Nezdravé jídlo pro miminko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nezdrave jidlo pro miminko
Maminky,
je na scéně tchýně.. ![]()
takže co ja nedělam dneska tchýně dělala a říkala, že to dělala dětem a taky žijou.. příkrm mi ohřívala v mikrovlnce, přisolila, pak jablička pocukrovala.. pak jsem se nachvilku nedivala davala male pit nějaký džus (normali pro lidi) pak kousek lineckeho..
to už jsem pak neměla nervy a řikam ji to ji můžeme dat rovnou uzene.. samozřejmě se urazila..
davate miminkum taky ochutnat „zakazane“ věci? male je 8 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@agulla podle mě jí to neuškodí taky nás tchyně proškolila že se musí zkusit všechno
nic se jí nestane akorát může nějáká složka vyvolat alergii nebo bolení ale tak toho bych se nebála ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nesolím vůbec, občas něco přicukruju, max-lžičkou cukru, třeba do omáčky, a kousek cukroví malá taky dostala, ale naše malá má už za 3 týdny rok..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V 8miměsících určitě ne…jsou jídla, které svoji 4 leté dceři nedám ani dnes…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to na tobě, tvé dítě, tvá zodpovědnost. Myslím si, že osmiměsíční nepotřebuje ani slaný příkrm, ani přislazená jablka.
Jednorázově kousek lineckého určitě dítko nezabije, ohřívání v mikrovlnce já osobně neřeším, jinak jídlo většinou nepřihřívám.
Ale tchýně by měla respektovat tvůj systém jídla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jediné, co by mi z toho vadilo, je to přisolení příkrmu. Jinak bych to nehrotila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já bych teda sůl ani cukr nedávala, stačí že je ve večerní kaši, my máme devítiměsíční holčičku a stále jedeme na takové té stravě ovoce, zelenina, maso, těstoviny, jáhly, kuskus, čočka, jogurt a ták a večer teda ta kaše no
já bych to teda nedovolila, ty argumenty ve smyslu: Dřív se to taky dělalo a žijem… to nesnášim… neříkám držet úplně zkrátka, od roka dávat třeba piškot, nebo sušenku pro mimča, ale jen jako mlsku, ale necukrovat hlavní chod ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jinak, náš malej „zakázané“ občas jí, já v tomhle nejsem tak upjatá, takže krupičnou kaši měl určitě v 9M celkem často, neřeším cukr obsažený v přesnídávkách a od roka dávám malýmu jídlo s námi (vyjma kořeněného a příliš mastného), od zelňačky přes rajskou až po štědrovečerní rybí polívku a dvě lžíce bramborového salátu s majonézou…
ochutnávky lecčeho dostává už dlouho taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako osmimesicni bych ani jedno z toho nedala, tam bych asi byla prisnejsi, ale na druhou stranu, uz to neresim, to bych se musela zblaznit furt se s nekym dohadovat, oznamim to, delam si to po svem, ale kdyz jsme na navsteve, necham dite osudu, ono se pro parkrat fakt nic nestane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš malý má 8,5 měsíce. V mikrovlnce ohřívám, nevidím problém. Nepřisoluji, k tomu snad není důvod
. Přesnídávku mu dám podle toho, jakou zrovna mám doma, to znamená někdy 100% ovoce, někdy slazenou cukrem. Džus bych mu nedala, bála bych se citlivé reakce.
Ale je to tvoje dítě a tchýně by rozhodně měla respektovat tvoje pravidla. Dosud jsem nepochopila (a je toho v tu v diskusích mraky), že tchýně něco dělají za matčinými zády naschvál. Asi z toho mají zvláštní potěšení ![]()
Moje tchýně se ptá, co může klukům dát, jestli už jim dávám to nebo ono. Jediné, co mě štve, že staršího krmí stylem, že u něho sedí při hře a dává mu sousta do pusy. Ale to neovlivním, nedělá to přede mnou, jen když je Ondra u nich na víkend třeba. Ale to bývá tak jednou za dva měsíce, takže nehrotím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sůl ani cukr bych nepřidávala a rozhodně bych se proti tomu ohradila. Nadruhou stranu já sem matka „neřeš to“ a malej (budou mu příští úterý 4m) už si na dudlík zkusil rajskou i svíčkovou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do toho jednoho roku jsem stravu celkem prisne dodrzovala. Nesolila, necukrovala, ovsem tchyne maly stejne nekdy neco podstrcila (napr. michana vajicka na sadle
kdyz ji hlidala v 10ti mes., pekne se z toho po
)
No a ted po roce (ma 15 mes.) to neresim, nejvic ji laka, to co je na stole a nemela by, takze treba dneska mela uzeny, cukrovi, tycinky… a taky zije
Kdyz vidi, ze to ji ostatni, tak to chce taky, to by na tom stole musely byt samy zdravy veci, coz o Vanocich jaksi nejde
![]()
- Citovat
- Upravit
Malýmu je 10 měsíců a muž mu dal včera taky ochutnat řízek a salát pokud je to jednou neřešila bych to co nestihne (muž, tchýně atd.)stihnou děti v mém případě dcerky mu daly vanilkový rohlíček. Ochutnal už plno jídel a nic mu není. Jinak samozřejmě jí to co má, ale buď to to dají před Vámi a nebo za Vašimi zády. Hezký zbytek svátků a krásný nový rok 2013 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro jednou se nic nestane
Desetimesicni dcera ukoristila ze stolku kousek lineckeho a nehroutim se z toho.
Ochutnavat davam kde co, samozrejme ne preslazene, prekorenene veci, ale myslim, ze neco by deti vyzkouset mohly, at pak nemaji ve skolce sok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zapoměla jsem tam napsat, že malýmu roste 7 zub takže na mojí námitku, že řízek nee byla odpověď má zuby může kousat
což je pravda
- načítám...
- Citovat
- Zmínit