Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky,
potřebovala bych radu. Dcera 23 m. začala odmítat jídlo. Byla teď nemocná -rýma, kašel, zvýšená teplota,tak jsem si říkala, že je to k tomu. Teď už jen pokašlává a chuť k jídlu pořád nikde. Normálně taky není žádný jedlík - v. 88cm váha - horko těžko 11,5 kg. Teď už je na slabých 11 kilech a s jejím přístupem k jídlu to asi půjde ještě dolů.
Nevíte jak podpořit chuť? Nechce se mně hned běžet k doktorce.
Děkuji za radu.
Simča
Ahoj Simčo, taky jsem měla s malým tento problém!
Začalo to přesně jak píšeš a pak se to už nezlepšilo!
Zašla jsem k dr. a ta mi napsala kapky Infadin a ještě nějaké prášky na povzbuzení chuti k jídlu - celkem nám to pomohlo!
Musíš být trpělivá a mít pevné nervy, když malé nebude chtít tak ji stejně k tomu nedonutíš! Musíš prostě vydržet! Náš malý má cca 15 kg a to taky není zrovna moc, ale on je hyperaktivní a tak se není čemu divit!
Z vlatní zkušenosti ti můžu doporučit dovolenou s plnou penzí!!!! Asi si budeš myslet, že jsem na hlavu, ale nám to strašně pomohlo! V červnu jsme byli na dovolené a tam se ty problémy prostě zlomily a malý je úplně jako vyměněný - jí a vůbec neremcá, prostě sní úplně všechno co mu nachystám! Tam byl prostě pevný režim a on se mu musel přizpůsobit, dokonce ani necestoval od stolu tak jak je to doma zvykem! Vždycky snědl úplně celou snídani, oběd i večeři - snědl dokonce víc než podstatně starší dítka!!!!
Držím ti palečky, aby jste to nechutenství brzo překonaly a malá začala zase krásně papat - pevné nervy!!!
![]()
Nase mala byla dvakrat na antibiotikach a vzdycky potom asi ctrnact dni nejedla, jen uzobavala, ac je normalne dobry stravnik. To se upravi, neboj. Ivana
Nám trošku pomohl multivitamínový sirup Multisanostol, v návodu je napáno, že je i na nechutenství
Díky za rady,
mám od včerejška koupený ten Multisanostol. Poslala jsem manžela pro Pikovit a přišel s tím Multisanostolem. Zřejmě je to podobné. No uvidím, jestli se malá aspoň trochu rozjí. Když ne, tak asi za tou doktorkou raději zajdu.
Doporučuju neřešit … a to myslím vážně. Vím, je to těžký … ale dítko dobrovolně hlady nezemře.
Náš Jára nejedl a není pořádně ani teď. Do nedávna byl defakto živ o 2 flaškách sunaru (jedna ráno jedna večer) dostat do něj něco mimo, cokoliv bylo takřka nemožné. To jen když měl náladu nebo co já vím.Přestala jsem to prostě řešit, vyvíjí se normálně,lítá jak drak, je šikovnej, evidentně mu nic nechybí natož nějaký jídlo.
Začal jíst až teď poslední cca měsíc, i když teda to jsou brambory (vařené, americké, hranolky
) br. kaše, polívka s písmenkama, te´d týden ráno nepije mlíko ale dá si čaj a kousek buchty. Ke sváče občas sní nějaké ovoce, popř jogurt )cca 3/4
). k véče chleba s marmeládou, nebo něco od oběda.A to považuju za mega úspěch a můžu říct že jí jak zjednanej
.
Malá se zas rozjí, netlač na ní. mmch je to můj názor, ale přijde mi zbytečné hned kupovat nějaké kapky na podporu chutí k jídlu či co
. Vždyť je to prcek … i dospělí má někdy období kdy moc jídlu nedá a někdy se zas přežírá ..
mmch simčo, koli malá váží na to nekoukej
Jája má ve svých 32m 13,5kg a měří cca 95cm. ![]()
Já teda doufám že mu pomůže školka, zatím chodí jednou týdně, ale věřím že si vezme příklad z dětí. dneska mají brambor a řízek, tak snad něco sní ![]()