Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj
Rada bych se zeptala zda někdo neřešil stejný problém.
Malá má reflux ale neblinká.
Vypadá to tak ze přes den pláče(vyvýšeno máme, nosíme, odkrkavame atd )
Ale jde o to ze většinou ve večerní hodině dostává vyloženě několikáti hodinové zachvaty vracení štáv do jícnu takže kuňká, pláče a dusi se(byli jsme i v nemocnici protože se nám dusila) a v podstate co druhy den ji musím otáčet protože se mi dusi. Je úplně vyrizena, přes den skoro nespí, v noci docela jo ale neklidne. Nemá někdo stejný problém? Jde vidět ze ji z těch stav bolí v krku, úplně chrci. Většinou tyhle stavy trvají 2 hodiny ale někdy i 4.
Malé budou 2 měsíce a jsme vyřízení..a o ni ani nemluvím
. S dr to řešíme ale spis by mě zajímalo zda se nekdo nesetkal s těmito zachvativitymi pláči které trvají takhle dlouho a jak jste je řešili
Moc dekuju
Ahoj, řešíme teď něco hodně podobného. Ale je to čerstvé, zatím se nic nevyřešilo.
Já si původně myslela, že mám extrémně hladové dítě. :-/
Po kojení se jí to vracelo, ale po chvíli začala být hysterická a začala hledat prso a cpát si ručičky do pusy (teď si myslím, že ho spíš chtěla jen jako uklidnění), takže jsem ji nakojila, dala odříhnout (někdy se povedlo, někdy vůbec), ona spokojeně usnula a za 5 minut se vzbudila pláčem a kašláním - zase (nebo pořád ještě) se jí to vracelo. Dala jsem ji na chvíli na rameno na krknutí v domnění, že 5 minut jí bude stačit, ale očividně nestačilo.
Tohle extempore s nemožností usnout a kojením trvalo třeba 7 hodin, celé odpoledne. Kdybych jí nedala kozu, tak prostě asi těch 7 hodin hystericky brečí.
Pak večer v 9 konečně zabrala (už byla, chudinka, asi úplně utahaná) a spala třeba 3 hodiny ale hodně hodně neklidně. V noci sice po kojení taky usla, ale pořád sebou dost šila a byla hodně neklidná. Hlavně ale ještě minulý týden nijak extrémně neblinkala, tak jsem tomu nepřisuzuvala velký význam.
Včera se během noci několikrát vzbudila hysterickým pláčem a já nevěděla proč, odpoledne jsem se ji snažila uspat v kočárku a tam začala šíleně řvát, když se jelo z kopce a už pak nepřestala a když jsem ji po chvíli kontrolovala, měla kolem sebe nablinkáno. I když už to bylo asi 1,5 hodiny po kojení. Zrovna včera a předevčírem už bylo to blinkání ve velkém množství, takže jsem nad tím začala přemýšlet a hledat všude možně informace, jestli je tohle normální. ![]()
Aktuálně jsem přišla na to, že jí nejvíc pomůže poloha na rameni jako na krkání. A jedno krknutí jí zdaleka nestačí. Někdy tam chvilku odpočívá, pak se zase začne za pár minut vrtět, ublinkává nebo tak jakoby vydechuje vzduch. Zkouším ji dávat dolů, jestli už to přestalo, ale většinou se to vrátí. Než to fakt úplně přestane, trvá to tak hodinu. :/ Je to dost náročné pro nás pro obě. Po víkendu budu volat doktorce a zeptám se, co a jak.
Snad to brzy vyřešíme.
Ahoj, mám chlapečka zítra mu budou 2 měsíce a zdá se, že řešíme to samé :-/ Syn je teda od porodnice na UM, protože se u nás nezdařilo kojení, ale taky ublinkává po krmení, pak třeba patnáct minut po krmení a pak třeba hodinu po krmení. Trochu pomáhá nechat ho cca 20 minut po krmení vertikálně, ale ne vždy… Odříhnutí se občas povede, ale často se nepovede a i když se povede a malý si hodně krkne, tak stejně potom blinká. Večer má pak někdy dlouhý záchvat pláče a netušíme proč… tak teď bych teda řekla, že se mu taky vrací šťávy?
Když ho mám na rameni, tak to je pro něj taky úleva… Zkoušíme různá UM, jestli to nebude lepší, ale řešíme i koliky a buď je lepší jedno a to druhé horší, nebo naopak ![]()
A dělali jste nějaká dietní opatření? Nám říkala pediatra, že je možnost použít přípravek k zahuštění mléka.
Zkoušeli jsme AR mliko který nám dali v nemocnici sle jelikoz se ji spis vrací stavy tak to nemělo efekt a ted nám dr dala na zkoušku mliko bez kravského bílkoviny tak zkousime. Jojo ta zdvižena poloha pomáhá člověk už to pozná tak nějak ze si potřebuje odkrknout úplně se jakoby ode mě odvraci a je zaklíněna dozadu a pak si brkne (je to takovej kolotoč jelikoz place protože si chce brknout ale zároveň jak si u toho dává ruce do pusy tak zas spolika plno bzduchu takže asi to chce proste čas než to přejde ![]()