Nechce se nechat krmit - 19měsíční
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak pokud ji budeš krmit, tak se to nenaučí, že. Dala bych ji jídlo normálně na kousky a k tomu zkusit místo lžičky dětskou vidličku. Brambor se líp napichuje, než nabírá na lžíci. Jinak malý má 20m a jí už dlouho sám a stále mu to nejde, ale nají se. Sem tam drží lžičku v ruce a druhou rukou jí, občas nabere rukou jídlo, dá na lžičku a do pusy, prostě nějak se snaží, aby se najedl. A poslední měsíc jí s náma u stolu, taky už odmítal vysokou židličku, takže bordelu je zas o trochu víc. Ale časem se to naučí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nase nejmenší to ma také tak.Ted uz je jí 21 měsíců a naji se čistě, vsechno, polévky dostává jen huste.Pro me to byla komplikace, k vůli povinnostem se staršími dětmi jsem neměla čas sedet hodinu s děckem u stolu, uklízet bordel a ve finále se mi stejně hladova sapala po prsu. U nas fungovalo, aspoň na prvních pár soust, kdyz ji krmily starší deti nebo jsem dávala první lžičku brachovi, potom jí, segre, jí…
Nesouhlasím s nazorem, ze pokud není dítěti dovoleno prasit jidlo, ze se nenauci jist. Vsechny starsi deti jsem krmila cca do dvou let. Vsechny uz ve třech letech jedly i příborem, včetně levacky. Starší deti umí použít např. i cinske hůlky.
Řešila jsem to tak, ze jídlo pouze pevné, bez určitých věcí se dočasně obejde, presnidavky a kaše stejne nechtěla od roku. V kritickém období se dojidala suchým pecivem.
Výhodou tohoto stravování je, ze sni obrovské množství syrové zeleniny a ovoce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky všem za rady. Jenom bych chtěla říct, že to u nás není tak, že když nesní oběd, dostane místo toho umělé mléko. To vůbec ne. Umělé mléko dostává jenom před spaním a pak když se budí v noci. Máme jednu flašku před spaním, druhou tak kolem jedné ráno a třetí mezi pátou a šestou ranní. Ale už vím, že když toho moc nesní přes den, tak se mi v noci vzbudí častěji a máme tak o jednu flašku mlíka navíc. Asi před dvěma dny byl extrém, to se budila každé 4 hodiny a vycucla pokaždé 250 ml UM. Spíš se snažím ji učit lžičkou než rukou, říkám si, že se to pak bude blbě odnaučovat a čím dřív tu lžičku zvládne, tím lépe. K.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lžičku zvládne, až na to bude motoricky připravena, to nejde urychlit stejně jako chození na nocnik bez nehod.
Jist rukou není nic špatného, dokonce je na tom založena jedna metoda prikrmovani, kdy se účelově od začátku misto kasovite stravy podávají měkké kousky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kvicalka2009 V 16.měsících 3 láhve s mlíkem? Opravdu? Má spát a ne v noci pít mlíko. Co zuby? Čistíš?
Nechci znít, jako všeználek, a dělej si to jak uznáš za vhodné, ale tohle by se dít nemělo. Aby jsi se nedivila, že ve 3 letech budete v Motole na vytrhání všech černých zubů…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xjuklickova třeba mají v rodině dobré zuby.(to je vtip)
Můj má skoro dva a přes noc dá půl litru mlíka. Taky se budí po třech hodinách. Ne, nebudu mu to brát, je to nejedlík (má 10kg) a jsem ráda, že něco sní. Bylo období, kdy to bylo vlastně to jediné, ze čeho byl živ (pokud se neživí pránou nebo čím).
Jasně že bych byla radši, kdyby prospal celou noc a o zuby mám strach. Ale co naděláš. Někdy to jinak nejde. Teď se zlepšil v jídle, tak to mlíko omezuju. Bavila jsem se o tom se zubní hygenistkou a té to nijak zásadně nevadilo. Doporučila ještě po tom mlíku mu dít napít vody, aby se to spláchlo. Zase náš nejí sladkosti. Nechutnají mu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ornwen já jsem se ke zkušeným zubum dostala náhodou, když jsem ležela na stomatochirurgii s 8, tak tam bylo 10 deti prave s černými zuby. A protože jsem byla zvědavá, tak jsem se ptala jak se jim to stalo, a důvod byl prave to noční mlicko. Lékařka mi řekla to samé.
Ale jak jsem psala, tak me to každého věc, já se toho bojím a u obou dětí se mi podařilo noční jídlo omezit velmi brzy, a jsem ráda, že se vyspim. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit