Nechce krmit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
411
10.12.20 13:19

@PeBa12 omlouvám se. Příbor doslova nemá, má samozřejmě dětský příbor - lžičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
10.12.20 13:20

Hele, moje malá je opravdu popelnice, po jídle ještě chodí sbírat zbytky z podlahy, co tam naházela :lol: ale jak rostou zuby, dělá to samé. Má i hlad, ale nechutná jí. Dávám v tom období jogurty, kaše a měkké věci. A když opravdu nesnědla nic, dala jsem jí výjimečně mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
10.12.20 13:25

@Aduš8 je pravda, že jsou malé, že jwtse úplně nemají rozum, kdy je oběd, svačinka atd.. Ale ráda bych do ní dostala alespoň teplé jídlo za ten den. Už mi taky docházejí inspirace, co jí dávat k jídlu, co sni k večeři má většinou pečivo, to vím, že mi to sni..ke snídani je zvyklá dostávat kaši.. Tak snad ty zuby už vykouknou a bude trošku papat, většinou to byl velký jedlik, teď sní toho strašně málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
10.12.20 13:26
@unuděná píše:
Dítě má bez 14ti dní rok a o syrové mrkvi tu nepadlo ani slovo :think: Na vařené kukuřici teda taky neshledávám nic vadného..?

Moje dcera třeba syrovou mrkvi miluje. Bude ji rok.. :lol: taky nechápu co je na tom divnyho.

• Citovat
  • Upravit
29577
10.12.20 13:30

@LuciiLucie omlouvám se, já někde zahlédla duben, tak jsem měla tvoji dcerku jako 10 měsíční.
No-jestli jí dáváš, jak píšeš, jen vařenou zeleninu, nebo třeba maso na vodě, to by nežral ani pes. Nezlob se. Vždyt´ještě nemá ani zuby, aby kousala, co jí předkládáš.
Ony i ty děti jsou gurmáni už, jak píší holky, klidně brambory s máslem, vedle kousky masa (klidně i mleté), ale nějak ochucené. Se štávou. Omáčku. Těstoviny(vrtule) přelité troškou majdy, třeba bolonské. Já nechávala jíst i rukama, když chutnalo, nešlo nabrat. Na tom není nic špatného. Občas jsem mívala svoji misku s tím stejným a sem tam jsem dětem prostě dala lžičku do pusy, aby tam něco měly. Když na snídani měly děti kousky chleba se sýrem, šunkou ( o tom taky teda nepíšeš, jen chléb :think: ), k tomu třeba okurek, rajče, taky to jedly rukama. V tomto věku už dokáže sníst polévku (taky nepíšeš), třeba dýnový krém zahuštěný bramborem, hustší, to bohatě na oběd stačí, ten sní lžičkou, na večeři můžeš něco jiného. Třeba ty těstoviny. At´si to jí rukou, příbor jí poskytni, když ho zahodí, nic se neděje. A nech ji, at´si to jí sama. :kytka:

Příspěvek upraven 10.12.20 v 13:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.12.20 13:30
@LuciiLucie píše:
@Aduš8 je pravda, že jsou malé, že jwtse úplně nemají rozum, kdy je oběd, svačinka atd.. Ale ráda bych do ní dostala alespoň teplé jídlo za ten den. Už mi taky docházejí inspirace, co jí dávat k jídlu, co sni k večeři má většinou pečivo, to vím, že mi to sni..ke snídani je zvyklá dostávat kaši.. Tak snad ty zuby už vykouknou a bude trošku papat, většinou to byl velký jedlik, teď sní toho strašně málo.

Kdyz to nesni, dala bych ji to znovu pozdeji.

Jinak deti v tomhle veku jsou porad kojenci, no. Poradne jist zacnou az kolem toho roku a pul, az maji zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
10.12.20 13:39

@berry4 jidlo ji už na páře či ve vodě nevarim, už ji to dělám na másle, či na kapce kvalitního oleje a třeba už na trosce cibule či porku, dávám ji i nějake bylinky.. Ať to jídlo má chuť.. Polévky jsem dělala, ale to mi moc dvakrát nejí. Omáčky ji také dělám, jak píšeš bolonskou s tesrovinou, či brwmborou kaši s masek a třeba zeleninou, nebo rizoto.. Už ji dávám jídlo normální, jen samozřejmě nesolim atd. A má to na menší kousky, aby se neudusila.. Ale trošku to jídlo zvejkala.. Ne jen strčit do pusy a polknout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.12.20 13:41

@berry4 Ty jsi dobrej suverén. Jak jako že děti v roce nemají zuby?? :mrgreen: Moje děti měly v roce kolem 12ti zubů a to jim začaly růst až někdy v 7m. Naprosto suverénně sežvejkaly cokoli. Zakladatelka navíc nikde nepíše, že dává maso na vodě a suchej brambor :roll: Plus jí dítě normálně jedlo, ale zhoršilo se to před cca 14ti dny. Podle mě jasný zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
10.12.20 13:43

@berry4 pečivo mi ji, dávám ji chleba nebo Toustovy chleb, ten se ji lépe jí, má buď šunku, strouhaný sýr, domácí zerve, vajíčkovou pomazánku, atd. Někdy i domácí marmeládu.. Nejvíc mi dělá problémy ty obědy, proto jsem nerozepisovala další jídla :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
10.12.20 13:57

@LuciiLucie důležité je nabízet, ale nenutit. Není to husa. Mléko dáváš, něco ti sní, jen ji nepřecpávej tím, co nemá výživovou hodnotu. Je úplně normální, že jeden den ti něčeho sní půl talíře a druhý den ti to vyplivne. S tou čerstvou zeleninou a ovocem, co nabizis? Nepomohlo by třeba jen ji jinak nakrájej, oloupat?

A začínám si taky říkat, jestli to nebudou zuby, když ti ještě před 14 dny jedla dobře jak píšeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
10.12.20 14:03

@Sariku krajim ji to, střídám všechny způsoby.. Paprika, okurka hadová, jablíčko, hrusku, rajče..
Ona jak zjistila, že může jist sama, tak chce jist, ale někdy má to období, že si s tím hraje.. Pak po nějaké době ji a pak zase nic. 😏 Už aby ty zuby vykoukla, jestli to Teda zuby jsou 🙄 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
10.12.20 14:08

@LuciiLucie tak to děláš dobře. Chápu polívky, ono je třeba je zkousit jednu chut´víckrát, než si děcka zvyknou, mě ujížděly na těch krémových. To jsem do nich v podstatě nacpala všechno dobré, prostě jsem to mixla tyčákem a měly v nich vše-od vývaru, přes maso, přílohu. V podstatě. Časem jsem už nemixovala. @unuděná tak asi jo, jsem suverén, já mám děti, co jim začly růst první zuby od 10 ti měsíců po 13 tý měsíc první :mrgreen:
Ale žmoulaly statečně :lol:
Zakladatelko, zkus ted´dát cca 2 hodky před obědem Nurofen, nebo změn´jídelníček, pamatuji si, že v tomto období, kdy zuby rostly, jsem dávala mixované tekuté jídlo do flašky a dávala pít. Protože to kousání bolelo. A studené jogurty a výživy s piškotem na svačinu. Uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
10.12.20 14:20

@berry4 jogurt už mám připravený, jen ji tam dát studenou přesnídávku at to nemá zase úplně studené 🙄. Mockrát vám děkuji za rady, nápady.. Říkala jsem si to samé, že bych asi zkusila trochu jemnější jídla k obědu, ale přijde mi zvláštní, že pečivem se k večeři cpe bez nějakých problémů 🤨 😄. I když, je pravda, že pečivo je měkké o proti masa či zelenině 🙄.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35713
10.12.20 14:34

Mám 13m a už teda schrousta všechno, když začne zlobit a vím, že má hlad snažím se zabavit. Malujeme, čteme knížku, tahá pastelky a já krmim. Jinak jí sám rukama, snaží se jogurt lžičkou, oběd napíchnout, ale moc úspěch zatím není. Bordel kolem jak kdy :mrgreen: a už moc nevařim extra, přesnídávky třeba už nechce vůbec, klidně sní jablko i v celku :mrgreen: když fakt nechce, nenutím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí