Nechce krmit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
411
10.12.20 12:06

Nechce krmit

Vím, že tu bude nejspíš hodně diskuzí ohledně krmení dítěte. Ale než bych to našla, bude pro mě rychlejší se zeptat. Malé bude na silvestra rok a posledních 14 dní se nenechá nakrmit, kaši, jogurt, přesnídávky, banán atd.. To občas ano, ale oběd.. To je boj. Dám jí to, aby se najedla sama, ale samy asi znáte ten nepořádek, o to mi ani nejde, ale co jí dám, tak je většinou úplně jinde, než aby měla v bříšku, pak se někdy vzteka, že ji to úplně nejde, hraje si s jídlem. Někdy u ní sedím alespoň 3/4h, aby něco snědla, ale co teď dělá, dá si do pusy sousto a hned to vyplivne a je to o koliv-kousek mrkve, maso, kukuřice.. Snažím se ji dělat kousky, aby se jí to povedlo alespoň dobře chytit do ruky, ale dneska co dělá s jídlem.. 🤨. Má i příbor, ale jak ji ho chci srovnat, aby něco alespoň nabrala, tak je konec, řev - vzteka se a už moc nejí.. Nevím, jak do ní máma aspoň trochu jídla dostat, ptz svačinu má až cca za čtyři hodiny, co sní oběd.. A cpát ji krupkama, nějakými pamlsky nechci.. Aby věděla, že jídlo se má dojíst, pak může dostat dobrudku.. Chápete mě 🙄Když dostane pečivo, tak to je jediné, co krásně papá.. Nemáte nějaké rady, vychytávky..? Předem mockrát děkuji 😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20832
10.12.20 12:08

Nechat ať si hraje se svou lžičkou a ty jí to druhou láduj do hangáru. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
10.12.20 12:13

@Cenarius to jsem Zapoměla doplnit, dělám to tak a bohužel neuspělsne, jeslri sní tak 3-5 lžiček a pak už mi lžičku odstrkuje a nebo neotevira pusinku vůbec.. 😏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.12.20 12:23

No a má hlad? Jestli jí třeba nedáváš moc sytou svačinu nebo moc brzy před obědem? Já to dělala tak, že co dítě nesnědlo během cca 10ti minut, nebo když začalo blbnout, sebrala jsem misku a bylo. Třičtvrtě hodiny bych to do ní necpala, když to navíc plive. To způsobíš přesný opak toho, co čeho chceš dosáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
10.12.20 12:26

@LuciiLucie Za mě to děláš blbě. Dej dítěti jídlo a ať jí. Pokud bude dělat bordel, znamená to, že není hlad. Takže jídlo beru. Párkrát možná bude hladová, ale ono jí to rychle docvakne. Dělám blbiny s jídlem = máma ho vezme.

Děti se v tomhle věku krmly už samy. V čas oběda jsem si vzala svoje jídlo a jedla, ony dostaly svoje (v tuhle dobu začínaly plus mínus jíst t co my). Já maximálně dokrmila nějakou vodu z polévky a pod. Na 3/4 hodinové crcání s jídlem jsme doma teda čas neměli. Buď máš hlad a jíš, nebo nemáš a děláš kraviny - pak jdeš od stolu.

Pokud lžíci s jídlem odstrkuje, tak nemá hlad neb jí nechutná. Necpala bych dítě jako husu a respektovala jeho potřeby.
Pokud přijde za hodinu, že chce jíst, tak bych před ní postavila ten nedojedený oběd (možná trochu přihřátý v mikrovlnce).

Nicméně čím víc sraní a tanečků okolo jídla budeš dělat, tím hůř prostebe, protože je velká šance, že to dítě začne časem používavat jako páku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
10.12.20 12:39

@Svistice párkrát jsem to udělala, nemáš hlad.. Tak žádné hraní nebude. Mezitím se najim já, chvilku čekám a seberu ji to. Asi jak píšeš. Pak si snad zvykne a bude jist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
10.12.20 12:43

@unuděná ke snídani toho někdy moc nesni, většinu vůbec.. Dnes měla možná tak cvtrku toustoveho chleba a to dní někdy až celý někdy víc 🙄. Možná to budou i zuby do toho.. Pořád čekáme, kdy hi vykoukne další, v noci se pořád budí, někdy i ze spánku zaplace. Tak uvidíme zítra, dostane jídlo, až začne možná kňourat, dávám ji jídla většinou stejný čas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
10.12.20 13:02

Chce být samostatná, proto ti odsunuje lžičku/vidličku. Pokud chceš, aby správně něco nabrala sama, ukaž ji to. Neber ji hned lžičku z ruky (to by se ti taky určitě nelibilo).
Jite spolu nebo se nejdříve snažíš nakrmit ji? Musí vědět, jak se chovate s partnerem u stolu. Jezte co nejvíce spolu. Ano, bordel bude i čas to spolkne (45 minut je ale příliš jak píší dámy výše), ale pro ni to bude velmi poučné. Naučí se manipulovat s potravinami různé konzistence a bude mít radost z vlastních úspěchů (např. 1. napichnuta brambora).

Co je ale důležité.. píšeš, že to jídlo plive. Má dopo svačinu? Chutná ji ten oběd vůbec? Je kojená, UM nebo úplný odstav? Na tom hodně záleží. Pokud je kojená na požádání, tolik bych to neřešila. S UM nemám zkušenosti.

Pamlsky, křupky apod. nedostává naše malá vlastně vůbec. Jsou pevně daná jídla a mezi tím třeba ovoce, jogurt apod. pokud má ještě hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
10.12.20 13:02

Jestli rostou zuby, klidně dej Nurofen na noc. Nebo i přes den. Nebude jí bolet v puse a bude jíst. Každopádně-10 ti měsíční dítě a ty ji cpeš syrovou mrkví, kukuřicí apod? Proč jí nedáš třeba pomačkané brambory se špenátem a kousky masa apod? Mě by teda takový jídelníček taky nechutnal… Příbor? Bohatě stačí dětská vidlička, nebo lžička. Ona se nejprve musí naučit nabírat, ne napichovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
10.12.20 13:09

@berry410-mesicni už bohužel nemám, jak jsem psala, bude ji rok a samozřejmě k obědu má zeleninu povarenou a ne syrovou.. Syrove mi nejí nic z ovoce ani zeleniny.. 😏. Jinak má menší kousky, aby se jí to i povedlo vzít, kdyby ji to úplně nešlo nabrat. Dětsky příbor, má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.12.20 13:11
@berry4 píše:
Jestli rostou zuby, klidně dej Nurofen na noc. Nebo i přes den. Nebude jí bolet v puse a bude jíst. Každopádně-10 ti měsíční dítě a ty ji cpeš syrovou mrkví, kukuřicí apod? Proč jí nedáš třeba pomačkané brambory se špenátem a kousky masa apod? Mě by teda takový jídelníček taky nechutnal… Příbor? Bohatě stačí dětská vidlička, nebo lžička. Ona se nejprve musí naučit nabírat, ne napichovat.

Dítě má bez 14ti dní rok a o syrové mrkvi tu nepadlo ani slovo :think: Na vařené kukuřici teda taky neshledávám nic vadného..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
10.12.20 13:13

Příbor ve 12 měsících? To snad ne… A nezkusila si změnit jídelníček? Brambory s masem, těstoviny apod? Něco co by se dalo jíst třeba i kdyby jen rukama

Příspěvek upraven 10.12.20 v 13:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.12.20 13:13

@LuciiLucie U nás v tomhle věku nejvíc frčely těstoviny nebo brambory (ev. knedlíky) nakrájené na malé napichovatelné kousky (dítě se krmí samo) plus omajda masozeleninová bokem, kterou dokrmuji já mezi sousty přílohy :palec: Ale jestli jsou to zuby, jakože tomu věřím, a nepomáhá třeba studenější příkrm, tak jedině vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
10.12.20 13:15

@Sariku ukazují ji to, i tu lžičku ji v ruce chci jen správně dát, ale vzteka se. Ano jim s ní, jak snídani, oběd tak i večeři.. Ukazují ji vše, ohledně jídla. No, asi to bude s ní na delší trať 🙄. Kojena bohužel není, je na UM. Ale mlíčko dostává před spaním a brzy ráno či v noci.. Někdy ji udělám jídlo na dva dny, samozřejmě ho nemá hned druhý den, ale obden.
No, budeme zkoušet dál, samozřejmě od prcku nemůžeme chtít všechno hned, tak doufám, že se v tom jídle srovná a bude aspoň trošku jist. Snad i to čerstvé ovoce a zeleninu, kteří vůbec nechce 🙄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
10.12.20 13:18

@unuděná děkuji za zmínku o roce a syrove zelenině 😁. Jídla ji střídám, včera měla zrovna bramborovou kaši s masíčkem s repou a snědla mi o trošičku více a to mi jedla normálně, řepu má ráda, tak jsem ji dala i dnes do jídla a neprošlo to.. 🙄 knedlík taky už bastila a ten ji Teda chutnal 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí