Nechává mě žít ve strachu

584
21.6.18 11:39

Nechává mě žít ve strachu

Přeji krásný čtvrtek,
potřebovala bych se poradit.
Jsme s chlapem 10let, náš vztah je normální, máme hezké chvíle a někdy přijde hádka, řekla bych průměrný vztah.
Ale jedna věc mě neuvěřitelně vytáčí a hlavně trápí. Můj chlap kašle na svůj zdr. stav. Nechodí k lékařům ani na pitomé preventivky. Měl by chodit jednou za rok na kontrolu k podnikovému lékaři kvůli velké prašnosti, hluku a hlavně chemikáliím. Tam se nechodí, protože zaměstnavatel je jeho otec a ten vždy nechá jen dát razítka na papír u lékaře a je hotovo. Lékař je jejich známý, takže vše se dělá od stolu.
Mě to dost štve a trápí, protože vidím, že není vše v pořádku. Neustále si stěžuje na třes rukou, hodně se potí a teď ke všemu si začal stěžovat na bolest očí, která mu střílí až do spánků. Včera nemohl ani koukat, jak ho to bolí. Nechce jít k lékaři, že je hodně práce a nestíhál by. Cítí vnitřní horkost, ale zvýšenou teplotu nemá. A je zarezanej, že k lékaři nepůjde. Mám veliký strach celkově o jeho zdr. stav. Když to říkám, vždy si jen utahuje, že vidím vše černě. Nevím, jak ho dostat k lékaři nebo mu domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21091
21.6.18 11:42

@cookies321 Bohužel je dospělej a chlapa moc nepředěláš. V tomhle případě nejspíš půjde až mu bude opravdu zle. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.18 11:50

Promiň, ale pokud je to tak jak píšeš, tak ho brzy odvezou,myslím rychlá, pokud ještě máš čas dej ultimátum, jde přece o zdraví a rodinu!!!
Jasně!! zase mi chlapy, kdybysme neměli vás ženy tak jsme v pr…
Hodně štěstí

• Citovat
  • Upravit
424
21.6.18 12:04

Neco, jako muj chlap, ale ten by mi snad ani nerekl, ze mu neco je. Proto do nej obcas klaviruju, ze uz ma rodinu a neni tady sam za sebe, ma zodpovednost za deti, takze mi proste bude rikat, kdyz ho neco bude trapit a nebude sobec a k tomu doktorovi si zajde. Radeji tu chvili pretrpet, nez me tu nechat samotnou s detma. Blby, ale je to tak. Preju vam, at se vam to povede. Snad ten prispevek nevyznel moc drsne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
21.6.18 12:10

@cookies321 ty příznaky mohou být i špatnými játry. Na ty by mohl stačit nějaký detox. Ale když je obklopen chemikáliemi…
Možná by na něj zabralo, že mu dáš termín do kterého půjde ke svému obvodnímu lékaři na kompletní vyšetření. Pokud nepůjde, dohodni se s jeho lékařem a nech ho pozvat písemně. Třeba mu to zdůvodni rizikovou skupinou nebo co já vím. Určitě to je možné řešení. Neznám lékaře, který by to odmítnul udělat. Pokud máte stejného lékaře, můžete jít spolu. Držím palce. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.6.18 12:42

tohle nesnáším ! zeptej se ho jestli vůbec myslí na tebe, na rodinu a ať si představí, jak by toho litoval, že nešel kdyby mu něco zjistili moc pozdě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
21.6.18 12:43

Kdyby si neustále stěžoval, ale nechtěl nikam jít, tak bych mu řekla, ať si nestěžuje, že nejsem doktor a opravdu mu s tím nepomůžu a že to pořád nebudu poslouchat a strachovat se o něj, takže buď ať je ohledně zdraví ticho nebo pokud hodlá remcat, tak ať si zajde k doktorovi. To je jako když někdo neustále nadává na práci, ale nehodlá si hledat jinou nebo když někdo na něco nadává, ale nic s tím neudělá, to je pak ale jeho problém, s takovým člověkem by mě teda nebavilo žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.6.18 13:00

@Zoe1 přesně, manžel si taky furt stěžoval že ho bolí koleno, tak jsem mu řekla, jestli si hodláš stěžovat tak ale u doktora, mě to nezajímá a já Ti s tím nepomůžu, zkusil to pak ještě jednou. Tak jsem si promluvila s jeho kamarádem co spolu hrajou fotbal a je doktor a ten mu řekl ať se tehdy a tehdy dostaví do ordinace k němu a když ne, tak že to řekne trenérovi a už si do konce sezony nezahraje, noo mělas vidět jak běžel :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
21.6.18 13:12

Jeho špatný zdravotní stav ovlivňuje kvalitu jeho života, ale pravděpodobně i kvalitu soužití s ním.
Pokud nezabírají domluvy, tak mu řekni, že je chcípák a že Tě takový život nebaví. Hned na to si vyžádej přístup na konta, kdyby zdechnul nad pracovním stolem. Abys byla zajištěná a měla na funus.
Přitvrď. Jinak to s ním nepůjde.

Já musela také svého manžela k doktorovi hnát s holí v ruce, protože tam nechtěl jít. Bál se, co uslyší. Přitvrdila jsem a už má skoro všechna vyšetření za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
21.6.18 16:45
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat