Nechce jíst, jen kojit - 20měsíční
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nocni kojo bych v tomhle veku utla, dite uz vydrzi celou noc bez jidla a je to jen zvyk, ve vasem pripade mozna se i dojida, co nesnedl pres den. Kojeni pres den bych dala, ale treba jen rano a vecer, max v poledne. A jidlo neboj, on se rozji zase.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zasemamina sirupy na podpoření chuti?
A co takhle se zkusit podívat, jestli nemá navalený dásna a nechtějí se náhodou klubat zoubky? Ono je možné, že mu nějaké porostou, to trvá i týdny, než se prořežou, děti v tomto období preferují právě mléko, jogurty a všechno, co je nebolí na skus. Tzn. místo sirupů bych mu spíš nabídla to, co jíst chce.
A noční kojení vypustila, dělá si z tebe možná dudlík, tzn. pocucá a spí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám 17měsíčního nejedlíka. Teď jsme měli období, kdy za den snědl třeba dvě třešně a několik rozinek. Hodně kojím a nijak jsem to neomezovala. Byly to asi zuby v kombinaci s Priorixem. Poslední týden zase jí, dokonce lépe, než kdy předtím. Musí se ale krmit sám. Takže na oběd ho svléknu jen do plínky a pak jde rovnou do vany
Ale jí. On navíc skoro nepije, takže nedat prso jsem se bála i proto. A všimla jsem si, že množství kojení absolutně nemá vliv na to, jak jí. A taky nejraději z našeho talíře. Pokud není vyloženě podvyživený, na nějaké sirupy bych se vykašlala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AliTad píše:
Mám 17měsíčního nejedlíka. Teď jsme měli období, kdy za den snědl třeba dvě třešně a několik rozinek. Hodně kojím a nijak jsem to neomezovala. Byly to asi zuby v kombinaci s Priorixem. Poslední týden zase jí, dokonce lépe, než kdy předtím. Musí se ale krmit sám. Takže na oběd ho svléknu jen do plínky a pak jde rovnou do vanyAle jí. On navíc skoro nepije, takže nedat prso jsem se bála i proto. A všimla jsem si, že množství kojení absolutně nemá vliv na to, jak jí. A taky nejraději z našeho talíře. Pokud není vyloženě podvyživený, na nějaké sirupy bych se vykašlala.
To zní zajímavě
. Když začnu syna krmit, po chvilce začíná do talíře strkat ruce, na lžičku přestává reagovat a strká si do pusy ruku „vymáchanou“ v jídle. Ale jinak úspěch, dneska si po dlouhé době dal ovocnou přesnídávku. Máme ji rozjedenou v misce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zasemamina tak předně -17 ti měsíční dítě už by dávno mělo umět jíst lžící samo.
Není problém třeba v tom, že už nechce krmit, ale sám se krmit?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 V tom že by mohl jíst sám problém nevidím, třeba bramborová kaše není problém ale vývar si zatím nenabere. Na zuby to nevidím, nic se v pusince neděje. Spíš to bylo nejedlíkovské období, jako kdyby věděl že si stěžuji a začal zase jíst
Kojit chce stále, ale na tom bych asi nic neměnila když se zase rozjedl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak můj synáček bude mít 21 měsíců a do teď s jídlem nebyl žádný problém, do 20ti měsíců sem kojila už jen v noci a to se odstavil sám tím, že mi konečně začal spát celou noc, no ale teď mi nějak ochořel ze začátku sem chápala že nechce jíst ale už mu vcelku okřálo a jídlu pořád moc nedá spíš zkoro nic tak si říkám jestli nepřišlo to,,nejím,, období do jídla ho nutit nemá smysl to mi pak akorát začne zbytečně řvát tak co s tím??
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak vidím, že mamince předešlého příspěvku nikdo neodpověděl, ale musím přispět - dcera 20 měsíců odmítá jídlo. Od šestinedělí je na UM, mléko již dva měsíce odmítá pít. Do teď nebyl s jídlem problém, až před pár dny a od té doby se to táhne. Dopoledne požmoulá jen půlku rohlíku, nabízené jídlo (jogurty, přesnídávka s piškoty,…) odmítá. Jakoby otevře pusu, že chce, až k ní lžička „dojde“, otočí hlavu a zabejčí se. Někdy se tomu směje, jindy odmítá razantně. Co teda škemrá, tak klasika - koko koko. Takže jsem koko utnula a má šmitec. Jinak vyžaduje hodně čaje, což dřív taky nebylo v takové míře. Dělám klasický už od jejího půl roku - sáčkový ovocný, pěkce cukřík, citronek. Mám pocit, že se tím nyní spíš zasycuje. Že místo jídlem vypije flaštičku čaje a hotovo. Nechat být, nabízet, nenutit, nebo co by jste poradili?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Voltiček proč cukřík?
proč skoro 2 letou ještě krmíš?
Jinak koko bych nedávala, stejně tak bych nesladila čaj. Jinak u dětí se střídají období, kdy jí hodně a kdy nesní skoro nic (alespoň kluk to tak má)
- Citovat
- Upravit
No nevím co je klasika na škemrání o sladkost u takhle malýho dítěte
náš má dva pryč a o cukroví teda neškemrá, to spíš o ovoce, to stejný s tím slazením čaje
jinak nechápu, proč jí krmíš, dej jí dětskou vidličku, nebo lžičku - podle toho co má jíst - a nech jí, ať se nají sama, maximálně jí u toho trochu dokrmuj druhou lžičkou/vidličkou
jinak je normální, že děti mají období, kdy jí míň a nebo víc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Voltiček A nerostou jí třeba zoubky? Jinak malá taky kolikrát jde a řve koko, koko a nejlíp když nabídnu banán, jablko a to je pak řev
Neboj pár dní třeba teď nebude jíst a pak se to otočí. Já teda malé taky dělám čaj ale sladila jsem ho glukopurem a teď má období, že čaj nechce a pije mi domácí šťávu. Malá si vezme lžičku, pošťourá se v jídle a chce krmit ode mně, tak jí nakrmím. Však ona se taky naučí jíst sama i tvé dítě
A mé malé je 19 měsíců
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, krmení neřeším, jelikož stále obrací lžičku naopak a odmítám při každém jídle gruntovat. Najedu na to až v jejích dvou letech. Neřeším a nebudu o tom dalekosáhle diskutovat. Jinak moc moc děkuji za názory.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Voltiček píše:
Holky, krmení neřeším, jelikož stále obrací lžičku naopak a odmítám při každém jídle gruntovat. Najedu na to až v jejích dvou letech. Neřeším a nebudu o tom dalekosáhle diskutovat. Jinak moc moc děkuji za názory.
V tom třeba bude zakopaný pes. Není to miminko a třeba jí vadí, že jí krmíš. A když sedis u ní, tak snad dokážeš zabránit tomu, aby házela jídlo ze lžíce na zem ![]()
- Citovat
- Upravit
@Voltiček nechala bych ji být. Ona zase začne. Není mimino, až bude mít fakt hlad, tak dojde. A pokud nemá všechny zuby, tak i tím to může být. Naše malá to dělala co chvilka, tak od roka už jsem to neřešila, u nás to bylo teda fakt většinou skrz ty zuby.Koko bych taky nedala, ale nechápu rekace od paní typu- cukřík
???- reakce, jak kdybys ji něčím trávila, proboha!!Holt holky, některé děti prostě nepijí vodu a neslazené a radši zhynou žízní. co je lepší? k dokonalým dětem závislým pouze na ovoci, zelenině a vodě a neloudicím sladké upřímně gratuluju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit