Nechce jíst domácí příkrmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
U nás pomohlo malé párkrát strčit do ruky kůrku chleba. jak se ho naučila zpracovat, domácí příkrmy jí nedělají problém, i když stále mixuju - je stále bez zubů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a co ji doma varis? musis mit trpelivost, proste prestat kupovat sklenicky a davat jen domaci, zezacatku se bude asi cukat ale zvykne si. V roce u mas docela na vyber co varit a muze to byt i hodne chutne. Nebo dlasi varianta je ze budes michat kupovane s domacim a postupne ubirat kupovanyho až skoncite na ciste domacim. S kouskama musite trenovat, dat do ruky piskot, rohlik, kurku chleba, kus bananu, aby se naucila kousat a hlavne ty vetsi kousky polykat
- Citovat
- Upravit
veselabaculka píše:
Ahoj. Už začínám být bezradná.Naše skoro roční holčička nechce jíst to, co jí uvařím. Jedině ty kupované příkrmy. Domácí jí musím taky mixovat, protože kousky prostě nedá a zvedá se jí žaludek. Jak ji mám proboha naučit na domácí? Kupované lezou dost do peněz a to kupujeme jen Hamánka(občas Sunárek)- prostě ty nejlevnější. Díky za každou pomoc.
ahoj, domácí taky lezou dost do peněz, pokud musíš všechno kupovat a nechováš doma králíky, krávy, prasata, nepěstuješ zeleninu atd
. Taky jsem si myslela jak ušetřim a ono prdlajs. Prcek naštěstí jí domácí úplně bez problému. Na tohle téma už tu bylo hodně diskuzí a většinou maminky radily to ze uačátku míchat, třeba půl na půl. Půl skleničky půl domácí a postupně přidávat víc domacío
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
motika píše:ahoj, domácí taky lezou dost do peněz, pokud musíš všechno kupovat a nechováš doma králíky, krávy, prasata, nepěstuješ zeleninu atd. Taky jsem si myslela jak ušetřim a ono prdlajs.
Tak to tedy safra ne. Vždyť sklenička pro roční dítě stojí okolo 35 korun. Za to uvařím minimálně 2-3 porce. Zvlášť pokud použiji jejich recepturu, kde 20% ředí vodou a zahustí 15ti procenty rýžové moučky.
Těch 20g masa stojí v obchodě pakatel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme s příkrmama teprve začali. Ale od počátku dávám doma vařené. Na skleničky ji neučím (snad je pak na cestách pozře
). Pomalu bych zkoušela míchat kupné s domácím…tak jak psaly holky výše. A něco žumlat do ruky. Ale hlídat, ať nezaskočí.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My měli s dcerkou stejný problém, začínali jsme skleničkama, abysme věděli, co jí bude chutnat a tak, ale u těch jsme hodně dlouho zůstali, domácí ač mixované prostě nechtěla, přitom osobně mi to přišlo mnohem lepší než ta sklenička, ale ona měla asi jiný názor
Každopádně kousky nám taky problém dělaly, ale když pak zvládala zdlábnout dětský kukuřičný křupky a rohlík nebo chleba, tak se to upravilo samo. Přidala jsem do příkrmu třeba hodně na měkko uvařenou rýži nebo brambory jenom rozmačkala a šlo to. Prostě se to tak nějak samo vyřešilo. Postupně chtěla čím dál víc ochutnávat z našeho talíře a zajímala se o naše jídlo, takže jsem začala vařit dvojmo a dávala jí bokem bez koření a s minimem soli a skleničky, po těch ani nevzdechla ![]()
Takže určitě se obrnit trpělivostí a nepřestávat to zkoušet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,jen mě napadlo-co třeba dát půl na půl uvařené se skleničkou?
Nebo já dělám to,když někam jedeme apod. dám skleničku,a do toho trochu uvařené rýže,kolínek,brambor na malé kousky.Kolínka nechám celá,pokud malá není zvyklá kousat,tak bych je malinko nasekala,ale ne moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alpaka píše:motika píše:ahoj, domácí taky lezou dost do peněz, pokud musíš všechno kupovat a nechováš doma králíky, krávy, prasata, nepěstuješ zeleninu atdTak to tedy safra ne. Vždyť sklenička pro roční dítě stojí okolo 35 korun. Za to uvařím minimálně 2-3 porce. Zvlášť pokud použiji jejich recepturu, kde 20% ředí vodou a zahustí 15ti procenty rýžové moučky.. Taky jsem si myslela jak ušetřim a ono prdlajs.
Těch 20g masa stojí v obchodě pakatel.
no, tak jak která sklenička
, třeba od Hamánku to je za 25kč. Ale to je jedno. Já když jsem to počítala tak mi to zas o tolik méně prostě nepřišlo. A jinak můj prcek sní už 35-40g masa na porci. a celková jeho porce je 270g masozeleniny. a dyž jsem koupila porci králíka (hrudí) tak tam měl na 3 porce a dala jsem za to 90kč. tak si to spočítej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Motiko- to je sice hezké, že tvůj prcek sní 40g masa v porci, ale v těch skleničkách to mnoožství zkrátka není, alespoň ve většině ne. Ale klidně mi vyveď z omylu-zas takový přehled nemám, kluk mi skleničky nejí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky teprve teď v roce začínám v domácím příkrmu maso krájet na droboučké kousíčky místo lisování a už jsem i u zeleniny pouze mačkané vidličkou místo pasírování. Hodně malé pomohlo naučit ji ukousnout a sníst sušenky Hami Safari a ráno s námi „snídá“ - po MM dostane u stolu kousek chleba a napodobováním se za pár dní naučila ukousnout kousek a žvýkat + spolknout už bez zapití. Teď už dávám i kůrku a začala mi v obědovém příkrmu baštit to maso v úpravě viz výše. Neřeším to, jsou děti, které jsou na mixované stravě o dost déle, prostě mají silný dávicí reflex. Skleničky nikdy nekupuju, sní, kolik chce a pak dokojím, když je třeba. Chce to jen netlačit na pilu a trpělivost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já měla podobný problém… dcerka odmítala jiné jídlo jako skleničky.Protože to „leze do peněz“ potřebovala jsem ji naučit jíst domácí jídlo… začala jsem pokus -
1/2 domácího a 1/2 kupovaného… nechtěla…
do jedné misky kupované, do druhé domácí a na lžičku domácí a přiškrábnout na to to kupované - v pusině cítila chuť kupovaného, ale snědla většinu domácího…
Takhle jsme jeli asi týden a teďka už baští domácí jedna radost.
Ještě se mi hodně osvědčilo - kousky zatím neumíme takže mixuji - do klasické domácí zeleninky / mrkev, brakolice, květák, hrášek / přidám maso a kousek jablka / sladký typ / - povařím rozmixuju s troškou vývaru z toho.
Bokem si uvařím brambory a k nim přidám trochu másla - vyšlehám bramborovou kaši a podle potřeby naředím zbytkem vývaru.
Pak jen před podáváním smíchám se zeleninkou a masem. Je to nadýchanější, chuťově lepší… a dcerka si to moc oblíbila.
/ řešila jsem tohle před necelým měsícem a tak věř, že vím, jak ti je
/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alpaka píše:
Motiko- to je sice hezké, že tvůj prcek sní 40g masa v porci, ale v těch skleničkách to mnoožství zkrátka není, alespoň ve většině ne. Ale klidně mi vyveď z omylu-zas takový přehled nemám, kluk mi skleničky nejí.
Alpako, nechci tady diskutovat o něčem co stejně zakladatelku nezajímá
. Vždyť je to jedno. já jsem netvrdila, že to je drahý. Jen jsem uvedla to, že to taky neni nejlevnější
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vaření
Koupila jsem dětskou kuchařku a malá zbodne cokoliv a je jí rok.
Jinak jsem zpět začala kupovat skleničky, protože jíme málo zdravá jídla
. Sunárek nebo Babytime u Rossmana stojí kolem 20Kč a to levněji neuvařím(energie, zelenina a čas).
Navíc opravdu malá se mi motá při vaření pod nohama, takže je to bezpečnější.
Hlad je nejlepší kuchař.
- Citovat
- Upravit
Me taky neji co udelam, nejdriv kdyz to varim a dam ji jen trosku na prste tak jo jo jo pak ji to dam cele a stejnak ne a ne a nastve to, taky sem chtela usetrit, ale asi zacneme u hamanku, jenz i u hamanku nechce kousky, nebo je ji malo a sni jen pro pul rocni, od hamanku co je hodne na kaši. Nevim v hamancich sni celej spenat s kralikem a pod, a klasickej spenat ne. Stve me to dam do toho cas energii to radsi budu asi chudas a budu ji davat kupovany nez to udelat stejne nesni akorad nastve jak vehementne krouti hlavou jako by to byl hnus, a pritom me to chutna. A to ji je rok a mesic a mela by jist kousky. No proste to bude jist asi do smrti ty kašicky od hamanku nebo co. Pekne me stve. a v hamancich co ji neji normalne uvareny, proste brokolici se syrem ma v hamancich rada tady ne. a ani namixovany. Kuře taky neji s rejzi a v hamancich jo. to proste nastve.
- Citovat
- Upravit
Ahoj. Už začínám být bezradná.Naše skoro roční holčička nechce jíst to, co jí uvařím. Jedině ty kupované příkrmy. Domácí jí musím taky mixovat, protože kousky prostě nedá a zvedá se jí žaludek. Jak ji mám proboha naučit na domácí? Kupované lezou dost do peněz a to kupujeme jen Hamánka(občas Sunárek)- prostě ty nejlevnější. Díky za každou pomoc.