Nechce jíst jinak než sama
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nechce jíst jinak než sama
Já už nevim co stim malym skřítkem. Dceři je ted necelych 14 mesicu a rozhodla se ze nebude jist jinak nez sama. Ale jak ji to jeste moc nejde tak toho moc nesni. Kdyz ji chci krmit, tak to proste odmita. Bojim se abyy nemela nedostatek nekterejch dulezitejch surovin, vitaminu, mineralu atd… Co s tim? Cpat nasilim to do ni nechci a ani to nelze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Taky to u nás proběhlo
No, tehdy mi moc k smíchu nebylo.
Přizpůsobila jsem se. Zeleninu rozmixovala, k tomu uvařila těstoviny a Maty jedl velký těstoviny rukou, malý (nebo rýži) se pokoušel dopravit do pusy lžičkou, ale něco do sebe dostal. Ke svačině jsem dávala pribiňák - je hustej, na lžičce drží, díky němu se vlastně naučil používat lžičku. Chleba jsem krájela na kostičky, velkej úspěch měl toastovej chleba zapečenej se sýrem (tam se taky dala schovat zelenina).
Nevím, jak to dlouho trvalo, ale přešlo to a nezdálo se mi, že by nějak strádal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky znám, řeším dvěma lžičkama nebo přílohou, kterou si zobe sama a já se jí zatím snažím podšoupnout masozeleninu na lžičce.
Pokud úplně odmítá vzít si něco od tebe, pak bych asi dávala jíst častěji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás pomohly 3 lžičky, 2 držel, třetí já. V nejhorším období jedl ovoce na kosky sám, zeleninu kouskovou jen vařenou sám, přílohy těstoviny a brambory.Na nějaký čas jsem vynechala rýži, jáhly a pohanuku - tyto obiloviny jsem dávala v kaši (jsou buď instantní nebo ve zdravé výživě). Kaši jsem dělala hodně hustou, jedl taky sám. Jinak pečivo také sám - jen jsem nemazala ničím, protože si to lepil na hlavu. Podle mě jde jídelníček upravit tak, aby mohl jíst většinu sám, zbytek do něj zkus dopravit během jeho samokrměné nenápadně lžičkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit