Dítě "překážkolezec"

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1760
19.9.08 14:16

Dítě "překážkolezec"

Ahoj maminky,

moje 19-měsíční dcera chce permanentně přes něco lozit a zdolávat nějaké překážky :evil: . Když jsme venku, je to celkem hrůza. Pořád jen chodíme po schodech, po šikminách, lavičkách, při nejhorším aspoň po obrubnících nebo různých nerovnostech v terénu. Sama se na těch překážkách ještě neudrží, takže ji musím pořád držet za ruce. Problém je tom, že jsem v 6. měsíci těhotenství a hrozně mě to zmáhá. Prakticky denně mě bolívá břicho, jak dceru pořád zvedám nebo když mi zůstane viset na rukou, když jí některý krok nevyjde. :(

Když ji zkouším ignorovat a nepomůžu jí, tak spustí řev. Za chvíli třeba přestane, ale poodejdeme pár kroků dál a je to tu zas. Nebo se o zdolání překážky pokouší sama, což hrozí úrazem, takže ji opět musím zvednout a odnést. :evil:

Navíc bydlíme u fotbalového stadionu (schody, lavičky na tribuně a ochozech) a nedaleko jsou hřiště či šikmý břeh do potoka, takže překážky jsou všude kolem.

Zažili jste někdo také něco takového? A jak jste to řešili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
713
19.9.08 15:11

ahoj, myslím, že toto je naprosto normální chování dítěte tohoto věku. Potřebuje si všechno vyzkoušet a naučit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26851
19.9.08 16:21

U nás je to úplně normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
19.9.08 18:26

Také neporadím,ale přidávám se do klubu :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
19.9.08 20:32

Tak tohle řeším u naší nejmladší už několik měsíců. Začalo to asi v deseti měsících tím, že vylezla z postýlky na okno. O dva měsíce později jsem ani nezaregistrovala kdy mi vylezla na palandu. Do teď se už dostatečně zdokonalila ve vymýšlení různých prolejzaček a výškových překážek. Nezbývá mi nic jiného než za ní chodit a dělat záchranu. Ale ona už to většinou zvládne sama, takže jen opravdu hlídám, kdyby náhodou padala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
20.9.08 12:19

Ahojky, mám dítě podstatně mladší, ale také to momentálně řeším :wink: Ještě nechodí, leze po čtyřech, ale jeho akrobatické výkony jsou neuvěřitelné. Leze po nábytku, po zábradlí, včera vylezl sám po žebříku na dětskou klouzačku a dokonce se i sklouzl dolů 8O :lol: Je k neudržení… Na druhou stranu vidím, jak zdokonaluje svůj „lezecký styl“ a je stále opatrnější a samostanější, takže paradoxně se o něj přestávám tolik bát. :P Ještě uvidíme, co nás čeká až začne chodit :wink: Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
20.9.08 13:04

To chování je normální a žádoucí - děcko potřebuje procvičovat, procvičovat, procvičovat, čím víc bude trénovat, tím bude obratnější a bezpečnější. Já to vítala. Kámen úrazu asi není chování malé, ale tvoje těhotenství - s tím těžko něco dělat, bude nějaký čas spíše hůř. Nemohl by s malou občas ven někdo jiný? Jiné řešení těžko najdeš, možná kromě precizního plánování vycházek, které by mohlo pomoci jen trochu - a jen možná… Nebo (to jsem dělala já, ale také omezená použitelnost a běh na dlouhou trať) vést dceru k maximální samostatnosti, jen dávat záchranu, minimalizovat případy, kdy ji skutečně musíš zvedat…

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
21.9.08 13:44

Náš drahoušek taky zkouší kam všude vlézt, co přelézt a tak, ale je fakt, že většinou poslechne, když na něho zvýšíme hlas a když ani tohle nepomáhalo, nechali jsme ho „kontrolovatelně“ upadnout, aby si uvědomil, že se bouchne a bolí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
21.9.08 15:46

Tak jsem ráda, že v tom aspoň nejsem sama, komu dítě pořád někam zkouší vylézat. Když jsem se o tom totiž bavila s kamarádkami, tak na mě vesměs hleděly, co to mám za dítě, že tohle ony neznají :?
Jak napsala Evalu, problém je spíš v tom těhotenství, že mě to hrozně zmáhá a s tím rostoucím břichem to není a hlavně nebude žádná sranda. :( Nějak to ale budu muset vydržet, protože mi stejně nic jiného nezbývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí