Od kdy sladkosti?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@chytrá horákyňka píše:
když mi čórne kolečko uheráku z chleba
To se mi taky včera stalo chystala jsem chlebíčky na oběd, menší strašně ráda stává na židli u linky, když něco chystám, se otočím a mezitím zmizly poslední dvě kolečka herkulesu z misky
malá si to tak rychle nacpala do pusy, že nechápu jak
a přitom měla v druhé ruce nakouslý měsíček jablka a jak jsem nedávala pozor hned toho využila
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co se týče toho neustálého nabízení, to neprovozujem a to by mi asi taky vadilo - cpát to do děcka… Ono to moc dobře vidí, že to na tom stole je a pokud má chuť, tak (normální dítě) rozhodně žádné pobízení nepotřebuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my máme doma „na příděl“ bo vím, kdybych to před malou postavila, že to prostě sblajzne a ani se po tom nezapráší
např. dostala letos 2 vánoční kolekce..na stromek jsme do nedali, dostává od „mikuláše“ asi 2 dobrotky denně. Cukroví si ani nevšimne ![]()
ale zase kamarádka dá na stůl talířek se sladkostma, perníčkama a vším možným a ty děti kolem toho projdou a nic
tak jsem si říkala, že jestli to není tím odpíráním
čím míń dá, tím víc chtějí a naopak
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do roku jsem nedavala nic, misto sladkeho mel krupky, od roku sem tam neco dostane. Brumiky nekupuju, ale kdyz donese navsteva, dam mu, k Mikulasi dostal adventni kalendar, takze mel kazdy den minicokoladku, obcas dostane kousek buchty, na snidani vanocku nebo chleba s marmeladou (asi 1× za tyden sladka snidane) a cukrovi mu davam jen pernicek, vanilkovy rohlicek nebo linecke (ma alergii na bilek, tak musim hlidat pusinky atd.) Jinak ma porad moc rad kukuricne, ryzove, pohankove krupky nebo suchary, tak to kdyz mu dam, osidim ho vzdy. Jo a jednou mel lizatko, dostal na svatbe od cisnika a prisel uz s rozbalenym, tak jsem mu ho nechala, ale vylizal jen kousek a uz nechtel.
Ja treba ale vubec nekupuju kase detske, prave kvuli zbytecnemj cukru. Kupuju instatni ve zdrave vyzive a jak to malemu jede, obcas pridam ovoce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávala jsem od 9-10m křupky a pak do 2 roku sušené ovoce. Třetí rok jsem povolovala víc. Babičky jsem komandovala, že jí namají cpát pořád dokola a dokola (to dělám pořád). Teď jsou jí čtyři a brumíka a podobně jen občas když jdu na velký nákup a vždy si řekne co chce přivést.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak malá ochutnala kousek krému z cukroví už ve třech měsících
, teď je jí o rok víc a pořád dostává ochutnat. Když jím něco slakdého já nebo manžel, dostane kousnout. Ale svou sladkost do ruky, to ještě dlouho neplánuju. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naši včera dovezli dodatečně i z Vánočníma dárkama Mikuláše, že na Mikuláše jsem se tam nedostali. Každá dostala obrovský sáček čokolád.
Dala jsem každé jednu šišku nebo co si to vybraly a pak už nechtěly, zbytek dne to leželo na sedačce ani si to nevšimly.
Ale třeba ty gumové medvídky, kdybych jim nedala příděl, tak jsou schopné sníst aj 3 sáčky na posezení to je láká ze všech sladkostí nejvíc nebo ta jojo abeceda, tak na to mají příděl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že důležité je i to, jak dítě jí normální jídlo-pokud dobře, občas nějaké koko neublíží
ale jestli nechce jíst, pak by nemělo dostat opravdu žádnou sladkost. Anička má jen rok, takže baští piškoty, jinak jen ode mne z talířku ďobne třeba koláč
na bonbóny, čokoládu a lízátka má ještě dost času. Klukům jsem je začala dávat tak nějak kolem 2 roku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Staršímu jsem zatajila ž na vyjímky cukr do roka a půl. Pak začali přislazované jogurty, domácí buchty. Bombony tak od necelých 2 let Od té doby to doma nadále nevedem, ale mimo domov je smí.
Mladší je na tom samo líp. semtam sladkou domácí buchtu smí tak od roka a čtvrt. Cukroví má teď jedno dvě denně povoleno v 17m. Bombony ještě nedostává.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monalka píše:
Myslím, že důležité je i to, jak dítě jí normální jídlo-pokud dobře, občas nějaké koko neublížíale jestli nechce jíst, pak by nemělo dostat opravdu žádnou sladkost. Anička má jen rok, takže baští piškoty, jinak jen ode mne z talířku ďobne třeba koláč
na bonbóny, čokoládu a lízátka má ještě dost času. Klukům jsem je začala dávat tak nějak kolem 2 roku
Kdyz to je prave tezky, mladsi je fakt nejedlik, hodne si vybira uz od malicka… Prikrmy ze zacatku byly neprekonatelnej problem, byl jen na mliku, takze jsme u nej docela dost povolili (jasne, ze nedostane cokoladu k obedu
) oproti prvnimuprckovi, kterej s jidlem problem nemel
Protoze kdybych striktne trvala na pravidlech jako u starsiho, byl by plne kojenej snad doted ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás odzkoušeno, že čím vyšší počet dětí, tím míň se to pak už řeší. Neuhlídá se to.
U prvorozeného jsme řešili všechno, pečlivě a až přehnaně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Davdan Tak já mám dvě a vadí mi to i tak, že babička nahání dítko s tácem sladkostí.
Nicméně, výsledek včerejšího podstrkování se dneska dostavil s první pokaděnu plenkou, prdelka rudá jak rak a slziček nepočítaně. V těhle chvílích mám vždycky takovou zlost a sto chutí jí zavolat ať si poslechne, jak tomu svému miláčkovi udělala dobře. Bůůůů, že já ji včera nechala
.
- Citovat
- Upravit
@Davdan píše:
U nás odzkoušeno, že čím vyšší počet dětí, tím míň se to pak už řeší. Neuhlídá se to.U prvorozeného jsme řešili všechno, pečlivě a až přehnaně.
Máš pravdu
, taky na sobě tuhle změnu pozoruju, u první dcery jsem furt hlídala co smí a nesmí, jak de.il
co první nesměla mladší může už dávno a tím nemyslím jen jídlo ![]()
To jsem zvědavá co bude u třetího dítěte, to už mě nechá chladnou asi vše ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Davdan píše:
U nás odzkoušeno, že čím vyšší počet dětí, tím míň se to pak už řeší. Neuhlídá se to.U prvorozeného jsme řešili všechno, pečlivě a až přehnaně.
Taky jsem si to dneska říkala, když malá dneska u babičky obědvala svíčkovou s knedlíkem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do cca 10M malej dostával maximálně piškoty, v létě okolo 8M tedy dostal jednou z domácí buchty kousek tvarohové „vrstvy“, babička to nepřeslazovala, tak sem to moc neřešila.
V půlce listopadu mu byl rok, takže letošní vánoce jsem si řekla, že už něco málo dostane, každý den dostane dejme tomu jeden, max. dva kousky (linecké nebo van. rohlíček), ale jsou to vánoce, takže výjmečná situace. Jinak mu denně sladké nedávám, počítám tak dvakrát do týdne, většinou domácí, bábovku a pod.
Brumíky a pod. zatím dávat nechci, to radši ať si dá domácí štrůdl.
A aktuální plán je takový, že absolutně volný přístup ke sladkostem nebude mít ani v osmi - vidím to na kamarádčině nevlastní dceři, ta kdyby to měla povolené, tak futruje od rána do noci jen čokolády, perníky a tatranky… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit