Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No, ono to miminko nevi, ze je to tvoje mama. At chodi mama casteji. Priblizne kolen roku a pul jsou deti prirozene zvedave i na cizi zabavne lidi. Nektere i mnohem pozdeji.
Dceři nevadil nikdo kromě prababičky.
žádný chování, sezení… Pusu dá, vezme si ale nechce u ní být. Ted má asi nějaké „jiné období“ a stari lidé ji vysloveně vadí. Brečí, křičí, drží se jak klíště. Musí si zvyknou a pak je veme na milost. Dělá to u všech i u těch co zná. Ostatní ji problém nedělají vůbec.
Třeba jsou na ní hrr nebo musí počkat až zjistí, že tam s vámi jsou.
![]()
@Atisia u nas taky hrozne vadi děda, jeji pradeda, ani divat se na nej nechce a po nejaky dobe ho teda zacne alespon tolerovat. ![]()
@DandátkoP píše:
@Atisia u nas taky hrozne vadi děda, jeji pradeda, ani divat se na nej nechce a po nejaky dobe ho teda zacne alespon tolerovat.
@Atisia píše:
Dceři nevadil nikdo kromě prababičky.žádný chování, sezení… Pusu dá, vezme si ale nechce u ní být. Ted má asi nějaké „jiné období“ a stari lidé ji vysloveně vadí. Brečí, křičí, drží se jak klíště. Musí si zvyknou a pak je veme na milost. Dělá to u všech i u těch co zná. Ostatní ji problém nedělají vůbec.
Třeba jsou na ní hrr nebo musí počkat až zjistí, že tam s vámi jsou.![]()
Pod toto se musím podepsat, dcera to má podobné, když byla menší plakala, nyní ve 3r vyloženě řekne že v prababicce a pradedovi nechce. Povedlo se nám z ní dostat, že ji vadí, že jsou (jak ty pises) moc hrrr. Že ji pořád hladí a pusinkuji. Už jsme to i řešili, ale babičky to nějak nechápou (nemůžou si pomoct). Naposledy to gradovalo tak, že se babička po malé vrhla (poté co na měl půl hodiny seděla a hlavu zaborenou jak pstros) a v nestrezeny okamžik ji pořádně objala (zmackla) a mala že jdeme okamžitě pryč a že tam nechce být.
dost mě to i mrzí, babi se těšili na pravnouce, ale ten vztah mezi nimi totálně „zabili“ ![]()
Zakladatelko věřím, že čas ro napraví. Možná bych se zkusila s mamkou domluvit, ať chodí častěji a malé si „nevsima“. Bavte se spolu a postupně si třeba návykne ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, jdu k vám s otázkou- mám 5ti měsíční holčičku, to že se bojí cizích lidí chápu, jen na ní promluví někdo cizí a pláče, ale.. Ona se nenechá pochovat ani of mojí mamky, začne plakat kolikrát jen co na ní sáhne, a takhle je to u každého.. Jen ne u mě a přítele, myslela jsem si že jí to přejde ale nic. Měli jste ti někdy taky tak? Kdy se to zlepšilo? Děkuji.
Přijde mi to jako normální.
Dceri vadí můj brácha a jedna teta..k bráchovi jde jen za úplatek (nějaká mňamka) a tetu jak vidí tak brečí…už od malinka…jinak ji nikdo nevadí jen cca kolem roka začala být stydlivá..a chvíli trvá než se rozkouka…synovi (teď 5m) vadí můj taťka..směje se na něj všechno ale jakomile ho chce pochovat tak rev…
Syn vždycky od začátku brečí u mojí mamky. Něco mu na ni asi nesedí. Pak když je delší návštěva, jsme tam třeba na celé odpoledne tak si zvykne a nechá se i pochovat a nakrmit. Je mu rok. Neřeším, přejde to
At mama chodi casto jen tak na kafe a nenuti ji do kontaktu.
Jakykoliv natlak, ukrivdenost a napeti ty mimina sakra poznaji a pak uz si ji nevezme ani heverem.
Jo syn se taky bal, až ve 3 letech šel dobrovolně k babičce se pomuchlat, třeba na víkend nebo hlídání az skoro ve 4 letech. Ono je fuk, jestli je to tvoje Mama, kamoska nebo sousedka, když u vás ten dotyčný není pečený vařený, tak pro to mimino je to cizi člověk. Holt se schazejte častěji a netlacte na to.
@Atisia píše:to dělala neteř. Můj otec nesměl poblíž ani dýchat. Nedej bože se posadit vedle
![]()
. Taky ho vzala na milost.
Ještě do ne úplně oblíbených u dcery, patří ženy obarvené na černo. To je taky pak jak rozbitá
Jo můj otcim nemohl ani vstoupit do místnosti, okamžitě dítě spustilo hysterak
on je takový velký, hlučný, tmavý, kudrnaty, syn se ho bal skoro do 4 let
jinak se celkove bal starších lidi, co mají šedivé vlasy
nevím proč, ale to stačilo potkat sousedku, které je 70, nebo přijít do nemocnice, kde byl starší doktor a byl úplně bez sebe.
Zrovna o víkendu. Jsem musela hodně pochválit dceru kamarádky. Holčičce bude rok a je mooooc hodná. Měla jsem ji chvilku na hřišti než si maminka dovezla kočár z bytu a teda bez hysteraku. Na to, že je jenom s rodiči.
a nás vidí fakt málo. Dobrý. Ještě teď z toho „žiju“.(a nedělám si iluze určitě bude mít časem jiný názor)
Dceři vadil od sedmi měsíců do roka a půl i její vlastní otec. ![]()
Zdravím všechny, jdu k vám s otázkou- mám 5ti měsíční holčičku, to že se bojí cizích lidí chápu, jen na ní promluví někdo cizí a pláče, ale.. Ona se nenechá pochovat ani of mojí mamky, začne plakat kolikrát jen co na ní sáhne, a takhle je to u každého.. Jen ne u mě a přítele, myslela jsem si že jí to přejde ale nic. Měli jste ti někdy taky tak? Kdy se to zlepšilo? Děkuji.