Od kdy sladkosti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Švadlenka Madlenka
25.12.12 21:36

Od kdy sladkosti?

O Vánocích, kdy se stoly prohýbají pod více či méně zdravým jídlem, mají zejména babičky tendenci „přilepšit“ prckům cukrovím, smaženým kaprem, salátem, bonbónky. Nějak se mi nedaří je přesvědčit o tom, že na podobné „laskominy“ mají více, než dost času. Dneska jsme se sekli na cukroví a bonbónech. Od jakého věku jste bez výčitek dopřáli prckům sladkosti (myšleno bonbóny, čokoláda, cukroví, dortíky). Ať si udělám obrázek, jestli jsem skutečně tak zlá matka.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
25.12.12 21:37

Čím dlé, tím lépe…mě se podařilo synovi tajit existenci cukru do roka a půl, pak dostal sem tam, od 2 let už jsem trochu povolila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
25.12.12 21:40

Já dovoluji vše celkem brzo, nemyslím tím velké množství ale ochutnat dávám jak chtějí, možná proto že ničemu nebráním to děti nemusí, nevyhledávají :nevim: kluk skoro 3 roky, sní občas čtvereček čokolády, párkrát lízne lízátko, cukroví kousnul jednou, dneska tedy snědl asi 6 chipsů 8o tím množstvím mě překvapil :lol: občas sní lentilku, ale radši mu dávám lipo, a ani toho nesní moc ;)

• Citovat
  • Upravit
14856
25.12.12 21:41

Do roka ne, pak jsem polevovala vic a vic, ted ma dva a sladke normalni ji. S babickami a spol se o tom nedohaduju, nehrotim to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
25.12.12 21:41

Desetimesicni dcera ukoristila kousek lineckeho a nehroutim se z toho. Jine sladkosti nedostala a nedostava.
Ochutnat,,normalni,, jidlo ale obcas ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.12.12 21:42

@K.Black dcera by byla schopna zbouchat pytlik chipsu, to musim docela hlidat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
25.12.12 21:43

Záleží na každém mamince i dítěti. Já jsem stále obezřetná a to má malá dva roky. Až na Mikuláše ochutnala čokoládu, jinak má za den tak jeden perníček neb kousek čokolády (tak 1×3 cm) figurky. Nejde tak ani o ten cukr atd. Ale o to, že malá pak stojí u skřňky a ječí „šokolada šokolada“ nebo u obědu chce dolů zatáhne mě ke skříňce, že chce „míčka“ (brumíčka) takže malinko ano, ale spíš zatím moc nene, pak nechce pořádně papat. Naštěstí dneska zblajzla celý banán, jablíčko, oběd nic moc, takže vyčkávám a zatím dostává jako sladkost pouze ten perníček, možná linecké, čokoládu sní manžel co dostane :oops: raději ji oloupu mandarinku a rodina to chápe, neb jim to vysvětlím :roll: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
25.12.12 21:44

Starsi byl bez cukru do roka a pul urcite, pak jsme zacli trochu povolovat, mladsi je kapitola sama pro sebe, pod vlivem brachy uz toho sladkyho ma o neco vic i ted… :oops: treba pernicek mu do ruky dam, parkrat si kousne, pak ho najdu nekde hozenej :pocitac: :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566

Tak já si myslím, že jednou v roce na Vánoce kousek cukroví nezabije ani roční dítě. To, že na Vánoce okoštuje cukroví, neznamená, že ho tím pak musíš cpát celý rok. Prospěšného pro dítě na tom není nic, nicméně ani mu jeden vanilkový rohlíček nerozleptá střeva.. ;)

Příspěvek upraven 25.12.12 v 21:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black

@suik no tak jasný, když by snědla pytlík, to není nic moc dobrého. ale pár jich dáš ne?

• Citovat
  • Upravit
Švadlenka Madlenka
25.12.12 21:45

Abych to upřesnila: od kdy jste bez rozpaků před dítě postavily tác cukroví či misku bonbónů, aby se nadláblo podle chuti? Samozřejmě ochutnávání je normální, jde mi o regulerní pravidelný příjem, součást rutiny.

• Citovat
  • Upravit
26093
25.12.12 21:46

Treba cokoladu starsi nechce vubec, rozbali, podiva se, je to hnedy, rekne ble a cpe to tomu, kdo je po ruce, mladsi by si ji i dal, ale tomu ji teda zatim nedavam. :mrgreen: i kdyz uz ji ochutnal :zed: proste zadnej extrem neni dobrej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
25.12.12 21:46

Do roka občas dostal piškoty. Po roce už to moc neřeším. Většinou dostane něco někde na návštěvě, když chci aby byl hodný. Vánoční cukroví neřeším. Letos mu roste zub, takže nic nejí. Vloni měl pár kousků.

• Citovat
  • Upravit
K.Black
25.12.12 21:47
@chytrá horákyňka píše:
Abych to upřesnila: od kdy jste bez rozpaků před dítě postavily tác cukroví či misku bonbónů, aby se nadláblo podle chuti? Samozřejmě ochutnávání je normální, jde mi o regulerní pravidelný příjem, součást rutiny.

to je těžká otázka :think: od té doby co začal chodit a došel si pro to :nevim:

• Citovat
  • Upravit
zichisek
25.12.12 21:48

Od roka dcera občas něco ochutnala.Loni na vánoce v roce a pul linecké a rohlíček. Letos má 2,5 měla vlastní adventní kalendář, občas dostane pár gumídků, ochutná cukroví…Je dobrý jedlík jí ovoce i zeleninu, polévku, oběd…kdyby hůř jedla normální jídlo sladkosti by nedostala žádné.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko