Nechce do velké postele - další mimi na cestě

358
27.12.11 08:45

Nechce do velké postele - další mimi na cestě

Ahoj holky, zase potřebuju poradit :oops:
Připravili jsme pro dceru (25 měsíců) velkou postel se zábranou. Řekli jsme jí, že malá postýlka je pro miminka a ona byla nadšená, že bude spát ve velké. Až jsme koukali, jak je to jednoduché. Spala tam dvě noci a jednou v poledne a pak zase že se chce vrátit do malé. Ještě jednu noc tam vydržela, ale jen proto, že jsme jí tam nalepili fotku bráchy (manželův syn z prvního manželství), kterého zbožňuje.
Pak ale jako když utne. Dokonce i brečela, že chce spát v malý postýlce. Nijak jsme to nehrotili, ale pokaždé jsme se ptali, kde chce spát a ona, že bude v malé.
Včera jsme jí tam přidělali mantinel na zeď, který jsem pro ni ušila a byla nadšená. Nanosila si tam zvířátka, se kterými spí a že tam jako bude spát. To bylo asi kolem 17h a jak se chýlila spací doba, začla být nevrlá a mrzutá a pobrekávala a když došlo na lámání chleba, tak se rozeřvala, že jsme jí museli zase přestěhovat zpátky do malý a teprve se uklidnila.
Jsem z toho už zoufalá. Přemlouváme, podbízíme, ale nic nezabírá. Koncem února mám termín porodu, čekáme ale, že to bude dřív, protože Leontýnka se narodila ve 34tt a teď mi hrozil předčasný porod už ve 25tt, takže musím mít klid, ale stejně asi nevydržíme do února…
Nechci aby došlo k tomu, že si bude Leontýnka myslet, že jí mimi sebralo postýlku. Bojím se, že bude žárlit (to bude asi stejně) a nemít ho zato ráda. Na mimčo jí připravujeme, dokonce se mazlí a pusinkuje bříško, tak nechci, aby se to pokazilo…
Přinejhorším koupíme ještě jednu postýlku, když nezbude nic jinýho. Ale jednou se přestěhovat musí a my nemůžeme vymyslet žádný fígl a už jsme z toho zoufalý :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3307
27.12.11 08:50

A co ji něčím nalákat-koupit třeba povlečení s oblíbenou postavičkou :think: .U nás to pomohlo,malý byl nadšený :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
27.12.11 09:06

tak u nás to dopadlo tak, že malá s náma spí v naší posteli a klučík v postýlce, dala mu jí ráda, ale do pokojíčku prý půjde spát až tam bude spát i miminko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
27.12.11 09:07

Podle mě je problém i v tom, že malá cítí, že se blíží změna a že ji potřebujete z té malé potýlky „vyšoupnout“ my jsme staršího do jeho větší postele stěhovali už cca 4 měsíce před porodem, aby si to právě nespojil s příchodem mimča a tou nervozitou, že postýlku „potřebujem“ pro někoho jinýho… :think: :nevim:

Moc jsem asi neporadila, ale podle mě je nejdůležitější, abyste se uklidnili hlavně vy… A pak nějak malou „ukecat“ na tu velkou postel. Pokud mluví, tak zkusit zjistit, proč v té velké nechce spát… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
27.12.11 09:19

Mě to přijde jako hodně změn najednou pro tak malé dítě. Taky jsme stěhovali dceru do pokojíčku kvůli miminku a měli jsme na změnu asi 4 měsíce. Malé v době stěhování bylo 19 měsíců. Nejdříve jsme ji přestěhovali do pokojíčku i s postýlkou a když si zvykla, že už spí v pokojíčku (nechali jsme ji na zvyknutí asi měsíc), tak jsme přestěhovali do velké postele a postýlku vrátili do ložnice :nevim:
Píšeš že to nehrotíte, ale jsi zoufalá. Ono dítě prostě vycítí, že ta změna není jenom tak :nevim: a brání se tomu zuby nehty. Podle mě jste neměli povolit vrácení do postýlky. Když už se stalo, nechala bych to být a ono se to nějak po narození miminka srovná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
27.12.11 09:19
kate02 píše:
Podle mě je problém i v tom, že malá cítí, že se blíží změna a že ji potřebujete z té malé potýlky „vyšoupnout“ my jsme staršího do jeho větší postele stěhovali už cca 4 měsíce před porodem, aby si to právě nespojil s příchodem mimča a tou nervozitou, že postýlku „potřebujem“ pro někoho jinýho… :think: :nevim:Moc jsem asi neporadila, ale podle mě je nejdůležitější, abyste se uklidnili hlavně vy… A pak nějak malou „ukecat“ na tu velkou postel. Pokud mluví, tak zkusit zjistit, proč v té velké nechce spát… :nevim:

To my už se snaží taky dlouho.. :?
Mluví, ale ještě neumí odpovědět na otázku proč, tak to zkouším oklikama dostat se k jádru, ale ještě nemluví tak dobře, jsou jí teprve čerstvě dva roky.. Ale i tak dík :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
27.12.11 09:21

Ještě podotýkám, že malá má svůj pokojíček už od cca 4 měsíců, takže je zvyklá usínat i spát sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
27.12.11 09:33

nechat v male posteli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50165
27.12.11 09:39

Postýlku bych rozebrala a někam jí uklidila, aby jí dítě nemělo na očích. Až se mimi narodí, tak jí zase můžete smontovat, ona si časem na tu postel zvykne.

Ted tu čtu, že má vlastní pokoj. Možná bych jí tu velkou postel nastěhovala k vám do ložnice a tam si lépe zvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
27.12.11 10:28

U nás tahle změna proběhla v podstatě na přání dětí u syna ve dvou letech a dcera v 18ti měsích chtěla spát s bráškou v pokojíčku a nejlíp ve velké posteli jako on, takže to bylo v pohodě. Napadá mě co si na pár měsíců nějakou postýlku koupit v bazaru nebo půjčit od někoho známého, než se to srovná. Malá může mít pocit že jí vyšoupne z postýlky miminko, nebo se prostě v té dětské postýlce cítí víc v bezpečí a líbí se jí tam. Nelámala bych to, dokud si na to postupně nepřijde sama. Třeba tam spát jen po obědě, s tím že si k ní můžeš lehnout a číst pohádky to v malé postýlce nejde. Držím pěsti aby vám to s Leontýnkou i miminkem dobře dopadlo.

• Citovat
  • Upravit
4257
27.12.11 10:49

u nás přesun do velké postele prošel hladce,ale v momentě,kdy se narodil brácha chtěl taky malou postýlku. Tak jsem mu vytáhla tu cestovní a spal v ní. Pak jednou - asi po 3 týdnech - sám řekl,že bude spát v té velké a od té doby v ní spí.

Nechala bych ji to,kde se cítí štastná, spokojená a v bezpečí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
27.12.11 10:49

Vidím jen dvě možnosti. Buďto bez přesvědčování, prostě natvrdo dávat spát jen do nové postele. Anebo nechat spát v její malé postýlce, do té doby, než se sama, s Vaší láskyplnou podporou, rozhodne jít do větší. Já bych na Vašem místě volila druhou možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
27.12.11 10:51

Ahoj,

taky jsme takovou změnu dělali. Myslím, že jste ale udělali chybu, že jste malou postýlku někam neschovali (do sklepa, do garáže). My jsem staršímu vychvalovali velkou postel už dopředu, byli jsme ji společně objednat a jak přišla tak jsme ji smontovali a malou rozebrali a uklidili. Prostě že on už je velký kluk a má velkou postel jako my. Ale ne v souvislosti, že ji potřebujeme pro miminko. Změna proběhla v pohodě a na malou už si nevzpoměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.11 10:56

Mám taky děti 2 roky od sebe. My měli výhodu,že jsme si půjčili další postýlku,takže starší stále spalo v postýlce,ale ne vedle mě,ale vedle tatínka (na to jsme ji připravovali asi 2 měsíce před porodem). Až později jsme ji dali do větší postele. Možná se v té velké necítí tak bezpečně jako v malém prostoru postýlky

• Citovat
  • Upravit
17124
27.12.11 11:12

Tak mě čeká porod v březnu a doma mám 17měsíčního chlapečka,který se odmítá vzdát své postýlky.Hrotit to nebudu,prostě mu ji necháme dokud bude chtít.Ono už jen ta úleva,že v postýlce usíná sám a v klidu-zatím co v malé posteli by nechtěl usnout a utíkal by. :roll: Miminko bude dočasně v cestovce,mám ji s vyvýšeným dnem a nějakou dobu to tak zůstane ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí