Necháváte se vymrskat i vy?

Anonymní
25.3.24 11:52

Nechávate se vymrskat i vy?

Ahoj,

Omlouvám se za blby dotaz. Ale každoročně tápu.. jsme na vesnici poměrně noví, cca 4roky. Dcera má 6let a chodí na ni děti ze školy, ale i puberťáci i 18+ z vesnice. Nikdy nevím, jestli mám zadnici nastavit taky nebo ne :zed: vždycky ji asistuju, podávám misku s vajíčky a jsem tam jakoby s ni, protože se stydí. Když přijde dospely soused, vymrskat se nechám, od malých děti ne ale co ti 18+? Nevím, jak je to z hlediska nějakých zvyků nebo tak.. nechci se cítit blbě, že by něco měla nebo neměla a chci v tom mít jasno :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7137
25.3.24 12:04

Ne, není mi to příjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11556
25.3.24 12:10

Necháváme se vymrskat od dětí i dospělých! Všichni to dělají automaticky :nevim:. Je to pro nás tradice, ať jsme zdravé a neuschneme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
25.3.24 12:14

Nenechávám se od nikoho, ani od rodiny, není mi to příjemné. Dceru nechávám, ať si rozhoduje sama, dveře s ní otvírá manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
25.3.24 12:14

Když už otevíráš a tu tradici ctíš, tak by ses měla nechat vyšlehat od každýho koledníka podle mě. Však i v hodovačkách je často zmíněná právě panímáma, ne děvčátko. To ty jim připravuješ koledu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15945
25.3.24 12:16

Ne, nedodržujeme tyhle stupidní tradice. :roll:
Naštěstí už to pomalu mizí. ;) A ´slaví ´ se to čímdál míň.
My na Velikonoce nebýváme doma. Volno využíváme k cestování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22200
25.3.24 12:18

Sama od sebe se rozhodně nenabízím, ale pokud koledníci (jakéhokoli věku) sami aktivně naznačí zájem, tak se samozřejmě nechám vyšlehat také… odmítnout, to by mi připadalo hodně potrhlé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
25.3.24 12:19

Jen s těmi, s kterými se vymrskáme navzájem. Žádné sexistické prasárny se u nás nevedou :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1294
25.3.24 12:19
@Šmoulice píše: Více

My taky tak. Velikonoce neslavíme a nejsme doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9998
25.3.24 12:20

A dcera chce anebo je do toho tlačená? „Je to tradice, musíš, abys neuschnula…“.
Já to jako dítě nesnášela a jsem ráda, že jako dospělá se podobných „taškařic“ nemusím účastnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11556
25.3.24 12:20

@Šmoulice je to o úhlu pohledu. Pro někoho jsou píč. ovina i Vánoce! Já jsem Češka a snažím se dodržovat veškeré tradice a vést k tomu své děti právě proto, aby to nikdy nevymizelo úplně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
25.3.24 12:24
@Bytsamsebou píše: Více

Co kdyby ti dcera naznačila, že se toho účastnit nechce, nebo chce jít koledovat? Já tedy koledovat chodila, ale když vidím na vesnici ty bandy jen kluků, chce se mi zvracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15945
25.3.24 12:26
@Annonymní_007 píše: Více

Tradice je tradice a podle toho se dcera bude chovat! Protože matka řekla! :mrgreen:

@Bytsamsebou Tak to ti fakt gratuluji. Užij si to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11556
25.3.24 12:31
@Annonymní_007 píše: Více

Holky u nás nechodí koledovat :lol:. Ano, mohly by po obědě, ale nikdy to tu nikoho ani nenapadlo :D! Ani před 50-ti lety, ani teď! Zde chodí smíšené bandy, většinou tatínci a jejich synové, vzorně ustrojení. Puberťáci už moc nechodí, protože to mají u pr.dele a radši paří na PlayStationu hry :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11556
25.3.24 12:32
@Šmoulice píše: Více

Děkuji, my si užíváme každou tradici s láskou, úctou a úsměvem na tváři :*. Krásně jsme k tomu vedli naše děti od malička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová