Pečivo/knäckerbrot pro děti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
238
14.1.11 21:02

Pečivo/knäckerbrot pro děti

Synovi 2,5 roku dáváme převážně celozrnné chleby, knäckebrot burger http://dietninakup.cz/…Default.aspx?… nebo kukuřičné křehké chleby. Nechceme, aby jedl moc bílé pečivo. Je na tom někdo stejně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
219
14.1.11 21:05

Ano dávám, pětiletému.
Mám ale pocit, že jsem někde četla, že do tří let celozrnné by se dávat nemělo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44171
14.1.11 21:08

Nemělo by to tak být. Pro malé děti je tam velké množství vlákniny, kterou tělo nedovede strávit - velké zatížení organismu. Celozrnné pečivo by děti neměly pravidelně konzumovat do 4 let.
I po tomto věku tak dvakrát do týdne, častěji ne.
Pro dítě je nejvhodnější kvalitní bílý chléb a rohlíky. Bohatě stačí vláknina obsažená v ovoci a zelenině.

Samozdřejmě, občasné podání celozrnného pečiva i pro mladší dítě je vhodné, protože potom by chtělo jen bílý chléb a rohlíky, na celozrnné pečivo by nebylo zvyklé.

Já dětem dávám celozrnné pečivo občas v malém množství - snažím se vybírat kvalitní, ne to, které je obarvené karamelem a jako celozrnné se tváří. Kupujeme v naší pekárničce dobrý tmavý chléb. Jinak dávám obyčejný chleba.

Vím, že ses ptala, jestli je na tom někdo stejně. Přesto jsem si dovolila odpovědět :-) Neber to jak rýpání :-) Mě by naopak zajímalo, PROČ nechcete, aby váš syn jedl bílé pečivo :nevim:

Kukuřičné a rýžové chleby mají děti rády taky, dáváme. Ale grahamové a knackebrot ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
14.1.11 21:11

Tak nasemu prckovi je 16 mesicu,davam mu ty kukuricne a psenicne krehke chleby,ma je rad,je to skoro to samy jako krupky.Kneckebroty nedavam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
14.1.11 21:13

Sama nejím bílé pečivo vůbec, tříleté dceři ale dávám jedině bílé. Do tří let by celozrnné výrobky děti neměly vůbec, nemají ještě úplně vyvinutou trávící soustavu. Dávám jí na výběr, bílý chléb to vždycky vyhraje, nic jí nenutím násilím, je ještě maličká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
14.1.11 21:15

Celozrnné pečivo je těžce stravitelné, pro takové prcky.
I když občas neuškodí nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
14.1.11 21:20

Kukuřičné a rýžové chlebíky dávám často, má je ráda, lepší než chroupat sušenky. Ostatní celozrnné čas od času - aby byla zvyklá na jejich chuť a taky vidí, že je jíme my, tak chce to samé. Stále ale pro ni speciálně kupuju obyč. rohlíky, přestože já je nejím vůbec. V únoru jí budou 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
14.1.11 21:32

Nechceme aby jedl bílé pečivo, protože prostě jsou to prázdné kalorie a nic víc, navíc bílé pečivo postupně zalepuje střeva a bílá mouka dělá v našem tělě spolu s cukry docela velkou paseku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44171
14.1.11 21:36
alena23 píše:
Nechceme aby jedl bílé pečivo, protože prostě jsou to prázdné kalorie a nic víc, navíc bílé pečivo postupně zalepuje střeva a bílá mouka dělá v našem tělě spolu s cukry docela velkou paseku…

Ale dítě není na redukční dietě 8-o
Výživa dospělých a dětí má docela odlišné nároky. Bílý chléb a rohlík prostě do stravy dětí patří. Stejně jako kvalitní tuky, cholesterol, který je pro nás dospělé škodlivý. To jen na okraj. Vím, že cholesterolu je víc druhů. Mám dětskou výživu docela „nastudovanou“, proto jsem si jistá, že podávání jen celozrnného pečiva není vhodné. Zatěžuje organismus, střeva.
I ty „prázdné kalorie“ dávají dětem energii.

V tom případě bych volila kukuřičné, rýžové nebo pšeničné chlebíčky. Ne celozrnné pečivo a knackebroty.

Ale samozdřejmě každého věc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
14.1.11 21:54

Snažím se dávat spíš chleba než rohlíky, pšeničnožitný.
Rohlík výjmečně, klasické rohlíky ze supermarketu prý nejsou pořádně propečené, spíš „usušené“ v troubě, takže lepek není tepelně dostatečně zpracovaný. On ten lepek je vůbec celkem nic moc pro organismus, tělo musí vynakládat dost různých chemických pochodů, aby ho bylo schopné strávit :-?
I celozrnné jí, ale ne na každodenní bázi, protože zase to množství vlákniny též není ideál. Synovi je 21m.

Ale musím říct, že syn toho pečiva zase tolik nesní :nevim: Jsou dny, kdy ho prakticky nemá vůbec. K snídani dostane mlíko a když chce, tak si dá třeba trochu musli nebo kaše ode mě, dopoledne ovoce, případně uzobává cornflakes. V poledne polévka a trochu druhého, odpoledne jogurt, zobe sušené ovoce nebo čerstvou zeleninu, večer mívá hlavní jídlo s tatínkem, zbytek polévky, vařenou zeleninu a přílohu…
Takže u nás pečivo tak obden, ob dva dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí