Nechávat si zaplatit cestu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Lus-i
17.5.12 20:13

Nechávat si zaplatit cestu?

Ahoj, chtěla bych se zeptat na váš názor. Manžel jezdí občas kvůli práci třeba 300km daleko, takže cesta zabere taky nějakou hodinu a tu dobu co projede si dává do hodin který mu pak zaplatí, oni si ale postavili hlavu že mu tu cestu platit nebudou (naftu platí) a chtějí aby si psal hodiny až od tý doby co přijede na místo do tý doby než odjede.
Jaký je váš názor? Souhlasily by jste s tím aby cestu nezaplatili?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7678
17.5.12 20:15

Mýmu muži cesty taky neplatí a taky jezdí daleko. Né že by se mi to líbilo,ale je to tak :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
17.5.12 20:16

Ahoj, manžel si nechává zaplatit i dobu, kterou stráví v autě + benzín…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148
17.5.12 20:16

Takže mu platí i tu naftu,za kterou jede do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lus-i
17.5.12 20:19

Ono je auto služební a peníze na naftu dostane, nebo jestli mají CCS kartu nevim. Ale on tam jede třeba 3 hodiny a pak 3 hodiny zpět a těch 6 hodin strávených v autě mu zaplatit nechtějí.

• Citovat
  • Upravit
5misa6
17.5.12 20:22

Mojemu taky nic neplatí,jen naftu :think:

• Citovat
  • Upravit
101518
17.5.12 20:24
@Lus-i píše:
Ono je auto služební a peníze na naftu dostane, nebo jestli mají CCS kartu nevim. Ale on tam jede třeba 3 hodiny a pak 3 hodiny zpět a těch 6 hodin strávených v autě mu zaplatit nechtějí.

Jak zaplatit nechtějí? On je placený od hodiny nebo jak to má? Nebo má pracovní dobu od - do a měsíční plat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lus-i
17.5.12 20:28

No on dělá na živnost a je pod firmou která si ho najímá na práci. A je placenej hodinově.

• Citovat
  • Upravit
14624
17.5.12 20:29

Já Nevím, ale myslím, ze cas strávený na cestě do ci z Prace se přece nezapocitava do pracovní doby, tudíž nemůže byt proplacen. Ze mu zaplatí „jízdně“ je v pořádku, když to tak má společnost nastavené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
17.5.12 20:30

No sice cesta do ci z prace se nepocita, ale ja jsem od Prahy a kdyz jedu treba na sluzebku do Krumlova, tak se mi pracovni doba pocita od te doby, co vyjedu z firmy…tedy i ty dve hodiny, ktere do toho Krumlova jedu…Já jsem ale zaměstnaná na HPP, těžko říct, jak je to u živnosti…

Přece pokud ho pošlou někam, kam jede tři hodiny, tak on tím obětuje šest hodin svého času :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
17.5.12 20:34

Pokud pracuje na ŽL a má možnost si diktovat podmínky, tak ani jim prostě řekne, že mu budou platit i tu dobu strávenou v autě jinak, že tam nepojede…vím, že to může znít dost tvrdě, ale někdy je potřeba si dupnout…ale nevím, v jaké pozici manžel je a jestli si tohle může dovolit :nevim: Pokud od mého manžela někdo něco chce, tak musí přistoupit na jeho ceny za práci, do kterých si počítá právě i tu cestu autem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
771
17.5.12 20:34

Manžela poslala firma do Německa, měl to asi 8OOkm a cesta mu do pracovní doby nezapočítávala a to to jezdil min 8h. Auto měl služební a benzín platili oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
17.5.12 20:36

NO ze zákona není možné cestu do práce považovat za služební cestu, takže není nárok ani na proplacení hodin ani na benzín/naftu. Jediná možnost je, pokud člověk pracuje doma (musí to být samozřejmě průkazné - tzn. bydliště musí být ve smlouvě uvedené jako místo výkonu práce). Pak by to mohlo za určitých okolností být považováno jako přesun mezi pracovišti. Absolutně chápu firmu, když nechce uznat cestu do práce jako součást pracovní doby. Ona s tím souvisí spousta věcí - pojištění, problematika pracovních úrazů aj. Ať si manžel vydupe větší základní mzdu, jiné správné a legální řešení není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101518
17.5.12 20:36
@Lus-i píše:
No on dělá na živnost a je pod firmou která si ho najímá na práci. A je placenej hodinově.

No, tak to těžko radit… tady firma nemusí nic, záleží na čem se dohodnou. Akorát tedy mi přijde, že to značně zavání švarcsystémem a za ten už může být postihnuta jak ta firma, tak ten živnostník.
Správně by mu měli platit dohodnutou cenu za danou práci, bez ohledu na to, jak dlouho ji dělal a měl by jezdit svým autem a účtovat jim cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
17.5.12 20:38

Ale já tomu rozuměla tak, že zakladatelka je např. z Brna a zaměstnavatel pošle manžela vykonat práci třeba do Prahy…tak to potom už je přece něco jako služebka, ne?

Záleží asi na tom, jaké má ve smlouvě místo výkonu práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat