Zlute chodidla

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
549
21.9.08 14:42

Zlute chodidla

Mile maminky, potrebovala bych vas nazor a moznou zkusenost ohledne zlutych chodidel u ditete.
Mam dvouleteho syna, pred 5 dny jsme dorazili na navstevu Cech za mymi rodici z Finska a ja si u maleho vsimla po prijezdu mirne zvysene teplotky, jenom kolem 37,4, ale dneska rano pri oblikani jsem si rovnez vsimla, ze ma takove zlute tlapky, myslim tim chodidla. Rano mi to pripadalo docela hodne, po paru hodinach se mi to zdalo uz mnohem bledsi. Hned jsem zpanikarila, protoze vim, ze v Cechach zari zloutenka. Maly nema ani tmavou moc, ani svetlou stolici, nema zlutava belma oci, jen ty nazloutle chodidla na nozkach. Napada vas nekterou, co by to mohlo byt? Tisicere diky za odpovedi.

Marketa od sobu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2725
21.9.08 14:52

Ahoj,

Napadá mě, jestli za tím nebude zvýšený příjem karotenu.
Kamarádky holčička měla dlaně a chodidla zbarvené do oranžova po pití Kubíků či podobných „dětských“ džusů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
21.9.08 15:04

No neda se rict, ze bychom to s mrkvi prehaneli. Ma nastrouhanou mrkvicku skoro denne, dvam ji taky do zeleninovych smesi k masu jako prilohu, ale nejake zavratne kvanta to nejsou a koncentrovany karotel v podobe dzusu nepijeme.

Marketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
21.9.08 15:41

Ahoj, náš Míša má taky pěkně žlutá chodidla i dlaně.Ptala jsem se doktorky, mrkev sice dávám, ale taky žádná kvanta. A MUDr. říkala, že se nic neděje, kdyby to byla žloutenka, měl by i žluté bělmo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
21.9.08 15:44

NÁŠ MALEJ JE TAKY OBČAS ŽLUTEJ,PREJ STAČÍ I LŽIČKA MRKVE DENNĚ A ZEŽLOUTNOU,TAKŽE JÁ DÁVÁM MRKEV UŽ JEN JEDNOU TÝDNĚ A TET UŽ ŽLUTEJ NENÍ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
23.9.08 18:52

Jako pečlivá a všemi těmi časopisy řádně zblblá mamina jsem dávala malé do polívčiček mrkev. Každý den jen malinký kousek :roll: a pak se mě jednou kamarádka s hrůzou v očích zeptala jestli nemá malá žloutenku :lol: Já vůbec neviděla jak je žlutá. Takže úprk k doktorce a ta se hned ptala jestli dávám mrkev. Na její doporučení ji ted dávám jen 2× týdně. Všeho moc škodí, i maličký kousek mrkve denně je na ty naše prťata moc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
23.9.08 20:45

Aha, ta mrkev by to teoreticky v tom pripade mohla byt, protoze ac mi se nezda, ze ji jime nejaka ohromna kvanta, tak podle vasich prispevku to budu asi dost. Kuprikladu davam malemu na svacinu jednu celou strouhanou mrkev s jablkem co druhy treti den. Do tech zeleninovych smesi ji taky davam docela hodne a potom Theo ji zboznuje jako prilohu v podobe strouhaneho kopecku mrkve zakapnuteho olivovym nebo konopnym olejem. Pred tim nasim odjezdem do Cech to mel skoro kazdy den, tak snad by to mohl byt ten duvod zazloutnuti.

Marketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuz
2190
23.9.08 22:08

Pokud se nepletu tak žloutenka která v ČR nyní řádí je typu A a má inkubační dobu 5 týdnů, takže pokud jsi zde 5 dní nemělo by to tak být.

Jen doufám že nemystifikuji a mám uložené v hlavě správné informace, kdyžtak mne někdo uvědomělejší prosím opravte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
25.9.08 01:44

Ahoj,
přikláním se k holkám, že je to od mrkve. Já jsem synovi ze začátku příkrmů dávala kupované skleničky - zeleninové příkrmy. Naprosto ve všech byla mrkev, ale ne moc. I tak byl po ní žlutý. Takže mrkev rozhodně ne každý den. Někomu může i málo vadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí