natož jít s ním někam ke kadeřnici. Napadlo mi koupit ty prostrihavaci nůžky kterými bychom tu hustotu trochu srazily. Můžu takto malemu prostrihavat? Nebude ti pak ještě vci hustší?A jak často se má? Díky za váš názor.
To se deje u ziveho plotu, ne u vlasu. ![]()
@Anonymní píše:
Ma je fakt strašně hustý má to jako hrnec tak hustý vlasy se jen tak vážně nevidí. Koupím je a uvdiime. Jasně do očí a tak to je mi jasný ale jde i o to že on je má silný a kolikrát mu to úplně stojí všude tak aby se mu ulevilo a to horko mu v tom musí být taky strašný
Vem ho strojkem. U kluka to nevadí, když bude na 2 až 3 cm. Uleví se jemu i tobě.
Stříhala jsem cca od roka strojkem, seděli u toho v jídelní židličce. Do ruky něco co ho zabaví.
Ahoj holky, nás malej 22 měsíců má strašně huste vlasy, samozřejmě jako každé batole bojkotuje stříhání natož jít s ním někam ke kadeřnici. Napadlo mi koupit ty prostrihavaci nůžky kterými bychom tu hustotu trochu srazily. Můžu takto malemu prostrihavat? Nebude ti pak ještě vci hustší? A jak často se má? Díky za váš názor.