Nechce se nechat krmit - 19měsíční

7041
11.1.13 20:08

Nechce se nechat krmit (19m)

Milé maminky.
Možná jste to zažily a tak si jdu pro radu. Synek, velice aktivní a živé (řekla bych že někdy až moc) dítě mi poslední dobou bojkotuje jídlo. Ne že by nechtěl jíst, on by si zobl od každého trochu. Když přijde na jídlo, jako je snídaně, tak to ještě jde, krmit se nechce nechat, tak si vezme sám do ruky (pračka vypere, co lze otřít otřu, nebo rovnou vytírám/vysávám celý pokoj) - v jídelní židličce neposedí, nutit ho celou dobu sedět tak bude hlady celý den. Ale problém nastává s obědy/večeří, když mu chci dát kupříkladu polívku. Ode mě sní pár lžiček a pak chce sám. Je vám určitě jasné, že polívku si sám nenabere, ale nedá si to vymluvit. chvíli se v tom patlá a když mu to nejde tak pláče a vzteká se. Když ale vezmu lžičku a chci ho krmit, tak kroutí hlavou a říká nene, nechci. TAk co s ním mám dělat? :nevim: A co takové omáčky a jiné, co si sám nenabere? poraďte mi prosím :,( :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
11.1.13 20:13

My jsme v tomhle neoblomní, pokud je jídlo příliš špinivé či by se nenajedl, tak zkrátka krmíme a přes to vlak nejede. Syn si už trošku zvyknul, že když maminka nebo tatínek zavelí, tak má smůlu a musí se nechat nakrmit. Občas trochu řve před prvním soustem a musíme mu ho vpravit prakticky násilím, ale pak už normálně jí, jen nesmí mít misku s jídlem na dosah. Když pak dá najevo, že už je najedený, tak tím krmení skončilo, nenutíme.
jinak pokud není nějaká omáčka či polívka, tak dostane svůj příbor a může jíst lžičkou, vidličkou nebo rukou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15111
11.1.13 20:21

A nedá se třeba mu dát lžičku, druhou ty a na střídačku, Tak to řeším já, mezitím co se pachtí se lžičkou peru to do něj hlava nehlava. Někdy u toho máme ještě knížku o kočičce, aby mi nezdrhnul :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
11.1.13 20:26

Náš prcek to dělal též, ale už od 14m, tak jsme ho nechali. Je to jedlík a za tři dny se už sám najedl :lol: Od 15m jsme mu nechali samotnému i polévku :palec: Doporučiji ho nechat, však on se to naučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
11.1.13 20:43

Jednu lžíci dítku do ruky, druhou sobě a na střídačku krmit. na „kusová“ jídla jsem dávala od počátku vidličku. Lepší brambor nebo knedlik napíchnout než ho honit lžící po talíři :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7041
11.1.13 20:50

Tak vidličku na brambor či knedlík samo dávám, ale fígl lžičku on a lžičku já mi dlouho netoleroval, on sám :nevim: No tak možná zkusím teda nechat ho a třeba se to naučí, ale doteď nevím, jestli bude levák či pravák, od mala byl víc na tu levou, teď občas lžíci bere do pravé (to samé při kreslení a jiných činnostech). Tak snad se to naučí, avšak pozoruji u něj asi období prvního vzdoru, takže asi pevné nervy… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
11.1.13 20:52

V 19 ti měsících by proboha už měl dávno umět jíst sám :-O. Halt mu nalej té polívky víc, udělej ji hustší, omáčky dej mín´,knedlíky či brambory prostě s omáčkou a kousky masa zamíchje, dej mu do ruky malou vidličku, s tou se učí líp, než se lžící, nasad´gumovej bryndák a NECH HO. On je evidentně chytřejší, než ty. Do kdy by jsi ho jako chtěla krmit? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
11.1.13 20:54

Jo, krmení na střídačku je fajn. Akorát u nás to dospělo do fáze, kdy já krmím mladou a ona mě :lol: Stejně jíme v podstatě to samý, tak to neva.
Na polívky jsem se vyflákla (případně mixnu tak hustou, že ji sama zvládne). A co je „příliš špinivé jídlo“, prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
11.1.13 20:58

Taky bych ho nechala, at se v tom patla sam. Nam se narodilo druhy mimco, kdyz prvni bylo 17 mesicu a od ty doby ji do jidla v podstate vubec nezasahuju a tedka basti krasne sama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
11.1.13 21:07
@Knihomyš píše:
Jo, krmení na střídačku je fajn. Akorát u nás to dospělo do fáze, kdy já krmím mladou a ona mě :lol: Stejně jíme v podstatě to samý, tak to neva.
Na polívky jsem se vyflákla (případně mixnu tak hustou, že ji sama zvládne). A co je „příliš špinivé jídlo“, prosím?

Taky by mě zajímalo :D Tak suchej brambor neušpiní moc ne?? Tak to asi jí sám… polévky a omáčky už nee :D
jsme měli prču z mladýho když se matlal v brkaši i rukama a začal usínat. kaši měl i ve vlasek jak se mudlal, celá židlička pokydaná… ale mladej spokojenej :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
11.1.13 21:16

Já bych ho nechala, ať baští sám, mě prostřední dcerka sama jedla od 13 měsíců, lžící a šlo jí to pěkně, důležité je prostě ho zklidnit, že teď je čas oběda a budeme sedět v klidu u stolu a ať se nají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
11.1.13 21:22

Přikurtuju do židličky, na polívku dám opravdu malou dětskou lžičku od Farlin a nechám věcem volný průběh :lol: Jo a opakuju si zlatá slova mojí maminky, že v poválečném československu žádné dítě nezemřelo hlady, když bude první, bude v novinách :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15111
11.1.13 21:24
@Knihomyš píše:

Příliš špinavé jídlo, bych řekla třeba rajská :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
11.1.13 21:30
@boball píše:
Příliš špinavé jídlo, bych řekla třeba rajská :lol:

Tak to jsem ráda, žes neřekla špenát :lol: Dnes jím bylo pokydáno vše v dosahu, ale jedla sama.
Ale dík za inspiraci, rajskou bych taky mohla někdy udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
11.1.13 21:31

Já ho nechávám jíst samotného, joo, jídlo máme všude, to nebude tvrdit že ne, hodně toho také zrovna nesní, ale jinak to ani nejde. Vždy když sem mu chtěla dát sousto do pusy tak si budto rovnou zacpal pusu rukou a nebo sme o lžíci regulerně bojovali. Jinak nezbytností je látková plena co jde například od té rajské, vyprat v perexu a nepřibližovat se s jídelní židličkou ke zdi a jiným neomyvatelným povrchům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí