Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj prosim o radu
Mam dceru v sobotu bude mit mesic
Pres den ji krmim mým odstrikanym mlekem z lahvicky
Posledni vecerni krmeni a v noci davam sunar
Sni toho hodne na jedno krmeni 100,120 a nekdy i 150ml, dle vsech vypoctu a rad z internetu vim ze je to moc ale kdyz ji dam mene tak je neklidna, place, mlaska, strka si ruce do pusinky a nechce spat
Posledni kontrola u dr pred tydnem vse v poradku +300g pochvala
Na dalsi kontrolu jdeme za tyden a mam strach aby jsme nedostaly vynadano ze pribrala moc
Resili jste to taky nekdo? Popripade co vam pomohlo?
@Lenny25 píše:
Ahoj prosim o radu
Sni toho hodne na jedno krmeni 100,120 a nekdy i 150ml, dle vsech vypoctu a rad z internetu vim ze je to moc ale kdyz ji dam mene tak je neklidna, place, mlaska, strka si ruce do pusinky a nechce spat
Na dalsi kontrolu jdeme za tyden a mam strach aby jsme nedostaly vynadano ze pribrala moc
Dávej jak má hlad. Vždyť je ji měsíc proboha
kašli na tabulky.
Proč by vám měla vynadat. Je to tvoje dítě. Neřiď se tabulkama, ty jsou jen orientační. Buď ráda, že malé chutná.
@Lenny25 píše:
Ahoj prosim o radu
panebože, kam lidi dali selský rozum, dítě není stroj, do kterého strčíš předem určené množství výživy ![]()
buď ráda, že dítěti chutná a že prospívá, a neřeš nesmysly,
ty také jíš podle nějakých výživových tabulek na gramy přesně?
@stinga
To ne, ale je to moje první dítě, od narození si prošla zdravotními komplikacemi musela byt na antibiotikach a v inkubatoru, pak zloutenka, ted novorozenecke akne a tak jsem už ze všeho vylekana a bojim se aby nebyly nejake dalsi komplikace ![]()
@Lenny25 píše:
@stinga
To ne, ale je to moje první dítě, od narození si prošla zdravotními komplikacemi musela byt na antibiotikach a v inkubatoru, pak zloutenka, ted novorozenecke akne a tak jsem už ze všeho vylekana a bojim se aby nebyly nejake dalsi komplikace
Žádné komplikace z toho, že jí chutná nehrozí.
CO pořád máte s těma tabulkama? Podle tabulek na oblečení se nevejdou nikdy nikam
.
Tady je to stejný. Pokud má hlad tak ať ji!
@Lenny25 píše:
@stinga
To ne, ale je to moje první dítě, od narození si prošla zdravotními komplikacemi musela byt na antibiotikach a v inkubatoru, pak zloutenka, ted novorozenecke akne a tak jsem už ze všeho vylekana a bojim se aby nebyly nejake dalsi komplikace
tak buď ráda, že po těch všech zdravotních potížích má chuť k jídlu
To chceš novorozenci dávat dietu, aby se vešlo do tabulek, nebo jak si to přestavuješ? Nezkoumej kolik váží, kolik vypije, dělej tak, aby dítě bylo spokojene. Na tabulky a doktory kašli, to bych řešila jedine, kdyby dítě neprospivalo a mělo nějaký problém.
@Kriss Tina
Ne to určitě ne, jen jsem všude četla jak je to moc že někomu 150ml nevypije ani 3měsíční dítě tak jsem z toho trochu vyplašená
Je potřeba používat rozum a vykašlat se na nějaké pitomé tabulky. Sama vidíš, že má hlad tak přece ji nebudeš trápit jen proto že tabulky říkají…… ![]()
@Lenny25 píše:
Ahoj prosim o radu
Kdo by ti měl nadávat? Přece nenecháš malou řvát hlady, protože tabulky. Vždytˇjí je měsíc, těžko jí vysvětlíš, že teď se jíst nebude.
Při googlení, jsi určitě narazila na desítky diskusí, kde se tohle už řešilo a nedovíš se žádnou novinku.
Je to uplně v pořádku. O hladu jí přece nenecháš.
Syn klidně vypil 150ml, když mu byl týden a to se kojil každou chvíli. Žádný normální pediatr ti nebude nadávat a hlavně se přestaň nervovat z toho, co by mohlo být!
@Lenny25 píše:
@Kriss Tina
Ne to určitě ne, jen jsem všude četla jak je to moc že někomu 150ml nevypije ani 3měsíční dítě tak jsem z toho trochu vyplašená
Na to jednoduchá rada, nečti to ![]()
Ne hele vážně…já „odkojila dvojčata“ (tedy částečně odkojila, částečně byli na UM) a jedno z dětí jedlo tak nějak normálně, druhé vyloženě žralo (asi si usmyslel, že musí hooodně rychle dohnat segru, která při narození vážila o 20g víc
). No v roce měli váhový rozdíl 2 kg
Oba jsou dnes naprosto zdraví skoropuberťáci, oba dnes samá ruka samá noha, tuk nula ![]()