Nechce být přikrytý - jak udržet dítě pod dekou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
209
25.9.20 09:13

@unuděná takže když ma overal se zakrytými nožičkami tak nemusí být přikrytý i když mu je chladno? je cely studený až na záda a břicho.. to má vždy teplé… trpěli jsme minulou zimu na rýmy a nechci aby se to opakovalo, stačí, že teď řešíme už rýmu a kašel.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9285
25.9.20 09:22

@Barba94 syn má na zimu zateplený overal z H&M :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.9.20 09:23
@Barba94 píše:
@unuděná takže když ma overal se zakrytými nožičkami tak nemusí být přikrytý i když mu je chladno? je cely studený až na záda a břicho.. to má vždy teplé… trpěli jsme minulou zimu na rýmy a nechci aby se to opakovalo, stačí, že teď řešíme už rýmu a kašel.. :zed:

Tak to, zda je dětem zima nebo ne, se právě zjišťuje sáhnutím na záda-krk, takže pokud tam je teplý, tak je to v pořádku. Pro tvůj klid mu můžeš dát třeba teplé ponožky navíc nebo bodýčko pod overal, ale přijde mi to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9285
25.9.20 09:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
25.9.20 09:25

@Barba94 Dítě není hloupé, až mu bude v noci zima, tak se naučí přikrývat hodně rychle. A některé děti jsou hodně horkokrevné, teď jsme byli u kamarádů na chalupě v noci tam bylo v místnosti, kde jsme spali asi 12°C a dcera (2) si vylezla ze spacáku a spala na něm, protože jí bylo vedro. Všichni ostatní byli zabalení jako kukly, ale moje holka si i sundala teplé ponožky :mrgreen:

Edit: ruce a nohy má ledové pořád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1694
25.9.20 09:30

Normální deka u nás taky neprochází, tu prostě nechce. Ale máme takovy plyšový povlečení teplý, je to jako silnější měkounká deka a bez ní nedá ani ránu. Nepovlíkám, spinká jen pod tím. A nahatej, protože pyžamo taky hned sundá :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32899
25.9.20 09:47

Nejstarší a nejmladší byli to samé. První se začal přikrývat někdy kolem 3-4 let. Do té doby měl teplé oblečení, v zimě i dvě pyžama na sobě a teplé ponožky :mrgreen: nejmladšímu je 20 měsíců a jak skončila zavinovačka, nechce nic. Tak různě řešíme oblečení. Spí teď v bavlněném overalu. V zimě měl teplejší, a pod to body a ponožky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
25.9.20 09:55

Moji nechteji pod perinu ani jeden a starsi navic brzy odmital spacaky a pak I overaly, kolem 2 let se snazil si ty „ponozky“ z nich ukousnout :lol: Maji tepla pyzama a kdyz tak nechame ponozky, treba pri ryme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
25.9.20 10:31

Taky mám doma nepřikrytelné dítě a už mě to nechává klidnou. Spí v bavlněném overalu u otevřeného okna. Ona je spokojená a víc neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.9.20 11:07

@Barba94 nijak.. Tepleji ho obleč.. Moje děcka až do cca 6 ani jedno nesneslo deku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.9.20 12:30

Naše děti 3 a 6 nesnesou deku ani jedno. Kupuju jim teplý chlupatý overaly.

• Citovat
  • Upravit
1266
25.9.20 12:39

Holka spi taky odkopana, jak ji prikryju, tak za dvě minuty je to zas stejné. Má rok a půl, tak předpokládám, že už pozná kdy je jí zima. Starší byla zmrzlina, tak chodí navlečená a mladší chodí jak holoprd a v pohodě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
25.9.20 14:19

Taky mám doma chronickeho odkopavace, 5let. Prostě spí bez, v zimě má dlouhé pyžamo a ponožky. Teď mě přesvědčil, že kdyby mu byla zima, tak se překryje. O víkendu jsme spali venku v autě, 10st. a nevystrcil že spacáku ani špičku nosu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
25.9.20 14:51

Nikdo? :lol: ten spací pytel jsem jednoduše ustrihla pod zadkem a spí ve „vestičce“ :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
25.9.20 22:19

Jsem docela překvapená, že doporučujete to neřešit, zvlášť když trpěl na rýmy. Jestli má studený i zátylek, tak je mu rozhodně zima. Syn to měl podobně, býval studený a sám se nepřikryl ani náhodou a taky trpěl na rýmy. Takže nakonec do 2,5 roků jsem ho nutila do fusaku, vyzkoušeli jsme jich víc a sice protestoval, ale pak to skousnul. Teď už jsem se na to vybodla a spí jak chce tzn. na dece, ale má v pokoji tak 21 stupňů a v poho. Když se přesune za náma do ložnice, kde míváme nějakých 17-18, taky si pod deku nezaleze a většinou se nachladí. Takže že se zakryje dítě samo není vůbec jisté. Mimochodem já se taky teda vzbudím, až když už jsem zmrzlá jako blázen, jenom se mi většinou zdá, že jsem někde v zimě, ale prostě mně to neprobudí. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí