Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky všem, jsem sice již mamina druhého dítka, i tak mám ale pocit,že občas absolutně nevím co dělat
když se malá narodila,byla zlatíčko,to jí ale po pár týdnech přešlo a teď je vzteklá auplakaná. Takže když to vezmu stručně- pokud nepapá, nekoupe se, nejede v kočárku a nebo se jí vyslveně nevěnuju třeba tím, že jí houpu, nosím, povídám atd,tak se vzteká a řve.. Jediné co zabírá je dudlík,ale ten jí vydrží v pusince asi tak minutu a plive ho a řve nanovo. Nejde to se přece miminku věnovat 24hodin v kuse
mám jí tedy nechat vztekat se a řvát.. vím, že jí nic není, napapaná je,přebalená taky, bříško by bolet nemělo,dávám pravidelně před kojením kapky.. Většinou se totiž pak tak rozjede, že jí tečou obrovský slzy..na to jí stačí i pár minut.. tak já vážně nevím.. Poradíte??
možná mě některý mámy odsoudí, ale tohle jsem zažívala a zažívám pořád, občas už mi z toho tečou nervy - já nechávam vyvztekat a vyřvat, když už je toho na mě moc tak ho šoupnu do postýlky, on tam chvíli vyvádí, pak usne a když se probudí tak je v poho, teď jsem to udělala znovu a on si tam povídá a je v klidu.
Mozna me taky nekdo odsoudi, ale obe deti sem nechavala vyvztekat, vztekaly se pac neumely usnout. Placem se trochu utahnou a pak dudlikem ududlaj. Mozna je to spatne, ale oba vedi, ze v postylce se spinka a hotovo. Usinaj sami a v klidu. mensi pres den v kocarku, ale je fakt, ze mensi nekdy chce zabavicku, proto breci, ale cim vic je schopnej pohybu tim je to lepsi. A starsi bracha je hracka nejlepsi ![]()
taky jsem to řešila asi před týdnem. No, nic jiného nezabralo, jen nechat vyvztekat. Ani na rukách uspávání nepomohlo, nic, navíc nechce dudlík. Nevím, jestli už to tak zůstane, ale teď je klidnější a snaží se usínat sám, většinou i sám usne.
Já nechávala vyřvat, ale maximálně půl hodiny. Kdyby to nestačilo, doporučuju šátek nebo jiné zdravé nosítko.
Já bych vyřvat tak malé miminko nenechala, jednak na to nemám a jednak v tom nevidím žádný smysl - ještě to nechápe. Nechat vyřvat vzteklé batole, to už je jiná.
Podle mě brečí, že chce být s tebou, tak jí to dopřej - dej ji do šátku nebo do nosítka a basta ![]()
Pettulle píše:
možná mě některý mámy odsoudí, ale tohle jsem zažívala a zažívám pořád, občas už mi z toho tečou nervy - já nechávam vyvztekat a vyřvat, když už je toho na mě moc tak ho šoupnu do postýlky, on tam chvíli vyvádí, pak usne a když se probudí tak je v poho, teď jsem to udělala znovu a on si tam povídá a je v klidu.
Taky mi u řevu tečou nervy,moc dobře tě chápu
zrovna dneska jsme měli takový uřvaný den
když už je toho moc,tak ho dám do děcáku,zavřu zábranu,a jdu dejchat.Taky na něj někdy houknu
zálezí jak je mimi staré,u malinkého dítěte to asi nemá smysl.
Animatu přemýšlím,jestli nemáš doma naší holčičku, to stejné prožíváme už týden a jsem z toho už zoufalá.
Přesně jak píšeš, pokud nejí, nespí nebo není v kočárku tak je u nás strašný řev. Taky přemýšlím, jestli zkusit nechat uřvat, ale zatím na to nemám moc svědomí, takže kolem ní skáču a stejně to nepomáhá, usne až se unaví pláčem, takže mám občas taky nutkání jí nechat vztekat
![]()
Zrovna s hrůzou čekám až se vyspí a co bude následovat po vykoupání a nakrmení ![]()
malej byl do 4 měsíců zlatý miminko. Potom nevěděl jak na spaní, tak se musel brekem unavit a ududlat, jinak to nešlo a nic nepomáhalo. Teď zlobí že neví co by a pořád chce ke mě na ruku a mazlit se, jenže to zas nemůžu, tak se začne vztekat nebo se vzteká u jídla, to musim jídlo položit a odejít se uklidnit, teď už to jde, ale vztekání se ho drží, vim, že to nechápe, ale jinak to asi nepůjde. Tímto mě nenechá ani najíst nebo si dojít na záchod, ale když je to dýl jak minutu tak se uklidní a jde si hrát, jen ale přijdu do pokoje tak začne brečet a chce na ruku jako ted.
Nechat malé miminko uřvat? ![]()
Holky, neblázněte, pokud je to vaše jediné dítko (nemusíte lítat kolem staršího), tak toho využijte, že si přeje být ve vaší těsné blízkosti. Řvaní si užijete dost v batolecím věku.
Je to malé miminko, to by se mělo chovat a mazlit od rána do večera - potřebuje to ![]()
Nevím o jak staré miminko se jedná, ale vyvztekání mi přijde košer až tak po 7 -8 m..malé mimi brečí jen a pouze z důvodu, žes odešla a ano, chce tě vidět 24 h denně. Na tom mi nepřijde nic divného.
Jako na záchod jsem si klidně odešla, otevřít poštačce také, udělat nejnutnější pohyby, ale jinak jsem byla s ní..Bylo to za řevu, ale šlo o pár chvil.
Není to podle mě žádné vztekání, nebo vynucování ,ale její komunikace - chce tebe, tak řve.. Řeší se to nosítkem, lehátkem ( brala jsem i na záchod před dveře, když to bylo na dýl
), prostě všude sebou..
Lizbeth píše:
Nevím o jak staré miminko se jedná, ale vyvztekání mi přijde košer až tak po 7 -8 m..malé mimi brečí jen a pouze z důvodu, žes odešla a ano, chce tě vidět 24 h denně. Na tom mi nepřijde nic divného.Jako na záchod jsem si klidně odešla, otevřít poštačce také, udělat nejnutnější pohyby, ale jinak jsem byla s ní..Bylo to za řevu, ale šlo o pár chvil.
Není to podle mě žádné vztekání, nebo vynucování ,ale její komunikace - chce tebe, tak řve.. Řeší se to nosítkem, lehátkem ( brala jsem i na záchod před dveře, když to bylo na dýl), prostě všude sebou..
Taky si myslím
mýmu malýmu je rok a týden,a taky jsem s ním pořád,a stává se mi poslední dobou,že když chodím po bytě-úklid apod.tak malej místo aby lezl za mnou tak si sedne a začne řvát ![]()
Tak to taky nechápu, nechat vyřvat, teda nic ve zlém, ale já bych na to neměla
Moje zlatíčko taky umí pořádně řvát a vztekat se, ale hned jak začne, spustí hysterický pláč se slzami, zrudne a zalyká se (budou jí 3 měsíce a je to tak od narození), tak si nedovedu představit, že bych ji v tomto stavu nechala 5 minut, natož půl hodiny! To by se snad uřvala k smrti
Ona prostě chce jen pochovat a když vidím ty její očička plný slziček, urvalo by mi to srdce ji nechat řvát ![]()
Já se přidám ke skupině-nenechávat vyřvat!!! Malá byla taky řvoun, měla reflux(zvracela) a nikdy bych ji nenechala řvát, vždy jsem dělala vše možné, aby se uklidnila, takže chovala, houpala, zpívala. Mám taky dvě děti a zvládli jsme to bez toho, abych nechala malou řvounit. Vyřvat jsem ji nechala až při Estvilovi a to bylo v jejím roce.
Lizbeth píše:
Nevím o jak staré miminko se jedná, ale vyvztekání mi přijde košer až tak po 7 -8 m..malé mimi brečí jen a pouze z důvodu, žes odešla a ano, chce tě vidět 24 h denně. Na tom mi nepřijde nic divného.Jako na záchod jsem si klidně odešla, otevřít poštačce také, udělat nejnutnější pohyby, ale jinak jsem byla s ní..Bylo to za řevu, ale šlo o pár chvil.
Není to podle mě žádné vztekání, nebo vynucování ,ale její komunikace - chce tebe, tak řve.. Řeší se to nosítkem, lehátkem ( brala jsem i na záchod před dveře, když to bylo na dýl), prostě všude sebou..
Já jsem brala i za dveře, vlastně beru doteď
I když bych se bez toho i obešla, ale zas nechci vidět, co by tu tropil, bych se nemohla v klidu ani vys…
Máme ale dlouhý záchod, on si tam navléká toaleťák na tyčku a prohlíží časopisy
Pardon za OT ![]()