Nechce mi papat?

14
31.3.11 11:31

Nechce mi papat?

Ahojte holky. chci se zeptat, jestli to máte taky tak.
Můj malý skoro 9 měsíců to má od miminka s jídlem takové nějaké mt mléko nechtěl a když už chtěl tak zas bylo málo, tak jsme přešli na nutrilon, potom mi blinkal, tak doktor doporučil AR( zak 2msc, dobré) pak zase blinkání, usuzovala jsem tomu, že malý je už od mimča strašně akční a šikovný,,,(neví co je být v klidu) :-? takže jsem myslela, že kvůli tomu… kol 4 měsíce flašku nechtěl ani vidět, tak jsme začali příkrmy, to byl v sedmém nebi…uvítal už i flašku,a od 5 měsíce sice ublinkává semtam, ale nechce skoro papat..když vidí flaŠKU TAK ZDRHÁ PRYČ A u papání řve jak paviján..tak už fakt nevím…jak to mám dělat aby pěkně papal?????? poradíte někdo děkuji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
300
31.3.11 11:43

Ahoj, asi tady hodně holek napíše, že to neni správný a že se má dítě nechat vyhladovět, ale mně jediný co pomáhá tak při jídle zabavit, dát do ruky hračku nebo prohlížet knížku a při tom krmit jinak nemam šanci do ní něco dostat, párkrát jsem taky zkusila metodu "nechceš tak nejez ", ale malá byla fakt schopná vydržet celý den bez jídla, takže to řeším takhle no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
31.3.11 11:53

to jsem skoušela aji to hladovění, je mu to jedno,,but si heaje s tou knížkou :D a nebo teda nejí vůbec,, Zase taky vím, že se nemá do jídla nutit,ale když pak chceme jít někam ven, tak mám strach že mi bude řvát hlady ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
31.3.11 12:01

ještě mě napadlo jestli to nemá něko společného ze zoubkama, že mu to třeba vadí c té pusině, ta flaška,nebo lžička… od 3 měsíce se nám prořezával a vyklubal se až v 8… ted zatím žádný na obzoru ale má už 2 týden průjem…tak jestli to není všechno nějak propojené ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
31.3.11 12:06

Nam sice budou tri roky, ale taky s jidlem bojujem. Teda nebojujem, protoze pokud je ditko zdrave a zlobi s jidlem, tak alespon teda podle nas, cim vic se clovek snazi a resi to, je to horsi. U nas by se teda papalo dobre, kdyby bylo porad neco sladkeho, ale to samozrejme nejde.
Ono zadne dite se nenecha umorit hladem, takze ja to delam tak, chces nechces, je to tvoje prani. Nic jineho do dalsiho jidla nebude. Vzdycky se to zhorsi, kdyz ho hlidaji babicky, ty si mysli, ze se najist musi, takze vymysli blbiny, nabizeji mu jina jidla, kazdou chvili mu neco strkaji pod nos. Jedna za nim treba i behala se lzickou, ale to uz jsme si vyrikaly, ze to teda ne.
Takze pokud je dite zdrave, prospiva, tak je asi nejlepsi, nechat opravdu hladovet. Tot za me a z nasich zkusenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4290
31.3.11 12:08
kikika píše:
Můj malý skoro 9 měsíců to má od miminka s jídlem takové nějaké mt mléko nechtěl a když už chtěl tak zas bylo málo, tak jsme přešli na nutrilon, potom mi blinkal, tak doktor doporučil AR( zak 2msc, dobré) pak zase blinkání, usuzovala jsem tomu, že malý je už od mimča strašně akční a šikovný,,,(neví co je být v klidu) :-? takže jsem myslela, že kvůli tomu… kol 4 měsíce flašku nechtěl ani vidět, tak jsme začali příkrmy, to byl v sedmém nebi…uvítal už i flašku,a od 5 měsíce sice ublinkává semtam, ale nechce skoro papat..když vidí flaŠKU TAK ZDRHÁ PRYČ A u papání řve jak paviján..tak už fakt nevím…jak to mám dělat aby pěkně papal?????? poradíte někdo děkuji :lol:

Jsem si myslela, že někdo píše o mém dítěti :mrgreen:
U nás to bylo přesný, nejdřív nechtěl MM,pak když už nebylo, nechtěl UM a od 3,5 měsíce jsem ho musela krmit zeleninkou, a blinkací byl taky a jak :roll: Nechat vyhladovět nezabíralo, protože moje dítě bylo spokojené , když nemuselo jíst, tak jednou denně a jen trošku by se mu to líbilo :wink:
Zvracet přestal asi ve dvou letech a jist se naučil jakž takž až ve školce, jinak jsem za ním lítala jako pako s jídlem po baráku a zahradě, aby něco snědl, doma jedl zcela nevýchovně jen u televize a to u svého oblíbeného Nema, znala jsem ho už slovo od slova, kolikrát se mi o něm i v noci zdálo :roll:
Moje rada, vydržet, ono se to snad časem srovná :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
31.3.11 12:09

Kikiko, ted jsem precetla to o zoubkach a prujmu, je mozne, ze je to tim, pokud ti zacal zlobit ted. Stejne bych ho ale nenutila, zvlast pokud na ten prujem.
Do pusinky jsi mu koukala? Jestli se tam neco nezacina klubat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
1.4.11 15:05
auraora píše:
kikika píše:
Můj malý skoro 9 měsíců to má od miminka s jídlem takové nějaké mt mléko nechtěl a když už chtěl tak zas bylo málo, tak jsme přešli na nutrilon, potom mi blinkal, tak doktor doporučil AR( zak 2msc, dobré) pak zase blinkání, usuzovala jsem tomu, že malý je už od mimča strašně akční a šikovný,,,(neví co je být v klidu) :-? takže jsem myslela, že kvůli tomu… kol 4 měsíce flašku nechtěl ani vidět, tak jsme začali příkrmy, to byl v sedmém nebi…uvítal už i flašku,a od 5 měsíce sice ublinkává semtam, ale nechce skoro papat..když vidí flaŠKU TAK ZDRHÁ PRYČ A u papání řve jak paviján..tak už fakt nevím…jak to mám dělat aby pěkně papal?????? poradíte někdo děkuji :lol:
Jsem si myslela, že někdo píše o mém dítěti :mrgreen:
U nás to bylo přesný, nejdřív nechtěl MM,pak když už nebylo, nechtěl UM a od 3,5 měsíce jsem ho musela krmit zeleninkou, a blinkací byl taky a jak :roll: Nechat vyhladovět nezabíralo, protože moje dítě bylo spokojené , když nemuselo jíst, tak jednou denně a jen trošku by se mu to líbilo :wink:
Zvracet přestal asi ve dvou letech a jist se naučil jakž takž až ve školce, jinak jsem za ním lítala jako pako s jídlem po baráku a zahradě, aby něco snědl, doma jedl zcela nevýchovně jen u televize a to u svého oblíbeného Nema, znala jsem ho už slovo od slova, kolikrát se mi o něm i v noci zdálo :roll:
Moje rada, vydržet, ono se to snad časem srovná :wink:

Jo tak to jsem rádá :) že to tak máte taky.. ráda v dobrém smyslu, že vím, že je to normální… u nás nezabírá ani televize

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
1.4.11 15:07

CERNUS:
jojo jeden je prořízlí už tak dva týdny, ten co se klubal od tphp 3 měsíce a vylezl až teď a dneska jsme našly druhý:) takže asik to bude k tomu mno :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
1.4.11 15:09

jo a to zvracení vás přešlo až v těch dvou letech??? já už vařím aji přesnídávky všechno svoje a kaše jen od nutrilonu a příjde mi, že po všem blunká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
2.4.11 22:17

Já si myslím, že nejdůležitější u jídla je vlídná atmosféra a aby se stolování nestalo bojištěm. Já bych nabízela vždy více alternativ - že na snídani (nevím co jíte), ale př. chleba, lučina, ovoce - dva druhy, vše zvláš't…aby si dítě vybralo,co chce a nezkoumala, kolik toho sní, ale mile si s ním povídala, bavila, hračka kldině u tak malého dítěte taky, není problém se ji později zbavit, takhle malé děti si ještě nepamatují..a hlavně bych nikdy nenutila, nikdy..jejich ne je Ne a přesto nejede vlak, oni nejvíce jí…neexistuje dítě, které by se nenaučilo postupně jíst, dříve nebo později, ale existuje spousta lidí se zažívacími problémy, narušeným vztahem k jídlu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
4.4.11 11:28
Blandik píše:
Já si myslím, že nejdůležitější u jídla je vlídná atmosféra a aby se stolování nestalo bojištěm. Já bych nabízela vždy více alternativ - že na snídani (nevím co jíte), ale př. chleba, lučina, ovoce - dva druhy, vše zvláš't…aby si dítě vybralo,co chce a nezkoumala, kolik toho sní, ale mile si s ním povídala, bavila, hračka kldině u tak malého dítěte taky, není problém se ji později zbavit, takhle malé děti si ještě nepamatují..a hlavně bych nikdy nenutila, nikdy..jejich ne je Ne a přesto nejede vlak, oni nejvíce jí…neexistuje dítě, které by se nenaučilo postupně jíst, dříve nebo později, ale existuje spousta lidí se zažívacími problémy, narušeným vztahem k jídlu…

Já to jídlo do něj necpu násilím a jak už jsem psala hračky, knížky. nic nezabírá :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
4.4.11 20:55
Já to jídlo do něj necpu násilím a jak už jsem psala hračky, knížky. nic nezabírá :-?

Kamarádka má podobné problémy s devíti měsíčním dítětem a pomohlo ji přestat skleničkovat, a začít dávat stravu najemno nebo třeba brambor, mrkev v kouscích, její malý (má jen 4 zuby) si to v těch devíti měsících začal chtít sám kousat…ale jinak věřím, že dítě ma samozachovací schopnost a že prostě jí jen tolik kolik potřebuje. Snažila bych se mu dávat více možností a netlačit (vůbec), aby byla u jídla sranda..věřím, že nenutíš, ale já bych ani nepřemlouvala ani se jinak nevnucovala s jídlem…jedla bych jen na jednom místě a povídala u toho, dělala blbinky, ale pokud třeba by něco nechtělo dítě, tka bych mu to nedala třeba v nestřeženém okamžiku do pusinky nebo neříkala takové to - za babičku, za dědu…U těch dětí se to všechno pořád mění - malý nejedl od podzimu maso, už zase jí. Pak měl cca půl roční období bez zeleniny, opět to jí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
6.4.11 20:16

Tak to se mám teprve na co těšit…
Jinač mi neskleničkujem vůbec,,,máme domácí stravu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...