Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojte maminy,mám na Vás takový dotaz.Naše malá 11 týdnů za poslední 3 týdny přibrala 430g.Podle Dr je to málo a straší nás cukrovkou.Podle mě to je ale spíš tím,že Karolínka je prostě nejedlík a s papaním um docela zlobí.Poslední 2 dny je to až nesnesitelný,žužlá 100 každý 3 hodiny,ale před tím následuje pláč…V noci mi ale vypije všechno,bez jediného prostestu.Co s tím?Mám jí nutit?A hlavně mám to doktorce říct?Co s námi udělá,když malá prostě nechce???
![]()
Kazde dite je jine, jinak pribira a jinak ji. Mam dvojcata, jeden bude jist kdykoliv a cokoliv, teda krome bananu a druhy zuzla jidlo nenadseny a znudeny. KLID, proste nema hlad
nema potrebu. Deti se nedaji skatulkovat
Přijde mi to normální. Kolem tohohle věku mívají děti růstové spurty, kdy dělají ciráty s jídlem. Trvá to pár dní až 3 týdny zhruba. A platí na to jen trpělivost ![]()
Já si teda nemyslím že 430g za tři týdny je nějaká tragedie, prostě jí méně. Nás malej je teď chudák nějakej zahleněnej, kašle, rýma, ale bez teploty, tak taky méně jí a hlavně občas se po jídle poblinká, asi jak polyká ty hleny… takže jsem včera vážila a za 14 dní přibral jen 200 g, takže taky žádná hitparáda, ale jinak je v pohodě, dr. se nad tím nepozastavuje… A jestli ti za den vypije po třech hodinách 100 ml, tak to vychází na 8 krmení (jestli teda se tak budí i v noci) a to vychází na 800ml a to je dost na necelé tři měsíce. Nám je 4,5 měsíce a dr. říkala že by měl vypít cca 900ml za den (máme 6 kg) a na to se poslední dny nedostaneme ani náhodou, ale čůrá normálně, kadí taky, tak to přičítám té nemoci.
Rozhodně nenutit, na to pozor, pokud dítě přibírá, i když méně, tak bych nenutila, může se spíš způsobit pravý opak než je žádoucí, teda odpor k jídlu.
Já stejně netuším, jak se dá dítko s UM nutit
Naše malá když nechce, tak to začne plivat a to bych do ní mohla flašku narvat horem dolem a stejně jí chtít nebude… Pokud přibírá, i když málo, tak aspoň něco. Hlavně, že nehubne. Neboj, ona to dožene… A nejí náhodou přes noc větší dávky? Že by byla na den nacpaná, tak toho nesní tolik ![]()
Mám štěstí, že ten náš prcek malej zdlábne skoro všechno. I když zase nabírala moc
Ono si nevybereš
Zítra začínáme s příkrmy, tak jsem na to taky zvědavá…
Lucyus12 píše:
Já stejně netuším, jak se dá dítko s UM nutitNaše malá když nechce, tak to začne plivat a to bych do ní mohla flašku narvat horem dolem a stejně jí chtít nebude… Pokud přibírá, i když málo, tak aspoň něco. Hlavně, že nehubne. Neboj, ona to dožene… A nejí náhodou přes noc větší dávky? Že by byla na den nacpaná, tak toho nesní tolik
Mám štěstí, že ten náš prcek malej zdlábne skoro všechno. I když zase nabírala mocOno si nevybereš
Zítra začínáme s příkrmy, tak jsem na to taky zvědavá…
Nevím, jaké ochucené sunárky myslíš? Jako čaj nebo mlíčko? Nejsem nějak v obraze…
Jinak příkrmy dopadli výborně - slupla mně málem celou i s miskou a lžičkou ![]()
Lucyus12 píše:
Nevím, jaké ochucené sunárky myslíš? Jako čaj nebo mlíčko? Nejsem nějak v obraze…
Jinak příkrmy dopadli výborně - slupla mně málem celou i s miskou a lžičkou
No paráda
šikovný holky!!!
Myslím ochucený mlíčka
co bych dala 430g za 3 týdny, mě obě děti přibírali asi 300g za měsíc. Lukášek ted měl rok a váhu 8,14kg /porodní byla 3,7kg/ moc toho nepojí, ale nucení už jsem vzdala.
Náš doktor to taky pochopil až když viděl, že i druhé dítě přibírá málo. Asi jedlíky nikdy mít nebudu. Já bych tak chtěla faldíkové miminko, ale to už nezažiju
![]()
Tak o ochucených fakt nevím… Ale měla bych strach, že by mi potom nechtěla zeleninu. Přeci jen to bude sladší
Fakt netuším, takže ti můj názor těžko pomůže ![]()
zari píše:
co bych dala 430g za 3 týdny, mě obě děti přibírali asi 300g za měsíc. Lukášek ted měl rok a váhu 8,14kg /porodní byla 3,7kg/ moc toho nepojí, ale nucení už jsem vzdala.
Náš doktor to taky pochopil až když viděl, že i druhé dítě přibírá málo. Asi jedlíky nikdy mít nebudu. Já bych tak chtěla faldíkové miminko, ale to už nezažiju![]()
No my měli porodní váhu 5010g,z porodnice nás pouštěli s 4600g,v šesti týdnech měla Karolínka 5510g a v necelých 10 týdnech 5949g a 57cm.
Teď mi vypije každé 3 hodiny i v noci 90-100 ml,před 14 dny mi pila po 4?ř až 5 hodinách 120,tak si myslím že mi teď za ten týden určitě něco přibrala ![]()
Petrusepetrus:předpokládám, že nekojíš. Co 3h 100ml mi nepřijde až tak hrozné. A musím teda říct, že Kaolínka byla kus baby, rodila jsi přirozeně? Ono se říká, že velké děti nemjí velkou potřebu jíst. Já u první dcerky probrečela veškerý čas, s hruzou jsem chodila ji vážit, doktor nás nutil chodit každý týden a malá za týden přibrala třeba 70g. U druhého už jsem věděla, že s tím nenadělám nic, ať se budu snažit, jak budu chtít. Ze začátku jsem sice stresovala i u druhého, ale brzy mě to přešlo. Pokud kojíš, doporučuji dokrmit. Nemá cenu se stresovat kvůli tomu, abys kojila za každou cenu. Držím palce, ať je Karolínka spokojená.
zari píše:
Petrusepetrus:předpokládám, že nekojíš. Co 3h 100ml mi nepřijde až tak hrozné. A musím teda říct, že Kaolínka byla kus baby, rodila jsi přirozeně? Ono se říká, že velké děti nemjí velkou potřebu jíst. Já u první dcerky probrečela veškerý čas, s hruzou jsem chodila ji vážit, doktor nás nutil chodit každý týden a malá za týden přibrala třeba 70g. U druhého už jsem věděla, že s tím nenadělám nic, ať se budu snažit, jak budu chtít. Ze začátku jsem sice stresovala i u druhého, ale brzy mě to přešlo. Pokud kojíš, doporučuji dokrmit. Nemá cenu se stresovat kvůli tomu, abys kojila za každou cenu. Držím palce, ať je Karolínka spokojená.
Jelikož jsem měla zánět v prsou tak už nekojím a malá je na Bebilonu.Přes den moc jíst nechce teda tak jí teď už dva dny budím v noci co tři hodiny,protože vím že to mi každý tři hodiny vypije 120 i 130 se jí někdy povede.Hodně slýchávám,že po Nutrilonu se málo přibírá tak deska zkusím koupit Nutra defense a uvidíme,jestli třeba po tom přibere víc.Za chvylku jdem vážit,tak už teď mám z toho hrůzu.
Jinak jsem měla rodit přirozeně,skoro měsíc jsem chodila a prosila,ť mi vyvolají porod,měla jsem šílený křížový bolesti,bolela mě stydká kost,nemohla jsem ani večer ležet,musela jsem si brát Pralen abych aspoň trochu spala.Má doktorka mi řekla,ře nevidí důvod ve velikosti plodu k tomu abych šla na císaře.Pak mě zachránila tady v nemocnici doktorka Drozdová,nezdály se jí ozvy a hned jak mi udělala doplera a udělala váhový odhad 4400g mě hnala na císaře.Udělala dobře,Kája měla pupečník dvakrát kolem krku a váhu 5010g.Jsem šťastná,že to tak dopadlo!!! ![]()
nenutit, dokud přibírá, tak je to dobré.. podívej my jsme měli odbdobí, kdy Míša přibírala jen 20g za týden a také se to nehrotilo..