Nechce jíst obědy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nechce jíst obědy
Ahoj, mám 14-mes. holčičku a často mi odmítá oběd… Kdyby to bylo na ní, klidně by zvládla den o rohlíku a jogurtu, občas nejaká ta piškotka a ovoce a ráno+večer mlíko. Už nevím, co bych uvařila, aby jsem ji nalákala:( Máte podobné zkušenosti? Co Vám pomohlo? PS: Naše jídlo jí docela chutná, ale taky dá max. 2-3 lžičky a když máme něco pikantního a ona dostane jiné jídlo, tak se ho ani nedotkne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak chce jist s vama
nektere deti toho tolik nesni
tak si varte to stejne
takova velka holcicka uz muze to stejne co vy, tak tolik nekorente
mam stejne starou holcicku a papa s nama vsechno, stoji u me zebra a krici ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A sklenicky ti neji? Me mala ji jen sklenicky od sunaru sunarek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cca od roka jsem vařila pro všechny stejné, kvůli malému jsem právě slané, pálivé vynechala, ono si jde zvyknout a chlap si to dokořenil sám
Počkej až bude případně stávkovat starší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kojíš? Mám doma to samý.. Akorát chce mlíko ode mě, ovoce má taky ráda a jinak musíme sedět všichni kolem stolu a jíst to samý.. Dnes jsem jí naservírovala tři různé obědy, nejedla ani jeden.. Tak jsem jí nakojila a šla spát.. Rostou jí stoličky, to jí trochu omlouvá, ale moc tomu nedá, ani když nerostou.. Nejvíc toho sní, když si to může sama napichovat - ale moje nervy trpí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za reakce
Skleničky měla do roka, teď se snažím, aby jedla s námi - akorát má fakt nejradši to, co by nemusela - guláš s knedlíkem ![]()
gabriela 82: kdyby chcela jíst sama, klidně ji nechám, ale jak ji dám jídlo, tak sa v tom jenom hrabe ručkama a do pusy nic…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Guláš s knedlíkem jsem dneska obědvala já
malá nechtěla ani ten, nechtěla ani zadělávanou mrkev s bramborem (včera jí snědla kýbl) a ani nastrouhaný jablko.. Tak už jsem jí dál netrápila.. Musíš vydržet, oni se pohňápou a pak se začnou krmit sami.. Malou to hrozně baví, krmí sebe, krmí i nás ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo. Tedy né pořád, jsou to taková období. Poslední dobou si dá tak tři lžíce a konec. Nejlíp jí, když jsme všichni pohromadě a jíme. Taky má radši mléčné výrobky.
V jídle ho už tolik neomezuji. Hlídala jsem to hlavně do roka. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nech ji jíst s tebou a kořeň minimálně. CHlapovi dokořen normálně, at neremcá. ![]()
S tebou ji to bude bavit určitě víc, když bude vidět, že jíte to samé. A když sní málo, neřeš to, to nevadí. Hlavní je, že ochutná, uvidí, že tohle je oběd a tohle se papá.
Děti dobrovolně hladovět nebudou, neboj. Pak se dojí něčím jiným. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bambulka12 píše:
Ahoj, mám 14-mes. holčičku a často mi odmítá oběd… Kdyby to bylo na ní, klidně by zvládla den o rohlíku a jogurtu, občas nejaká ta piškotka a ovoce a ráno+večer mlíko. Už nevím, co bych uvařila, aby jsem ji nalákala:( Máte podobné zkušenosti? Co Vám pomohlo? PS: Naše jídlo jí docela chutná, ale taky dá max. 2-3 lžičky a když máme něco pikantního a ona dostane jiné jídlo, tak se ho ani nedotkne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono se to zlepší…většinou to bývají takové období(třeba dva týdny nebude jíst skoro nic a pak týden neví co by doslova sežrala
…většinou to začíná právě po tom roce)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám 17.měsíčního lumpa a taky s obědama bojujeme tak měsíc. Je fuk, jestli vařím, nebo skleničkuju, většinou dá tak 5 lžiček a je vymalováno(někdy doslova
),,,taky si myslím, že je to obdobím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, máme od narození jedlíka, snědl všechno a hlavně hodně
akorát teď poslední cca 4-5 dní vůbec nechce obědy, myslela jsem, že mu třeba přestalo něco chutnat, ale zkusila jsem různé druhy zeleniny a vždycky je to stejné. První den, kdy nechtěl nesnědl nic, odmítal, tak jsem mu dala aspoň křupky a neprala jsem se s ním. Řekla jsem si, že „zítra“ to bude lepší, ale houby. Teď už je to několikátý den, ale sní alespoň něco, pár lžiček, dneska dokonce 100 g, ale dřív jedl třeba 200-250g a pohoda. Ostatní jídla jí normálně, ranní mlíko, sváču, odpolední sváču, kaši a poslední mlíko na noc v pohodě. Jen ty obědy. Mám se začít nějak znepokojovat, nebo nevíte co by to mohlo být, jak na to a podobně? Už nevím, zvažuji, že nakoupím obědy ve skleničkách, třeba to bude lepší…? Za dva dny bude mít 8 měsíců. Děkuji za každou radu nebo názor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejaa Vůbec se nestresuj. Mě jí taky podle plotu, zvlášť ty obědy, občas i odpolední ovoce. Když dá k obědu opravdu málo, tak mu to třeba za hodinu znovu přihřeji a nabídnu. Když to nedojí, neřeším, má až další jídlo. To samé ty ovocné svačiny (zbytky mu případně zamíchám večer do kaše). Hlady evidentně netrpí, na váze přibírá.
To podotýkám, že rozhodně nejí tabulková množství na svůj věk - když dá 150g je to hodně (ale je k tomu ještě kojený).
Jako rozhodně nehodlám vyšilovat kvůli jídlu a milostpánovi se zavděčit kvůli tomu, že fláká obědy. Na skleničky bych se být tebou vyprdla, ušila bys na sebe zbytečně bič.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit