Nezdravé jídlo pro miminko

604
25.12.12 20:36

Nezdrave jidlo pro miminko

Maminky,

je na scéně tchýně.. :-D

takže co ja nedělam dneska tchýně dělala a říkala, že to dělala dětem a taky žijou.. příkrm mi ohřívala v mikrovlnce, přisolila, pak jablička pocukrovala.. pak jsem se nachvilku nedivala davala male pit nějaký džus (normali pro lidi) pak kousek lineckeho..

to už jsem pak neměla nervy a řikam ji to ji můžeme dat rovnou uzene.. samozřejmě se urazila..

davate miminkum taky ochutnat „zakazane“ věci? male je 8 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3108
25.12.12 20:39

@agulla podle mě jí to neuškodí taky nás tchyně proškolila že se musí zkusit všechno :roll: nic se jí nestane akorát může nějáká složka vyvolat alergii nebo bolení ale tak toho bych se nebála :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
25.12.12 20:39

Nesolím vůbec, občas něco přicukruju, max-lžičkou cukru, třeba do omáčky, a kousek cukroví malá taky dostala, ale naše malá má už za 3 týdny rok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
25.12.12 20:40

V 8miměsících určitě ne…jsou jídla, které svoji 4 leté dceři nedám ani dnes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
25.12.12 20:42

Je to na tobě, tvé dítě, tvá zodpovědnost. Myslím si, že osmiměsíční nepotřebuje ani slaný příkrm, ani přislazená jablka.
Jednorázově kousek lineckého určitě dítko nezabije, ohřívání v mikrovlnce já osobně neřeším, jinak jídlo většinou nepřihřívám.
Ale tchýně by měla respektovat tvůj systém jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
25.12.12 20:43

Jediné, co by mi z toho vadilo, je to přisolení příkrmu. Jinak bych to nehrotila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
25.12.12 20:45

Tak já bych teda sůl ani cukr nedávala, stačí že je ve večerní kaši, my máme devítiměsíční holčičku a stále jedeme na takové té stravě ovoce, zelenina, maso, těstoviny, jáhly, kuskus, čočka, jogurt a ták a večer teda ta kaše no :roll: já bych to teda nedovolila, ty argumenty ve smyslu: Dřív se to taky dělalo a žijem… to nesnášim… neříkám držet úplně zkrátka, od roka dávat třeba piškot, nebo sušenku pro mimča, ale jen jako mlsku, ale necukrovat hlavní chod :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
25.12.12 20:45

A jinak, náš malej „zakázané“ občas jí, já v tomhle nejsem tak upjatá, takže krupičnou kaši měl určitě v 9M celkem často, neřeším cukr obsažený v přesnídávkách a od roka dávám malýmu jídlo s námi (vyjma kořeněného a příliš mastného), od zelňačky přes rajskou až po štědrovečerní rybí polívku a dvě lžíce bramborového salátu s majonézou…

ochutnávky lecčeho dostává už dlouho taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.12.12 20:48

Jako osmimesicni bych ani jedno z toho nedala, tam bych asi byla prisnejsi, ale na druhou stranu, uz to neresim, to bych se musela zblaznit furt se s nekym dohadovat, oznamim to, delam si to po svem, ale kdyz jsme na navsteve, necham dite osudu, ono se pro parkrat fakt nic nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
25.12.12 20:51

Náš malý má 8,5 měsíce. V mikrovlnce ohřívám, nevidím problém. Nepřisoluji, k tomu snad není důvod 8o. Přesnídávku mu dám podle toho, jakou zrovna mám doma, to znamená někdy 100% ovoce, někdy slazenou cukrem. Džus bych mu nedala, bála bych se citlivé reakce.
Ale je to tvoje dítě a tchýně by rozhodně měla respektovat tvoje pravidla. Dosud jsem nepochopila (a je toho v tu v diskusích mraky), že tchýně něco dělají za matčinými zády naschvál. Asi z toho mají zvláštní potěšení :nevim:

Moje tchýně se ptá, co může klukům dát, jestli už jim dávám to nebo ono. Jediné, co mě štve, že staršího krmí stylem, že u něho sedí při hře a dává mu sousta do pusy. Ale to neovlivním, nedělá to přede mnou, jen když je Ondra u nich na víkend třeba. Ale to bývá tak jednou za dva měsíce, takže nehrotím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.12.12 20:51

Sůl ani cukr bych nepřidávala a rozhodně bych se proti tomu ohradila. Nadruhou stranu já sem matka „neřeš to“ a malej (budou mu příští úterý 4m) už si na dudlík zkusil rajskou i svíčkovou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
25.12.12 21:02

Do toho jednoho roku jsem stravu celkem prisne dodrzovala. Nesolila, necukrovala, ovsem tchyne maly stejne nekdy neco podstrcila (napr. michana vajicka na sadle :roll: :zed: kdyz ji hlidala v 10ti mes., pekne se z toho po :poblion: )
No a ted po roce (ma 15 mes.) to neresim, nejvic ji laka, to co je na stole a nemela by, takze treba dneska mela uzeny, cukrovi, tycinky… a taky zije :lol: Kdyz vidi, ze to ji ostatni, tak to chce taky, to by na tom stole musely byt samy zdravy veci, coz o Vanocich jaksi nejde :mrgreen: :andel:

• Citovat
  • Upravit
95
25.12.12 21:05

Malýmu je 10 měsíců a muž mu dal včera taky ochutnat řízek a salát pokud je to jednou neřešila bych to co nestihne (muž, tchýně atd.)stihnou děti v mém případě dcerky mu daly vanilkový rohlíček. Ochutnal už plno jídel a nic mu není. Jinak samozřejmě jí to co má, ale buď to to dají před Vámi a nebo za Vašimi zády. Hezký zbytek svátků a krásný nový rok 2013 :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
25.12.12 21:06

Pro jednou se nic nestane :nevim: Desetimesicni dcera ukoristila ze stolku kousek lineckeho a nehroutim se z toho.
Ochutnavat davam kde co, samozrejme ne preslazene, prekorenene veci, ale myslim, ze neco by deti vyzkouset mohly, at pak nemaji ve skolce sok :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
25.12.12 21:06

Zapoměla jsem tam napsat, že malýmu roste 7 zub takže na mojí námitku, že řízek nee byla odpověď má zuby může kousat :lol: což je pravda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí