7,5měsíční nechce jíst lžičkou

211
26.12.12 20:00

Nechce jíst lžičkou, 7,5 měsíce

Ahoj mám takový dotaz ohledně příkrmů. Již s nimi bojujeme skoro 2 měsíce a celkem bez úspěchu. Max. do malé dostanu tak 30g v poledne a poslední dobou ani to ne..vubec nechce otevirat pusu na lžicku a jíst z ní. Přitom dnes jsem zkoušela dát ovocný příkrm nejdříve ze lžičky (vubec nechtela otevrit pusu) a potom jsem ji to dala do flasky a najednou to snedla celé…tak ted nevim jak dal pokracovat..zda davat zatim jidlo do flasky abych do ni neco dostala nebo dal a dal zkouset lzicku ikdyz z te nic nesni? Poradite prosim? a za jak dlouho prip. Vase deti prijali lzicku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
26.12.12 20:04

Některý děti mají prostě rádi mlíko a neuděláš nic.. Malá sní doteď (14 měsíců) 4 lžičky a už běží dělat něco jinýho.. Teď už je to s ní trochu lepší, protože když se krmí sama, tak jí to baví a vydrží u toho dýl.. Nabízej, nenuť..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.12.12 20:05

Určitě bych učila na lžičku, z flašky bych to fakt nedávala. Ono v podstatě do roka může být dítě klidně plně kojené/na mlíku, tohle období právě slouží k učení, ale když si ji teď naučíš na všechno z flašky, tak o to hůř to pak budeš odnaučovat. Zkusila bych dát do ruky druhou lžičku, případně třeba kousek uvařené zeleniny, bramboru a strkala jí tam lžičku, ony děti často zapomenou na svoje bojkoty, když jim zaměstnáš soustředění na něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
26.12.12 20:12

Lžičku do ruky zkouším dát ale za chvíli stejne letí pryč jak máchá rukama…z flašky je jinak zvyklá pít, dokrmuji totiž UM, moje mlíčko ji nestačí..takže mám spíš zkoušet a z flašky vubec nedávat? Nebo trochu dát a pak zkusit ze lžičky když pozná že to co má ve flašce je i na lžičce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
26.12.12 20:16

Tak můj syn (nyní 5,5měsíce) nebyl skoro kojený, tak jsme s příkrmy začala asi týden před 4 měsíci a kupodivu otvíral pusinku jak blázen. I mi po týdnu snědl celý ten malý příkrm hami (120), ale teď mi to začal prskat. Jinak vše ostatní, jogurt, přesnídávku…po tom šílí, ale kaši na noc dávám ve flaštičce, protože je unavený a už by to lžičkou po koupání nedal. Určitě bych ale lžičku zkoušela a do flašky příkrmy nedávala, s prvním synem to byl trochu problém, ale tak dlouho jsem mu to cpala, že mu nic jiného nezbývalo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9330
26.12.12 20:54

My jsme si přivezli v létě sedmiměsíční holčičku o které nám řekli, že papá lžičkou bez problémů. Podle mě ale viděla lžičku jenom z rychlíku. Pusinku na ní sice otevřela, ale hned ji začala dudat a nevěděla co s tím. Asi dva, tři dny jsem ustoupila a dala ji příkrm ve flašce. Ale potom jsem nekompromisně zahájila papání lžičkou a trvalo to asi dva měsíce než se nám to povedlo zautomatizovat. Asi v deseti měsících ovšem nastal druhý problém. Neveme mi do pusinky flašku a to ani v noci. Takže místo mlíka má v noci jogurt nebo znova kaši. Cokoli, aby jí mlíko nechybělo :oops:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.12.12 21:24

@Natyna existuje flaška se lžičkou, takže bys jí mohla i to mlíko lžičkovat, nemusí se nabírat, jen se to zmáčkne a na lžičku se naleje naplněná tekutina. Je to naprosto na nic, krom mlíka, vývaru a běžného pití, ale na tohle by vám to mohla ulehčit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9330
26.12.12 21:27
@Gladys píše:
@Natyna existuje flaška se lžičkou, takže bys jí mohla i to mlíko lžičkovat, nemusí se nabírat, jen se to zmáčkne a na lžičku se naleje naplněná tekutina. Je to naprosto na nic, krom mlíka, vývaru a běžného pití, ale na tohle by vám to mohla ulehčit

Na to se zeptám v lékárně. Mlíko mi už asi stejně nebude, ale na normální pití by to bylo fajn. Když do ní chci dneska něco dostat, tak dávkovačem na léky. Dík za typ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.12.12 21:35

@Natyna vyrábí to farlin a koukala jsem teď, že i lovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9330
26.12.12 21:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martina 23
2.7.13 16:15

Ahoj, mám podobný problém. Malýmu je 6,5 měsíce a nechce otevírat papulu na lžičku. Když už do něj něco dostanu, tak to spapá, ale aby otevřel sám papulu to ne musím ho rozesmívat… Máte nějaký typ jak ho přimět k tomu, aby tu papulu sám otevřel? Jediný moment kdy ji sám otevře je, když mu dávám večer kaši. Poraďte mi prosím… Děkuji za jakoukoliv radu

• Citovat
  • Upravit
76
2.7.14 09:32

Také řeším stejnou záležitost. Dcerka do 10 měsíce jedla vše naprosto bez problémů lžičkou, od 10-tého měsíce jí začaly růst zoubky. Teď má skoro 13 měsíců a stále mi lžičku odmítá. Sní opravdu trošku ze lžičky a je dojezeno. Zkouším i jídlo, které vařím nám - jelikož jsem odmítla jí extra vařit pro 5 soust, ale stejně i to jídlo - co jíme my (dávám rukama po kouskách) - tak sní tak 6 soust a už nechce (přitom má hlad). Jen podotýkám od 10. měsíce má 2 zuby dole a až teď se prořezává vrchní zoubek. Když ji nechám jíst samotnou, tak se nenají vůbec - vše z talíře háže na zem. Jediné co jí - UM, pečivo, banán, jahody, maliny a po pár soustech obědu, trošku výživy ze sáčku (Sunarka, Hello). Oběd stále dokrmuji mlékem. Přibývá, je spokojená…, ale mě to trápí. Prosím, můžete mi poradit jak na ni, nebo ji nedávat mléko (to mi hladová neusne a bude řvát-dokud mléko nedostane). Jsem z toho zoufalá, strašně mě to trápí… :-/ Máte některá také takovou zkušenost??? Zlepší se to vůbec někdy?? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
2.7.14 09:46

Poradila bych ti prostě nedokrmit mlékem a nechast vyhladovět..když bude mít hlad tak sní víc..takhle ví, že stejně dostane mléko..Jo bude to asi pár dní boj, ale myslím že by to mohlo vyjít..A doktorka ti řekla co? Mně poradila tohle právě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
2.7.14 10:33

@Leniczka23 Naše dr. to nijak neřeší, bylo mi jí řečeno - že hold takové děti, které nejedí jsou. Řekla mi, že prý to chce čas, že se to časem změní. Fakt už nevím, jak dlouho mám čekat. Ona prospívá, přibývá na váze. V roce vážila 8900 g. No tlouštík z ní nebude - nemá ani po kom. Já ji zkoušela nedat mléko, ale řve a řve a nic jiného stejně nechce. Neustále nabízím vše možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
2.7.14 10:42

@Petrusia tak to nrch být a třeba se to časem spraví..tý jo na roce 8900 :?: to jsme měli na 6 měsících, ale on měl 4 kg už když se narodil..ted 8 měsíců 10kg a 75 cm.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí