7měsíční miminko nechce papat ...
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
nechce papat ...
Ahoj maminky, jsem tady nová. Mám 7 měsíčního kloučka Honzíka. Přikrmujeme od 5,5 měsíců. Ale stále je to boj. Někdy papá hezky, ale to jsou spíše vyjímky. Nejraději by byl celý den bez papání a jenom by chtěl bumbat mlíčko od maminky. Myslíte, že mu to zatím asi stačí? U jídla dělá caviky, šklebí se u toho a odstrkuje mi lžičku, fňuká a naříká. Kolikrát ho do toho musím nutit - sice nerada, ale jinak se to nedá. Když už to papání ochutná a sní prvních asi pět lžiček, tak pak už to docela jde, ale ty začátky jsou fakt na nervy. Když vidím ostatní miminka tak ostatním maminkám závidím, protože se ty děcka na to jídlo těší a úplně se třesou - tohleto já opravdu neznám. Jo , a vůbec mi nechce pít žádný tekutiny, jenom mlíčko ode mně - takže ani nevím, kolik toho denně vypije. Už jsem zkoušela všechny různý čajíky - sáčkový, granulovaný, různý příchutě, i čistou vodu a nic … Největší problém u něj je, že nechce žádnou flašku - mám doma asi 3 typy - i pítko - a nic nechce … Ach jo, holky poraďte …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
nemáš doma naše dítko?
Příkrmy mu taky moc nejedou, nevím jaké dáváš, já doma vařím. O víkendu jsem nestíhala, tak jsem mu dala skleničku, kterou mám doma jako železnou zásobu, kdyby něco, a světe div se, on jí zbaštil tak, že nepotřeboval ani bryndák a to jinak musím pomalu vytírat po každým jídle, jak to prská. na pití se nám občas osvědčuje jablečná šťáva, normálně mu jablko nastrouhám, to tuhý sní (občas,podle nálady) a šťávu trochu naředím a tu pak vypije. Dávám pít z klasického umělohmotného hrnku.
U nás by teda snad i pil čaj, ale ten zase vyzvrací ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj!!! Nechci ti dávat rady typu, kojení je nejlepší…Já jsem našemu malýmu taky kolem toho pátého měsíce začala dávat pomalu příkrmy, byl do té doby plně kojen. Akorát našemu otesánkovi chutná všechno, tak problém nebyl. Určitě zkoušíš různý typy příkrmů, ale pokud ho kojíš, tak je to jasný. Honzíkovi asi chutná nejlíp mlíčko od maminky, tak ho vyžaduje a ostatní jídlo odmítá. Co se týče té flašky,asi tě moc nepotěším, náš Matýsek taky nechtěl žádnou flašku, žádnej dudlík, je mu 14 měsíců a ješte ho kojím. Jakmile skončí chřipková sezóna, chci pomalu s kojením přestat a doktor mi řekl, že ho mám naučit pít rovnou z hrníčku.
Nevím, ale myslím si, že to tvoje dítko je závislé na mateřském mléku, proto ti odmítá ostatní. Já bych ti poradila, abys to s příkrmy pořád zkoušela, třeba mu to časem zachutná ![]()
Uvidíš co ti napíšou ostatní maminky, každé děťátko je jiné, každá má jiné zkušenosti. ![]()
- Citovat
- Upravit
levi : teď jsem tady narazila na nějaký podobný příspěvky a koukám, že hodně dítek je na tom stejně. Já mu vařím - začala jsem s mrkvičkou, teď dávám brambory, rýži, květák, brokolici, cuketu, petržel, dýni … a kuř.masíčko. No někdy to docela papá hezky, ale jindy to prská a šklebí se, no hrůza… Asi musím mít trpělivost
Jinak mu teda chutná kupovaná sklenička od Hippu - Karotka s rýží a s telecím masem - to papá ukázkově. Jo, a přesnídávky a kašičky mu taky docela jdou, ale ty masozeleninový příkrmy - no hrůza. Je asi ještě maličkej, snad se to zlepší. To s tou jablečnou šťávou zkusím, ale musím mu to dávat po lžičkách nebo jak píšeš z toho hrníčku, protože mi flašku neveme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
co jsem kde vycetla a vyzkousela, tak cim vic ruznych chuti, tim min dite ji. Je dokonce doporuceny, aby dite ochutnalo cca 10 chuti do 1 roku. A postupne. Nekdo dokonce udava jeste min. My jsme dlouho vystacili jen s mrkvi a bramborem, sem tam repa, pak jahly, pohanka a tak. A obe deti mi jedly v pohode ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit