Od kdy sladkosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
27.12.12 05:47
@Davdan píše:
U nás odzkoušeno, že čím vyšší počet dětí, tím míň se to pak už řeší. Neuhlídá se to. :nevim: U prvorozeného jsme řešili všechno, pečlivě a až přehnaně. :oops:

kdyz ja si vzpomenu, jak nas nastvala doktorka, kdyz jsme ji rekli, ze na prohlidce v roce a pul prckovijesne nema dat bonbon, vetou „aha, vy mate prvni“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a ted kdyz to vidim :zed: :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
27.12.12 05:52
@chytrá horákyňka píše:
@Davdan Tak já mám dvě a vadí mi to i tak, že babička nahání dítko s tácem sladkostí.Nicméně, výsledek včerejšího podstrkování se dneska dostavil s první pokaděnu plenkou, prdelka rudá jak rak a slziček nepočítaně. V těhle chvílích mám vždycky takovou zlost a sto chutí jí zavolat ať si poslechne, jak tomu svému miláčkovi udělala dobře. Bůůůů, že já ji včera nechala :zed:.

tak jako deti mi se sladkostma nikdo nenahani… Vcera jsme byli na navsteve, jediny o co deti mely zajem bylo curkovi ode me :zed: a to jeste tak, ze mladsi sebral pernicek, okousal ho a zbytek nacpal psovi :mrgreen: starsi si vzal par kousku lineckyho a skoncil :nevim:
Vic nez ty sladkosti (u kterejc ma vetsina lidi soudnost) me stva, kdyz nekdo klukm cpe hnedy banany s rim, jak si mysli, ze jeto pro ne dobry… Neni, u nas se tohle uz vyhazuje a prosadit si, aby jim to nikdo necpal, je na budku :zed: a jeste horsi je detem vysvetlit, za tym ty banany jsou, ale ze je nesmi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
27.12.12 08:01

Teď jsem si tak vzpomněla - dvakrát do měsíce chodíme na kroužek pro prcky a tam je pár dětí, co mají pravidelně na svačinu bábovku na kousky, brumíka, čokoládového Lipánky atd. A to je jim kolem roka.
Nechápu.. :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.12.12 08:07
@rejžička píše:
Teď jsem si tak vzpomněla - dvakrát do měsíce chodíme na kroužek pro prcky a tam je pár dětí, co mají pravidelně na svačinu bábovku na kousky, brumíka, čokoládového Lipánky atd. A to je jim kolem roka.
Nechápu.. :-O

piškot dcera na radu dětské jeden denně dostávala od 5měs. aby se včas vyloučil lepek, těstoviny bezbaječné asi od 6měs. a báboku domácí měla někdy 7-8měs. :pankac: brumíka nekupujeme, ale domácí bábovka mi nevadí, protože vím s čeho ji peču ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
27.12.12 08:58
@IvkaH píše:
piškot dcera na radu dětské jeden denně dostávala od 5měs. aby se včas vyloučil lepek, těstoviny bezbaječné asi od 6měs. a báboku domácí měla někdy 7-8měs. :pankac: brumíka nekupujeme, ale domácí bábovka mi nevadí, protože vím s čeho ji peču ;)

Tak mně osobně spíš přijde škoda učit děti na sladkou chuť, protože pak.. no prostě chleba se sýrem už není ono, když můžou mít bábovku. :roll: Proti sladkému nemám nic, v menším množství neškodí, jen prostě děti (i dospělí! vím to od sebe) si na to zvyknou, a pak už to bez sladkého nejde. A to mi v roce ve dvou přijde škoda. :nevim: Ono i ve třiceti.. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.12.12 09:05
@rejžička píše:
Tak mně osobně spíš přijde škoda učit děti na sladkou chuť, protože pak.. no prostě chleba se sýrem už není ono, když můžou mít bábovku. :roll: Proti sladkému nemám nic, v menším množství neškodí, jen prostě děti (i dospělí! vím to od sebe) si na to zvyknou, a pak už to bez sladkého nejde. A to mi v roce ve dvou přijde škoda. :nevim: Ono i ve třiceti.. :mrgreen: :mrgreen:

to si nemyslím, že to tak musí být všude, spíš si myslím, že děti které mají zákaz nekompromisní to láká víc, nemám problém z holkama aby snědly chleba se sýrem a přikusovat k tomu zeleninu a nějakou tu sladkost dostanou nebo na snídani domácí bábovku nebo koláč v tomhle problém nebyl, ale to bude tím, že mám jedlíky doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
28.12.12 23:21
@rejžička píše:
Tak mně osobně spíš přijde škoda učit děti na sladkou chuť, protože pak.. no prostě chleba se sýrem už není ono, když můžou mít bábovku. :roll: Proti sladkému nemám nic, v menším množství neškodí, jen prostě děti (i dospělí! vím to od sebe) si na to zvyknou, a pak už to bez sladkého nejde. A to mi v roce ve dvou přijde škoda. :nevim: Ono i ve třiceti.. :mrgreen: :mrgreen:

s timhle nesouhlasim, starsi si sladky da, ma ho rad, ale stejne tak si s chuti da paprikj, okurku, rajcata, treba i te chleba se syrem/sunkou :nevim: dokonce uprednostnuje zeleninu pred sladkym (pokud je na stole na navsteve oboje zaroven) :nevim: cokoladu do pusy nevezme vubec, proste je to „ble“ a hotovo, tim to pro nej konci :nevim: kazdej clivek a kazdy dite je v tomhle individual, nekdo je vic na sladky, nekdo zas ne, ale podle me se to neda pausalizovat :nevim:

Treba i ten Lipanek se detem casem preji, driv jsme ho kupovali relativne casto, ale mrnous ho pak prestal chtit, proste toho uz mel dost a od te doby Lipanka nechce, sni maximalne par lzicek a hotovo :nevim: takze to ani nekupujem a je klid a on ani nmeatendenci to po nas chtit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
28.12.12 23:32

@rejžička s tebou bych chtěla chodit na kroužky ;) :lol:
klukovi nabízím co chce, když něco chce ochutnat dostane, kolem roka i kostku cukru, zkoumal na návštěvě co to je, a sladký nežere, z letošního cukroví si jednou kousnul do lineckého a dal psovi. Dneska snědl kousek čokolády, ale sýr má radši ;) je to o dítěti ne o výchově. Já jsem děsnej sladkožrout, čokolády a gumový medvídky na kila, myslím že už jsem prožrala půl vily v Jevanech, a moje děti moc ne, teď trochu starší syn 18+ ale to je tím že přes den nežere(nemá čas :roll: ) a pak dohání a sláďorama, na něj teda řvu, ať se nají a pak si dá sladké, dcerka 13 občas něco malého ale sladké nevyhledává.

• Citovat
  • Upravit
50725
28.12.12 23:33

@kate02 s tím Lipánkem mám úplně stejnou zkušenost - „bavilo“ ho to chvíli, pak už to kolikrát ani nedojedl. Totéž „jogurt s lentilkama“ (Kostíci). Teď to chce občas koupit, když to někde vidí, ale počáteční nadšení je pryč. Myslím, že právě proto, že to není tabu, není to nic výjimečného ani zvláštního. To takové olivy… :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
28.12.12 23:36

Jj pribináčky a lipánky už taky nejí, měl rád jogurty teď zas tvaroháčky, včera jsem v Makru koupila 4 balení po 4, tak počítám že je jíst nebude :mrgreen: ale tak to snědí starší, ty je mají taky rádi. Kostíky jeden čas vyžadoval, ale jen kvůli reklamě v televizi, ty lentilky v nich nechtěl :roll:

• Citovat
  • Upravit
3234
28.12.12 23:39

Taky myslím, že spíš platí to, že zakázané ovoce chutná nejlíp. Takže dětem dávám sladkosti, ale s rozumem, ne denně, teď přes svátky ho mají častěji, protže mám tác s cukrovím normálně na stole a chodí si a zobou když mají chuť. Ale normální jídla musí sníst taky, kdyby se mi nacpali sladkým a pak nic dalšího jíst nechtěli, tak bych jim to sladké zatrhla. Ovoce milujou, zeleninu taky, sýry a jogurty taktéž, pohybu mají dost, takže nemám problém jim sem tam koupit pytlík medvídků, lízátko nebo dát k snídani bábovku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
29.12.12 07:39

Holky, jen počkejte pár let, jaké budete mít doma sladkožrouty, sladkozávisláky! :mrgreen: :mrgreen: Jinak se zakázanným ovocem naprosto souhlasím.. Chce to jednat podle dítěte, každé to vezme jinak.. Jen mě tak napadlo, že prcci mají pro tohle dost vyvinutý „čuch“ - naše malá tyhle umělotiny (čokoládu, přeslazené jogurty atd.) nejdřív vůbec nechtěla, teď občas něčeho kousne - asi v tom cítila až moc té ulěotiny, asi tak. :-) Ona taková slaďoučká hruštička je kolikrát lepší.. :P

@K.Black A proooč? :jazyk: Já do toho nikomu nemluvím, však je to každého věc. Ale Brumíka (nebo třeba ještě horší sladkosti) malá nedostane do ruky hooodně dlouho. Kousnout, to ano, aby ochutnala - ale samozřejmě uznávám, že zastáncům zdravé výživy by třeba i to kousnutí přišlo fuj a byla bych hned špatná matka. :jazyk: Každý ať jedná dle sebe.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.12.12 09:12

Tak Brumíci mi nevadí od té doby, co jsem zjistila, že malému se sice velice líbí představa buchty ve tvaru medvídka, ale zas tak mu nechutná. Málokdy ho dojí :lol: Na druhou stranu je to fakt jenom buchta, to by dítě mohlo dostat horší pamlsek (mě hrozně třeba štvou různé umělé barviva).

Mám koupené formy na medvídkové buchty, ale už dlouho jsem nepekla…

Spíš mi vadí ta prezentace - lahodná zdravá svačinka, Brumík snídaně - to jsou fakt boží návyky, snídat nějakou koupenou sladkost :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
29.12.12 10:19

Já si tak plánovala, že malé dám sladkost až okolo druhého roku. Když bude chtít sladké, dám jí ovoce. Na čokoládu (vlasně něco, co se jen jako čokoláda tváří, ale je to jen obarvený tuk) lentilky (které mají velmi „prospěšných a zdravých“ barviv) atd jí učit nechci. To platí i u jiných „skvělých“ jídel, jako je třeba párek, brambůrky a v jídle uměle přidaný cukr a sůl.
Zatím jsem jen u plánů, jaká ale bude realita…(?) :think: Na jídlo ale budu určitě pes. Příbuzné na to připravuju už od narození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
29.12.12 10:21
@K.Black píše:
Jj pribináčky a lipánky už taky nejí, měl rád jogurty teď zas tvaroháčky, včera jsem v Makru koupila 4 balení po 4, tak počítám že je jíst nebude :mrgreen: ale tak to snědí starší, ty je mají taky rádi. Kostíky jeden čas vyžadoval, ale jen kvůli reklamě v televizi, ty lentilky v nich nechtěl :roll:

Můj syn už taky Lipánky nejí, před rokem to chtěl docela často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí