Miminko snese jen rodiče!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Vesmírná drůbež
24.5.23 16:39

No a rada je jediná, ať na ni ostatní prostě nesahají.

• Citovat
  • Upravit
53518
24.5.23 16:45
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, jdu k vám s otázkou- mám 5ti měsíční holčičku, to že se bojí cizích lidí chápu, jen na ní promluví někdo cizí a pláče, ale.. Ona se nenechá pochovat ani of mojí mamky, začne plakat kolikrát jen co na ní sáhne, a takhle je to u každého.. Jen ne u mě a přítele, myslela jsem si že jí to přejde ale nic. Měli jste ti někdy taky tak? Kdy se to zlepšilo? Děkuji.

A jak o dítě pozná, že je to tvoje mamka? Po čuchu? Prostě musí chodit častěji a dítě si zvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
24.5.23 17:57

Dej tomu čas. U nás byly i doby, kdy nechtěl syn tátu a miloval mého tátu naopak. Fungoval na něj jen děda při pláči, na uspání. Teď je mu 3,5 a „nechci dědu“… až mě to mrzí, protože vím na 1000%, že všichni prarodiče ho milují a nikdy neudělali nic, čeho by se syn měl bát. Odmítá oba dědečky, prostě období. On hodně zlobí a dědové nejsou tak laskaví a trpěliví, občas bručí nebo na něj houknou atd. takže prostě teď nejsou v kurzu.
U tak malého miminka mi to nepřijde nijak zvláštní. Prarodiče to určitě chápou, je to prostě něco, co se zlomí časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
24.5.23 19:57

U nás dcera vídala prarodiče skoro každý víkend a přesto vždycky v jejich přítomnosti začala řvát a prořvala celou návštěvu. Přešlo to kolem 16 měsíců, najednou se na všechny začala culit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
27.5.23 04:20

Asi to je na každém dítěti.
Starší syn kamarádky bojácný, se chudák dlouho všech kromě maminky a táty bál, ale asi to bylo tím, že ho šoupli už v půl roce samotného do dětského pokoje (táta se prý nevyspal).
Druhý kluk spal dlouho s maminkou a s lidmi problém nikdy neměl.
Můj malý neplakal, ale byl nesvůj z cizích. Tchýni ani teď ve 4 letech nemusí, ona ho třeba nutí se na ni dívat a on pláče, mojí mamku má rád, ale my dvě jsme takové kopie, takže možná proto. Pradědu má rád, dokonce ho pozná v davu lidí, má ho asi radši než dědu, který ho moc nevídá. Tchán je pro něho cizí pán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2778
29.5.23 19:18

Moje nejmladší od miminka nesnášela cizí ženský, brala jenom mě a její sestry. Chlapi jí kupodivu nevadili…ale od švagrové se nechala pochovat až na společné dovolené ve věku cca 1,5r.
Je hodně úzkostlivá, v miminkovském období se jí to projevovalo takto. Její sestra by v batolecím věku zase odešla s kýmkoli. Klidně se ve 3 letech přidala i k cizincům, jen když měli něco, co jí zajímalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.5.23 20:40

U první dcery jsme měli že se bála všech chlapů v rodině kromě přítele :mrgreen: ale pak to odeznělo nevím proč :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí