Ročné dieťa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
1.10.08 13:56

Ročné dieťa

Ahojte, tiež píšem kvoli tomu , čo by malo také 14 mesačné dieťatko vedieť. Malý už behá, nechodí behá, pokúša sa tancovať, kreslí po stenách, papá lyžičkou, povie hav, mnau, kde je? neni, hlada veci, ked sa opytame kde to je. poda hracku ,ked mu povieme. berie si knuhy a rad si ich prezera. sem tam stavia kocky. rad pomaha, ked sa uparatuje, utiera zem alebo stol, nosi vedro, ked sa perie tak prasky, nevim. myslite, ze by mal toho vediet viac? ja mam obavy, ze toho vie malo. Ale nbeviem nemam moznost to s niekym prebrat. nemam tu nikoho na koho by som sa obratila. poradte mi ak mate rovnaako stare dietatko.
dakujem,
 Milka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1039
1.10.08 14:04

Myslíš, že by měl už umět číst, psát, aspoň 5 anglických slovíček a základy na jeden hudební nástroj? :lol:

Ne, vážně, myslím, že pokud běhá, vidíš, že rozumí tomu, co říkáte a pokouší se sám něco říkat, tak je to OK. Pokud dokonce sám jí a umí další věci navíc, tak bych řekla, že je spíš trochu „dopředu“ než „pozadu“, takže kliiid :wink:

Marjánka (15 měs.) je na tom podobně jako tvůj malý, trochu víc teda povídá, ale v tomhle věku je „v normě“ i pokud by teprve začínal chodit, nemluvil, nejedl sám apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
1.10.08 14:13

No to je fakt asi som fakt chora. :D
asi by som chcela, ayb uz nasobil a delil. Ale v kazdom pripade dakujem velmipekne za odpoved! aspon som sa trochu ukludnila.
Diky moc,Milka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
1.10.08 14:43

Moje téměř čtnáctiměsíční miminko leze, sedí, vzteká se a vyžaduje dodržování svého režimu. Na nožičky se odmítá stavět, používá je pouze pokud se chce postavit u poličky, kde mají kocouři granule aby jim je mohla ujídat. Jo a dnes se postavila u záchodu a než jsem doběhla, prima si pohrála s vodičkou :o Nesnese ponožky ani boty, umí je bravurně sundávat.

Lžičkou umí parádně třískat a s oblibou cpe rozžvýkané jídlo mamince do pusy.

A kdykoli začnu s říkadly, začne ječet.

Jestli chceš, na pár dní ti ji půjčím, pak teprve oceníš co máš doma :D

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
1.10.08 15:29

myslím ,že máš doma moc šikovnou holčičku. Když to srovnám s naším raubířem, tak ukázkovou. Jonášek běhá, všude vleze, ale s mluvením to má na háku. Máma, táta atd nepoužívá, pouze v případě největší nouze. Vyjadřuje slovy jenom svoje osobní potřeby :lol: , takže jeho slovník - ham, mňam, papat, hají - to je všechno. Říkanky, ani jak dělají zvířátka - to ho vůbec nebere.
Holčičky jsou holt šikovnější. Starší dcerka měla v 13 měsících už pořádnou slovní zásobu (podle mých záznamů).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
1.10.08 20:11
Lesina píše:
Moje téměř čtnáctiměsíční miminko leze, sedí, vzteká se a vyžaduje dodržování svého režimu. Na nožičky se odmítá stavět, používá je pouze pokud se chce postavit u poličky, kde mají kocouři granule aby jim je mohla ujídat. Jo a dnes se postavila u záchodu a než jsem doběhla, prima si pohrála s vodičkou :o Nesnese ponožky ani boty, umí je bravurně sundávat.

L.

Tak se omlouvám, že jsem mimo mísu, mimi mám ještě malý, jen jsem si tak pročítala a spadla mi pusa nad Lesinou, co vyvádí její mimi 8O 8O 8O . No jestli mě čeká něco podobnýho, tak je po mě. Snažím se mít hodně trpělivosti, ale taky mi to jde pomalu a jediný co mi 7m Terka dělá, že při jídle nechce otevřít pusu nebo povídá když nemá :lol: . No tak to mě čekají věci. Jak to prosím tě děláš??? Zlatá matka obrněná trpělivostí? Řekni mi, že taky vypěníš :lol: a že to není u kaž dýho, prosím :lol: :lol: :lol: . Děkuji a pardón, že jsem odbočila, jen jsem si to nemohla odpustit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
1.10.08 20:24
Nikolaa píše:
Lesina píše:

L.
Tak se omlouvám, že jsem mimo mísu, mimi mám ještě malý, jen jsem si tak pročítala a spadla mi pusa nad Lesinou, co vyvádí její mimi 8O 8O 8O . No jestli mě čeká něco podobnýho, tak je po mě. Snažím se mít hodně trpělivosti, ale taky mi to jde pomalu a jediný co mi 7m Terka dělá, že při jídle nechce otevřít pusu nebo povídá když nemá :lol: . No tak to mě čekají věci. Jak to prosím tě děláš??? Zlatá matka obrněná trpělivostí? Řekni mi, že taky vypěníš :lol: a že to není u kaž dýho, prosím :lol: :lol: :lol: . Děkuji a pardón, že jsem odbočila, jen jsem si to nemohla odpustit :lol:

Elinka je třetí dítě, nad tou nepěním, protože je to moje šikovné miminečko a vím, že všechno dožene a bude z ní holka jako lusk. U starších holek jsem pořád čekala, až budou něco umět, ale pak jsem zjistila, že to byla pěkné békovina. Teď si to užívám…)

Ale neboj, pěním nad staršíma Kunhůtkama celkem fest a pravidelně. Jen počkej, až ti tvoje miminečko povyroste. Elinka je naprosto normální a šikovná :) (problém mám je s těma granulema, koupili jsme kocourům nějaký echtdobrý a Elině moc chutnají :( - že jhsou zdravotně nezávadný jsem zjišťovala už dávno)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.10.08 20:57

jedno podobné téma:

http://emimino.cz/modules.php?…

• Citovat
  • Upravit
109
1.10.08 22:41

Musím souhlasit s Lesinou. Do prvního dítěte jsem rvala všechno vrchem spodem a nadšeně sledovala, co vypadne. Je jedno, jestli šlo o jídlo nebo vědomosti. Podruhé si to už užívám. Označení pro auto je „brm brm“, jenže to stejné platí i když ukážu na kočku, psa, souseda nebo rohlík na snídani. Zbytky jídla putují ze židličky vždy na zem a když si chlapečka večer pečlivě vykoupu a vyvoním, vzápětí si lehne na našeho 60ti kilového chlupatého psíka a s rozkoší se válí. Psí granule lovím z pusy několikrát za den a jsem ráda, že mi na zahradě psí hovínka nosí v pačičce jen někdy. Jednou vyrostou a začnou dělit a násobit a už to nebude taková legrace :roll:
 M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4625
1.9.16 12:37

Ahoj, vyuziji tematu…chlapeckovi necely rok ted vyrostly zoubky. Je mozne ze by prestal umet pit z flasky,? Resp. Umi to ale znamena to vzdycky deset minut az ctvrt hodiny mu s tim sermovat u pusinky…zkouseli jsme jine dudliky, ne…z normalni sklenky jeste vubec pit neumi to nemuzeme. Kasi atd na lzicce prijima rad, ale rapidne se prehodil jeho pomer mleko vs prikrmy. Sni treba 120 ml prikrmu brambor a masa, a k tomu do nej dostanu tak 30 ml mleka, nekdy ani to ne:(((((

Jaky ma mit rocni dite prijem tekutin? Bojim se aby nebyl dehydrovany. Driv vypil i stovku na ex a to uz ted vubec. Po ranu zizen ma a to se chytne a vypije treba padesatku maximalne a pak uz necce. K obedu po prilrmech se treba na tu flasku nechytne vubec a ja proste neodhadnu zda by si dal a neumi to kvuli tem zoubkum nebo zda nechce…

Neni plactivy, takze ja ted moc ani nerozlisim zda ma hlad nebo zizen nebo je to brisko nebo se nudi. Uz z too zacinam byt zoufala…od tech zoubku sice vic ji kase a prikrmy, treba 300ml denne i vic, ale strasne malo myslim pije:( vodu tu odmita uplne… sni to v pohode kdz mu vodu zahustim nutritonem. Ale kdyz si jakoby vzpomene jak se ta savicka saje, tak to da… takze ja proste nechapu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí