Dcera nechce ponožky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1760
30.9.08 13:39

Dcera nechce ponožky

Ahoj holky,
mám takový problém s dcerou (20 měsíců). Za nic na světě nechce ponožky a většinou ani papučky. Když jdeme ven, tak si je do bot nechá obout, ale doma ani za nic. Když jí ponožky a na to papučky za hlasitého protestu obuju, tak je do 30 vteřin bosa. Tak jí oblékám punčošky, ale je to jen taková poloviční výhra - papučky stejně nechcce a navíc bych byla radši, kdyby měla oblečené bavlněné tepláčky, než poloumělé obtáhlé punčošky.
Máme doma docela studenou podlahu, protože je pod bytem velká nevytápěná garáž. Všude na zemi je lino, jenom v obýváku máme koberec. Ten ale do dalších místností přidávat nechceme.
Malá má potom skoro pořád nožičky studené, hlavně když dělám něco v kuchyni a ona tam pochoduje bosa nebo jen v punčoškách.
Dělají vám to děti taky? Nevíte někdo co s tím?
Jenom dodávám, že jsme zkoušeli různé ponožky - výrobce, střihy i materiály, ale nechce žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17866
30.9.08 13:45

Já bych volila ty punčocháčky, pokud u nich neprotestuje, ex. s vysokým podílem bavlny (80%), a pokud se jí potí nožičky, určitě otevřené bačkorky nebo sandálky a častěji punčošky měnit. Horší je, že se rychle prošoupou na kolenou.
Myslím, že v tomhle věku se sundaváním ponožek nic nezmůžeš :wink: Časem ji to určitě přejde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
30.9.08 13:47

Synek dodnes chodí doma bos, protože si ponožky na nohách prostě nenechá, venku (v tomto i chladnějším počasí) se klidně vyzuje, v létě sandály spíše dekorace, jak ho omrzely, šly dolů a lítal po štěrku jak fakír. Zajímavé, že ve školce si papuče+ponožky nechá.
Neřeším, pořád lepší tahle podivnůstka než aby třeba škubal mouchíám křidélka 8) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
30.9.08 13:56

A nebo ji nechej chodit v termopunčoškách, mají froté obrácené dovnitř a jsou teplounké a příjemné na nošení.
Popř. jí pod ně narvi ještě ponožky. Třeba jí nebudou tak vadit, když nepůjdou vidět. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
30.9.08 13:57

Ahoj, já to řešila tím, že jsem dětem koupila bačkůrky na pásek, který neuměly rozdělat a tak měli ponožky a bačkůrky. Bylo jim to z počátku nepříjemné, ale zvykly si. A asi po měsíci jsem dávala jen ponožky a už si je nechávaly na nožkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17866
30.9.08 13:57

Jo a teď si vzpomínám na dva chlapečky z okolí - jeden od miminka byl hrozně horkokrevnej a nesnesl mikinku apod., kojit se musel při otevřeným okně. Druhej ve 3-4 letech si doma pořád sundaval tričko a chodil v létě v zimě doma do půl těla nahatej. Taky prý mu bylo pořád teplo.
Ale jestli má studený ťapičky, já bych dala ty punčocháče, jsem úzkostlivka :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
30.9.08 14:01

Nepopisuješ naši Elu? Taky nesnese ani ponožky, ani papučky. capáčky se mi NIKDY nepoadařilo obout oba najednou. A já jsem to vzdala, ať si dělá co chce.

Jo a nespí pod pěřinou ale na peřině.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
30.9.08 14:02

Taky si myslím, že teď s tím nic moc neuděláš, pokud nebudeš mít nějaké vnuknutí shůry. Oni takové problémy asi nějak většinou řešit jsou - jenže jak - to už je jiná. Sestra měla to samé s dcerou s rukavicema - ruce venku rudé, brečela, jak ji zebou, ale rukavice neé. Zrovna nedávno jsme se setrou konstatovaly, že všem dohromady už pěti dětičkám by člověk ty bačkory ráno musel přišít na nohu a večer odpárat. Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17866
30.9.08 14:03
Lesina píše:Jo a nespí pod pěřinou ale na peřině.
 L.

Ony jsou nějaký děti, co spí pod peřinou? 8O :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
30.9.08 14:07
Eliška píše:
Lesina píše:Jo a nespí pod pěřinou ale na peřině.
 L.
Ony jsou nějaký děti, co spí pod peřinou? 8O :lol:

Naše Ada - ta se poprvé odkopala teprve nedávno ve vedrech. Jinak nikdy. Opravdu :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
30.9.08 19:21

přísavky

A co zkusit koupit ponožky co mají dole na plosce gumu - protismykovou. Nejsou to jen takove ty ťupky, ale celá souvisla vrstav gumy. To dáváme místo bačkůrek a se snykem si hrajeme na Spidermana - ten ma taky přísavky :-)
Kupovala jsem je v HaM, cena cca 120Kc. Ale máme je už 2 rok, a jsou pořád pěkné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
30.9.08 21:33

Naše si taky ponožky doma sundává a máme všude plouvoucí podlahu. Snažím se jí vysvětlit, že já taky ponožky mám a že jí bude zima na nožičky a nastydne se a nebude moct za dětma, ale zabírá to jak kdy. Dneska třeba pomohlo, že jsem ji vysvlékla celou, osprchovala a pak oblékla celou do čistého. Pak si už ponožtičky nechala. Důvöd neznám, kdyby se jí ty předchozí zdály špinavé, řekla by to. Bačkorky jí doma nedávám, i když kamarádky koulí očima. Ale dokud mi to neporučí doktorka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.10.08 13:08

Dcera rok a půl si taky pořád sundává boty a ponožky, u nás je nejhorší, že si v autě sundá i boty zašpiněné zvenku, tak už jsem jí je začala i sundavat sama, aby si pak nestrčila špinavé ruce do pusy.
Nicméně doma je to už trošku lepší, naučila se totiž si ponožky sama oblékat stejně jako domácí sandálky, provlíkne i zapne sucháč, tak velká chvála na tohle umění ji vede k tomu, že si je sice nandále sundává, ale pak zase obouvá.:-)))
Předtím jsem pořád dokola obouvala já, taky jsem se bála, aby doma nenastydla, taky máme plovoucí podlahy. U nás by nebylo ani řešení jiné boty, sundá si prostě jakékoliv, musela by je mít přilepené na noze, aby se jí to nepovedlo.:-)))

• Citovat
  • Upravit
1283
1.10.08 13:09

tak vidím, že my jsme na to ještě zlatě, protože malá si vyzouvá jen papuče. má teď nové a umí na nich rozpnout zapínání, tak jí nikdy nevydrží na noze dýl jak 2 min:) dále ingnoruje čepice a mikiny na zip, jak si to umí sundat, jde to dolů:) jinak bych nějaké to chození bosky moc neřešila, pokud z toho tedy nemá nějaké permanentní nachlazení nebo tak. ono je to časem přejde:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
1.10.08 13:32

Ahoj,
tak jsem ráda, že v tom aspoň nejsem sama a že doma neběhá nahatá celá :D. Botičky si umí vyzout také na jakékoliv zapínání, opravdu bych je musela jedině přilepit, jak píšete. :lol:
Desty - obávám se, že ani protismykové ponožky nemají šanci. Jsou to přece jen ponožky a tak budou během chvilky dole. :roll:
Makino - díky za dobrý tip - ty termopunčošky, to pořídíme, ať je to aspoň o fous lepší.
Tak díky holky, mějte se a ať Vám ty Vaše ratolesti dělají co největší radost.
 etosha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect